Pandora - Тема 11

• 18 061
  • 545
  •   1
Отговори
# 525
  • Down south
Ето какво се случи с моите гривни в минералната вода в Сапарева баня. Интересно, че силното потъмняване се получи чак на третото влизане в басейна, изведнъж. По време на първите две среброто беше станало само леко жълто-червеникаво.

Ще ги чистя, като се приберем. Но може и да започна да ги свалям на курорт. Wink
За среброто не мога да взема отношение, но със сода мисля, че ще се почисти.
 Shine-a ставал ли ти и друг път така? Изглежда, като моите, въпреки, че сме в различни части на света и в различни води.
Сваляш ли ги, като слагаш слънцезсщитни продукти, аз - не.

# 526
  • Пловдив
Содата е много абразивна.
По-добре паста за зъби, ако няма специален препарат под ръка.

# 527
  • Пловдив
За чистенето с подръчни средства.
Дейлили, не ми е ставала гривна шайн друг път така, но аз май за пръв път, откакто изобщо нося гривни от тази сплав, отивам на минерален плаж. Ако не бъркам. Интересно обаче, че сребро нося, а нямам спомен така да са ми потъмнявали изведнъж сребърни бижута. Сапаревската вода съдържа сероводород, който според интернетските източници е едно от най-силно реагиращите със сребро вещества в минералните води, обаче и тази в Баня, Карловско, е сероводородна, а там съм ходила неведнъж и не може поне някога да не съм била поне със сребърни обици, ако не гривна.
Нищо не свалям от тези три гривни, освен когато сменям или пренареждам. Тази със сърцето закопчалка не съм я сваляла от месеци. Там е работата обаче, че слънцезащитен крем слагах само вчера, защото мислехме, че единият басейн е открит, а те бяха закрити, само с шезлонги отвън. Не помня какъв крем си сложих на ръцете сутринта, дали за ръце, или за лице с фактор, но така или иначе слагам крем само до китките. Според мен е само от водата, но изненадващо силна реакция.
Двете гривни "шайн" се изчистиха с паста за зъби и текстилна кърпичка, тип "мокра". Ходих специално да купувам "обикновена" паста, защото тука нося някаква детска, немска, от ДМ, на която същественото в надписите е, че е "без" какво ли не, и с нея не се получи. С проста бяла паста за възрастни стана. Grinning Утре ще оглеждам дали е пълно възстановяването, но на лампа изглежда добре, бяха станали едни петна по закопчалката, махнаха се като че ли, червеникавият цвят също поизчезна от другата гривна. Среброто в сода и фолио от кисело мляко до момента без особен резултат, ще пробвам и при него с пастата.

Кое вещество в пастата за зъби действа така, имате ли представа? Лаурилсулфатите, или...?

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 21:29 от Магдена

# 528
  • софия
Аз си почистих обеците, гривната и талисманите с почистващия комплект на Пандора - този който е с течност.
Обеците ми бяха много почерняли. Станаха като нови.

# 529
  • BG-DE
Според мен Пандора нещо е променила качеството и на сребърните си бижута, имам 2 сребърни колиета от тези със закопчалка топче, едното е купувано преди около 5 години, а другото взех тази пролет, по-старото лятото обикновено го почиствам на около две седмици, а новото за два дни стана червено черно  носех ги заедно и разликата беше просто очевадна по-старото бяло, а новото черно 🥺

# 530
  • Някъде там
Според мен Пандора нещо е променила качеството и на сребърните си бижута, имам 2 сребърни колиета от тези със закопчалка топче, едното е купувано преди около 5 години, а другото взех тази пролет, по-старото лятото обикновено го почиствам на около две седмици, а новото за два дни стана червено черно  носех ги заедно и разликата беше просто очевадна по-старото бяло, а новото черно 🥺
Напълно възможно е.

