Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 950
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Ето и нашия режим за хапване на този етап:

Сутрин: 7:00-7:30
Обяд: 12:30-13:00
Следобяд: 15:30-16:00
Вечер (последно хранене): 19:30

Горе долу гледам да я вмествам в тези интервали.

# 421

А какво количество давате? Ние все още сме на 5 хранения приблизително през 4 часа -  6.00, 10.00, 14.00, 18.00, 22.00. правим му формула 6 лъжички + 180 мл. На три месеца е и  шест дни... Като ви чета се притеснявам да не го прехранваме Worried

# 422
Индикатор за това дали едно бебче е прехранено е по-скоро как наддава, а не колко пъти на ден яде:) Децата имат различен метаболизъм, някои са по-активни, други по-спокойни, не ги сравнявайте по този начин. Аз не ям като теб или ти като мен, с децата е същото Simple Smile

# 423
И аз съм на това мнение, по-добре си "слушай" бебчо, то те учи най-добре. При нас почти не минава хранене без разправии, яде, ама сменявам позиции по сто пъти, само дето на челна стойка не съм застанала още, за да се храни адекватно. Овладяхме рефлукса, но пак си повръща, то само се мърдоли, не се спира. Ама щом си наддава, не я мисля.

# 424

А какво количество давате? Ние все още сме на 5 хранения приблизително през 4 часа -  6.00, 10.00, 14.00, 18.00, 22.00. правим му формула 6 лъжички + 180 мл. На три месеца е и  шест дни... Като ви чета се притеснявам да не го прехранваме Worried

На кърма е и не знам точно какво количество изяжда. Понякога давам допълнително размразена кърма. Пък ако случайно се е прехранила, то си показва като си излее чувствата и омаже пода (нас също доста често) . Joy И аз съм на принципа щом наддава, значи се нахранва и не го мисля. Даже сега се връщаме от консултация, в момента е 5,700 кг, наддала е 700 гр от миналия месец.

# 425
Ако е на кърма, на поискване най-добре, за да се поддържа лактацията. Аз не знам по колко пъти яде малката, когато поиска, а това е често. Има си хубави бузки

# 426
Моето е на 3м. даваме 150 мл с 5 лъжички АМ, храни се през 3ч. като последното ядене е към 21:00 ч. след банята. От около една седмица започна да пропуска яденето през нощта и сега спи до 6-7 сутринта.. не знам дали е нещо временно, иначе се будеше до миналата седмица към 2-3ч. за хапване Grinning

# 427
Момичета, има ли някоя друга като мен, която не се чувства добре. Физически имам предвид. От няколко дни ми е едно уморено, замаяно, онзи ден така ми причерня, че се свлякох направо,сякаш съм тук, ама не съвсем, имам много силно чувство за нереалност, често главоболие. Отдавам го на недоспиването и това, че 3 месеца вече нямам сън, който да не е прекъснат, най-много съм спала 4 часа през нощта без прекъсвания и то единично. Няма как да ми помага мъжът ми, малката цока и, ако не дам аз... не става.
Та сега мисля да си пусна кръвни, преди да отида при личния, ПКК, желязо, витамин д и б12, нещо друго дали не пропускам?

# 428
Аз се чувствам така, ако ми се разпокъса съня за 2-3 дни, ти 3 месеца не знам как издържаш щом и няма кой да помага.

# 429
И аз съм се чувствала така при по-малко и по-разкъсан сън. Моето решение е при абсолютно всяка възможност да опитвам да спя през деня с бебето, било то и за 20 мин.

# 430
Ще пробвам и аз така да правя. Сега баткото не беше на детска близо месец, покрай грипавия сезон и ваксината на малката. От вчера ходи и ще гледам на лягам с нея. Кочината в нас, ще се опитам да я игнорирам....

# 431
И аз бях така, особено частта със замайването, че и главоболието. Въпреки, че не съм супер недоспала, това ставане по няколко пъти на вечер ми разказва играта. И още нещо, разбрах, че главоболието ми се влошава от кофеина. Приемах и болкоуспокояващо - Паракофдал, в което има кодеин и кофеин, та двете в комбинация вместо да ме карат да се чувствам по-добре, ми влошаваше ситуацията. Като минах на по-слабо кафе следобед и друго болкоуспокояващо, ми мина. Последното го пиша информативно, че аз въобще не се бях сещала. Хванах го случайно, като с ММ почнахме да се оплакваме от едно и също нещо, по едно и също време. 🙃

# 432
Моето бебче е на изключително кърмене на поискване. Дойде ми, което не го очаквах ама какво да се прави.😃
По повод с умората - и аз не съм спала пълна нощ от раждането, та даже и деня преди това, вече 3 месеца. Буди си се по 2-3 пъти на вечер да суче,съответно не ангажирам мъжа ми, защото не може да помогне, пък и ходи на работа и трябва да се наспива поне той. Може да е нещо много елементарно, но забелязах,че откакто се храня по-здравословно, се чувствам много по-добре. През деня рядко имам нужда да легна да спя и си върша разни неща докато бебчо спи. Така че, ако не си се сетила, може да обърнеш внимание на приема на храна - най-вече достатъчно протеин и вода. Позволявам си от време на време и безкофеиново кафе, но то едва ли играе някаква роля.
Иначе нашият вече почнахме да го глагаме в 21 да си ляга. Досега беше към 22:30, но преди лягане е доста повече буден и усетихме, че до 22:30 никога няма да изкара. Но така или иначе четох,че около 3 месец вече трябвало по-рано да лягат.
Вашите бебчета дават ли да им правите гимнастика? Нашият рита много и се опъва, та не го насилвам. На всяка смяна на памперса го раздвижвам по малко,но все пак ми се искаше наведнъж да се случва цялото нещо.

# 433
Имало е вечери, в които моят мъж е ставал да сменя памперси и да храни малкия, тогава когато съм се чувствала преуморена. Той е на работа през деня, но и аз не се спирам по цял ден, а после и през нощта и в един момент умората се насъбира, та даже и с едно ставане през нощта както е при нас. Аз съм за да се ангажират мъжете с каквото могат, нищо няма да им стане. Grinning

# 434
Ясно е, че нищо няма да им стане, ама бебето като реве за цицка, ща не ща, трябва да стана. Ако беше на АМ щеше да ме сменява и през нощ, ама в случая аз съм млекоцентралата 😁 няма как.

Общи условия

Активация на акаунт