На море в Турция - тема 86

• 49 894
  • 640
  •   3
Отговори
# 525
Здравейте,
Миналата година бяхме в La Blanche Resort в Бодрум, от който сме много доволни като обслужване и храна, но изначално аз бях объркала местата за резервация и вместо в La Blanche Island, бях резервирала за по-малкия La Blanche Resort. Тази година искаме да идем до по-големия La Blanche Island. Тук четох положително ревю за него, но на база сравнението с другия хотел, моля, ако някой има желание, да се включи по следните питания:
1. La Blanche Island като цяло е доста по-близо до центъра на Бодрум, но необходимо ли е да се взима маршрутка (от La Blanche Resort пътят с маршрутка е около час)?
2. Хубави ли са стаите с land view или е по-добре са се избере по-скъпата с морски изглед?
3. Как е храната като качество и разнообразие (естествено, има ли след обяд гюзлеме Smiley )?
4. Има ли прилична анимация вечер?
5. Плажът със ситен пясък ли е (гледах, че има доста голяма пясъчна ивица)?
Благодаря!

# 526
Вътре в Land of legends в тематичния парк е много скъпо. Зареждаш си гривна и плащаш с нея. Вече не помня точно цифри, но да кажем пица или бургер -около 1000 лири. Сигурно има инфо в групите във фб.
Че то в Италия (сравнявам с там понеже скоро бях ) пиците в  заведение  ( нямам предвид ресторант с Мишлен звезди, но нормална пицария или ресторант ) цената на пицата започва от 8 Е в Болоня и 10-12 Е във Флоренция ! Ау страшно скъпо е станало !

# 527
  • Варна
Вътре в Land of legends в тематичния парк е много скъпо. Зареждаш си гривна и плащаш с нея. Вече не помня точно цифри, но да кажем пица или бургер -около 1000 лири. Сигурно има инфо в групите във фб.
Че то в Италия (сравнявам с там понеже скоро бях ) пиците в  заведение  ( нямам предвид ресторант с Мишлен звезди, но нормална пицария или ресторант ) цената на пицата започва от 8 Е в Болоня и 10-12 Е във Флоренция ! Ау страшно скъпо е станало !

Аз съм смаяна също от безоггледно високите цени за вход на културните забележителности или разни забавления. Не ми харесва този нагъл подход с космическите цени - и ги бойкотирам. Както се шегувам - в Лувъра влизам за два пъти по-ниска такса. Отварям една скоба за да разкажа скорошен опит. Наскоро се завърнах от Тунис и там ме очароваха с цените на музеите. В Сус влязох в прекрасен и величествен музеен комплекс (Musée archéologique), където са изложени уникални автентични мозайки. Много хубаво подреден и аранжиран с вкус и цената за вход беше някакви си 10 динара - 6 лева. В Сиди бу Саид - в етнографски музей - също мн. хубав - 5 динара вход и даже с чай ни черпиха. Както и да е.  Всяка държава си избира ценовата стратегия за културните паметници, но и туристът преценява къде да ходи и какво да плаща.

# 528
  • В.Търново
Малко турците се пооливат. Безбожни цени са си измислили в Алания и околията. Не може един кг. локум да ми струва 37 евро или пък от техните чайове на прах от 20 и няколко до към 40 евро на килограм. Разходка с голям кораб за няколко часа 65 евро на човек с включен обяд, който беше за замазване на очите, нищо особено, вода и кафе. Да, разходката беше хубава, но цената не отговаряше на предлаганата услуга.

# 529
Здравейте!
Утре вечер пътуваме за Белек през Истанбул, но нямаме HGS стикер. Откривам в някои публикации,че няма работещи Ptt пунктове в неделя. Какви са опциите които имаме? По добре ли е да пътуваме без стикер и да платим на границата,когато се връщам?.Или да вземем от първия отворена Ptt станция? Благодаря!

# 530
  • Варна
Пътувате без до първия пункт. До тогава минавате от най-десните пунктове. На някои ще можете да платите на място с кеш/карта, а на други само ще вземете билетче и после ще си дръпнат сумата от сметката, когато си отворите. Магистралите са различни и с различно плащане.

Ние снощи се върнахме от Италия(района на Бари) и бяхме смаяни от ниските цени. Очаквах дооооста по-високи. Кафе местен специалитет (еспресо с бадемово концентрирано мляко) - 2евро на върха на Матера, където гъмжи от туристи.
Джелато 2 топки- 2; 2,5 евро пак там, в Бари, по центровете на Полянино и Монополи. Огромен бургер с октопод(с едни 300гр октопод)-12евро. Че тук в заведение един пилешки бургер е 20лв, а хубав сладолед в центъра на Варна 2 топки е 10лв.

# 531
Здравейте ! Ползвали ли сте Getyourgide за екскурзия до Suluada ? И ходили ли сте там като цяло и заслужава ли си ?