Магдена, надявам се да успееш да я почистиш и то успешно. На моя близка позната, един от пръстените и на Пандора беше почернял  и го оправи с алуминиево фолио, вода и сода.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 19:53 от Искрица

# 531
Здравейте! Много време не съм се влючвала, защото нямах нови придобивки, а и не бях на вълна Пандора. Преди няколко дни обаче ми се върна желанието да си нося гривната и си взех два нови талисмана - синьото Мурано и клипса със сърце. Наредих всичко, което имам, без два талисмана с бухал и слон, които дадох на дъщеря ми. Тя е на 13, но няма гривна на Пандора - дадох й една моя на Морелато, която е доста стара, но е стоманена и не е мръднала. Засега е доволна 😃. За почистването - ще снимам една паста, която се взех от Лили Дрогери и прави среброто като ново, но но не дава блясък. Иначе пада всичко с нея, води се универсална.

Не съм сигурна дали така не седи много накичена гривната, постоянно махам и слагам, не мога да реша как да я нося - вас дразни ли ви, като има повече талисмани. Как предпочитате да си носите гривните?

# 532
  • Down south
Обикновено нося две празни и една с малка комбинация.
Докато, обаче редя комбинации, мога да мина и през паническа атака. И така, докато не ми хареса. Хареса ли ми, после мога да нося една и съща месец-два.
Започнах да правя снимки, защото ги забравям и после се ядосвам.
Скрит текст:

Не е гривна за носене
[spoiler/]

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 21:10 от Daylily

# 533
  • Пловдив
С повече талисмани, особено висулки, на мен на вид ми харесва, но не ми е удобно. Не препълнена гривна, но 5-6 и повече. Понякога нося една такава през деня, наред с другите, които не свалям в последно време - една с два талисмана, една празна и една не за талисмани (тенис-гривни май им викат).
_____

Среброто се поизчисти с паста за зъби след содата.

# 534
  • BG-DE
Харесвам гривните на хората с много талисмани но аз повече от 5 (вкл. клипсовете) не мога да нося, а напосредък слагам най-вече един. От намалението се сдобих с този много сладък балон, защото надписа "Dreams come true" върху него ми хареса 🙂

# 535
Здравейте, момичета.

От години следя темата, но не съм се включвала. Като цяло съм на приливи и отливи  с бижутата на Пандора, тъй като в някакъв момент спира да ми се носи сребро и дълго време си нося златните бижута, защото не се нуждаят от толкова почистване.
Сега отново ми е щукнало, че искам да си нося Пандора бижутата, като се сетих за едни обици, които много харесвах, но така и не си купих.
Намерих ги на сайта на silver court, но явно вече са спрени от продажба.
https://silvercourt.bg/products/view/296252CZ-110
Дали някоя от вас ги има, но не носи и би се разделила с тях срещу съответна сума? Не се сещам как иначе бих се сдобила с подобни. Погледнах и в Пандора UK и De, но не успявам да ги открия.
Ще прикача и снимка. Благодаря предварително и се извинявам, ако съм нарушила правилата с въпроса си.

# 536
А защо не видите други, не на Пандора. В сайта на Birse има подобни.

# 537
  • Някъде там
Здравейте! Много време не съм се влючвала, защото нямах нови придобивки, а и не бях на вълна Пандора. Преди няколко дни обаче ми се върна желанието да си нося гривната и си взех два нови талисмана - синьото Мурано и клипса със сърце. Наредих всичко, което имам, без два талисмана с бухал и слон, които дадох на дъщеря ми. Тя е на 13, но няма гривна на Пандора - дадох й една моя на Морелато, която е доста стара, но е стоманена и не е мръднала. Засега е доволна 😃. За почистването - ще снимам една паста, която се взех от Лили Дрогери и прави среброто като ново, но но не дава блясък. Иначе пада всичко с нея, води се универсална.

Не съм сигурна дали така не седи много накичена гривната, постоянно махам и слагам, не мога да реша как да я нося - вас дразни ли ви, като има повече талисмани. Как предпочитате да си носите гривните?
Максимум нося до 5 талисмана и на двете си гривни.
Харесва ми, когато видя пълни гривни, но на мен не ми е удобно да нося такава.

# 538
Споделете опит с поръчките от Германия. Чудя се дали да се доверя на ГГБГ.

# 539
  • Пловдив
От ГГБГ нямам оплаквания аз.

Общи условия

Активация на акаунт