# 532
Малко турците се пооливат. Безбожни цени са си измислили в Алания и околията. Не може един кг. локум да ми струва 37 евро или пък от техните чайове на прах от 20 и няколко до към 40 евро на килограм. Разходка с голям кораб за няколко часа 65 евро на човек с включен обяд, който беше за замазване на очите, нищо особено, вода и кафе. Да, разходката беше хубава, но цената не отговаряше на предлаганата услуга.

Здравейте,
Тази година уливането е голямо!
В Сиде сме, тук ни харесва най-много плажа. Нямаме револют. Взехме евро, на границата обикновено сменяме част от него. Курсът беше 1лв. - 19 лири, и 1 евро - 23 лири. Тука няма цени, като попиташ, казват в евро, ако искаш да платиш в лири - хоп курсът е 45 лири! Ако искаш с карта - пак така го смятат 43-45 лири. Включително и в аптеките. Чай взехме само по 4 евро половин кило.
Малко българи и малко руснаци има тази година. Германци, англичани и поляци са прасетата, които правят и големи свинщини, и заради тях е тази ценова политика.

# 533
  • Варна
Здравейте ! Ползвали ли сте Getyourgide за екскурзия до Suluada ? И ходили ли сте там като цяло и заслужава ли си ?
Ползвали сме ги за екскурзии в няколко европейски столици. Няма никакъв проблем. Не мисля  , че за Турция ще има.

# 534
Здравейте,
В Сиде сме, тук ни харесва най-много плажа. Нямаме револют. Взехме евро, на границата обикновено сменяме част от него. Курсът беше 1лв. - 19 лири, и 1 евро - 23 лири. Тука няма цени, като попиташ, казват в евро, ако искаш да платиш в лири - хоп курсът е 45 лири! Ако искаш с карта - пак така го смятат 43-45 лири. Включително и в аптеките. Чай взехме само по 4 евро половин кило.
Малко българи и малко руснаци има тази година. Германци, англичани и поляци са прасетата, които правят и големи свинщини, и заради тях е тази ценова политика.

А защо купувате евро и го обръщате в лири, а не купите лири отначало? И къде е това "тука няма цени". Няма по онези измислени базарчета, капани за туристи лапнишарани. А това за аптеките не го вярвам. Там цените са еднакви и се контролират от държавата.

# 535
За аптеките не е вярно, вчера бяхме в една близо до търговски център в околията на Сиде, няма посочени цени на нищо, даже за лепенки.

# 536
  • Варна
За аптеките не е вярно, вчера бяхме в една близо до търговски център в околията на Сиде, няма посочени цени на нищо, даже за лепенки.

Аз досега не съм видяла аптека в Турция, в която да има етикети с обозначени цени. За всяко нещо трябва да питаш. Но когато попиташ - те проверяват в компютъра и отговарят - пишат цифрата или казват евентуално на някакъвчужд език. Цените на лекарствата наистина са държавно регулирани и еднакви навсякъде. Все пак е хубаво всеки да проверява на сайта ilacabak... съответната цена и да си контролира фактурата или бона, доколкото може,  щото наистина стават мнооого волни или неволни грешки. В курортите все пак е възможно някъде да се слагат и по-високи цени на лекарствата (законно или не) - заради чужденците. Ноооооо за хранителните добавки - цените са свободни и хвърчат до небето. Те вече могат да са различни - за различните аптеки.

# 537
Ползвали сме ги за екскурзии в няколко европейски столици. Няма никакъв проблем. Не мисля  , че за Турция ще има.
Има ги и за Турция , че там рових да видя дали има опция . Конкретно за самият остров се чудех дали си заслужава

# 538
Здравейте,

А защо купувате евро и го обръщате в лири, а не купите лири отначало? И къде е това "тука няма цени". Няма по онези измислени базарчета, капани за туристи лапнишарани. А това за аптеките не го вярвам. Там цените са еднакви и се контролират от държавата.

Тука, където се намирам! А написах къде!
Заповядайте, в две аптеки няма цени!
На повечето места имам чувството, че първо питат какъв говорящ съм. Ако съм немско говорящ получавам най-голямо внимание, и всички други (славяни) получават най-високи цени. Няма да споря, не сме за пръв път тук.
За лирите - защото не обменям всичко, на места с карта предпочитаме, а лирата много шава и гледам да не остават. Ако остане евро, все ще се намери къде да се изхарчи.
Безаварийно лято

# 539
  • Велико Търново
Ние няма да повторим Турция за лятна почивка. Не е нашето място. Хотела прекрасен, програма, храна и всичко, но тези купили и златни работи навсякъде ме натровиха. Отделно, не ми допадна изобилието от руснаци и украинци, но поне румънци нямаше. Ранното стъмване също не ми хареса Simple Smile
Изобщо, тръгнах си с тази нагласа и си се оправда. Иначе чистота, храна и обслужване беше супер!

Общи условия

Активация на акаунт