Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 805
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 285
А колко от тези, които са започнали да обръщат внимание на здравословното хранене знаят какво съдържат храните?
Информацията е ... ужасно много Sad

# 286
От години чета състава на храните.
От години чета еди коя си храна какво съдържа и какво ми дава.

# 287
То не виждам проблем да се яде по малко от време на време,при здрав организъм,ама масово се прекалява.Основното ядене е хляб,1-2 филии на ден не виждам драма,но половин един хляб на ядене си е злоупотреба Grinning и пак повтарям при здрав организъм,не при нас,че да не каже някой,ама хляб не може Grinning Сладкото помня,че се ядеше веднъж в седмицата,ако те откарат на сладкарница,ама от както стана магазина пълен с такива неща се взима всеки ден по няколко пъти...та и там нещата са зле.Обаче за плодове и зеленчуци като по-здравословно хранене има значение и кога се ядат...че на баща ми приятел имал цироза и му казали да спре пиенето,пък той бил вманиачен да яде здравословно и не близвал алкохол...Еми от плодовете я получил тая цироза,че прекалявал с тях и в неподходящо време ги ядял.
То и да обръщаш внимание файда голяма няма като всичко е наблъскано с химикали,тия меса знаеш ли ги какво са ги правили,с какво са хранили животните,плодовете и зеленчуците и те са химия и половина,торени и пръскани незнайно с какво,яжте си там кюфтета и не се задълбочавайте толкова,че и вода не трябва да пием иначе Grinning

# 288
Има хора са толкова зле, че и филия хляб им влияе зле.

# 289
На мен ми влияе зле филията. Става ми нещо като акне по бузите и запек.
Родителите ми ядат хляб на всяко ядене. Преди години им правих салата табуле. Ядоха я с хляб. Не можело без Simple Smile

# 290
Аз поне съм стигнала до момент 1 филия да не ми се отразява зле.
Но ако на следващия ден пак има тесто коня вече отива към реката.
Лятото хапнах половин малка препечена филия хляб с тиквички с кисело мляко. Не съм напълняла от 1 филия.
Не бях яла отдавна. Нищо особено, то като отвикнеш.
Но и на Бъдни вечер винаги ям от питката.
Покрай празници се издувам малко. То не е само питката, а и други неща, комплексно е.

# 291
От сестра ми Протеиново суфле подходящо за закуска, който яде млечни. Стана хубаво, затова го споделям. Не е сладко. Пекохме го в малка тавичка.
200 гр. cottage cheese от Лидл
2 яйца
100 гр. гръцки йогурт от Лидл
6-7 капки течна ванилия /сложихме есенция ром/
боровинки
Разбърква се в блендер и се пече 14 - 18мин. да стане като крем карамел. Изпечено в края и се тресе вътре.

От мен сьомга на фурна /не див улов Simple Smile/със салата от плик.

В понеделник в кф ще има телешка опашка. Не съм готвила. Ако, има в моя ще вземам щом е телешко нещо.

# 292
Инсулина ми е в норма. Даже през нощта пада до 4, което ме изненада. Почнах да добавям повече плодове в храната си и да не се шашкам. След като ги хапна, глюкозата се вдига с около единица, но после си спада и е пак под 6.
Имаш предвид КЗ сигурно.😊
С колко ти се покачва КЗ след червеното цвекло?

Нали сензора измерва някакъв инсулин, а не кръвна захар?
С 1 и нещо се качи и стана 7 и малко. В два различни дни ядох от тази салата - печено цвекло, настъргани моркови, зехтин, слънчоглед и лимон.

# 293
Кой сензор измерва инсулин? За CGM ли говориш? Той мери кръвна захар, не инсулин.

# 294
Stryper, сензорите, поне тези, за които се сещам, мерят КЗ.

# 295
Страйпер, снимай го при възможност, че сега и аз се замислих. Ако има за инсулин, веднага ще се метна.
Аз още не съм си правила контролни, тъкмо се наканя, и нещо ме спъне. Най- вече, че рЕзко ми се припива кафе, и викам ай утре, ай утре, и така ми минава месеца.
А да ви кажа каква саможертва направих миналата събота. Поканиха ни едни хора на гости в прекрасна къща с камина, близо до София. Те са приятели на мм, жената не я познавах. Толкова горещо настояха, че нямаше как да откажем. Викам си, все ще бода нещо там, не върви да казвам на непознат човек, че съм на режим. И станА , каквото станА 🙄.
Салати, добре, ама основното бяха чушки и сарми с кайма и ориз. На снахата не ги ям, тя знае де, за режима, и няма проблем. Но за домакинята щеше да е страшно неуважение, жената се въртяла цял ден заради нас. Айде, ожулих сармите и чушките.
Е, да, но идва кафето с домашен шоколадов сладкиш 😳. Уж да бодна само, пък нали съм възпитана. Тя ми заслужаваше похвалите. Не върви да я хваля и да го оставя. И си разсъждавам. Така и така ще ме друсне, лапай там и си мисли кога ще изкараш отровите, грешнице тъпа 😀. М м гледа и си мълчи. И като запалихме колата наобратно, и той вика, абе жена, това не беше от твоите фалшиви сладкиши, ти не разбра ли 🤣.
Викам, спокойно, е сега да се приберем, и ти пиша завещание.
Е, да, ама кз ми беше 5, 2 🥳🥳🥳. На първи, че и на трети час. Че и падна на 4, 7 .
Много съм хепи. Все за Елорка си мислех, че е стигнала състояние, дето мърсува поне веднъж в месеца, и е добре. 😀
Дано съм се подобрила, за мен това беше много радостен шок.

# 296
Когато си стриктен 90% от времето, 10% залитане няма да те бутнат. Разбира се не е ясно за сметка на какъв инсулин е била тази отлична захар, но всички имаме моменти на слабост от време на време.

Аз като пазарувам и ако мина през реда със сладкишите и ми потичат лигите. Гледам да се омета бързо от там.

# 297
Невър, така е. Обаче в началото на режима три вилици ориз , и то случайно в една мусака, дето не го пишеше в състава, в гювече беше, и докато се усетих, и бях вече в грях, ми качиха кз на 1 час много, писала съм тогава, ама наистина много беше - 8, 9, а на втори час падна до 3, 7.
Та явно има смисъл човек да си постоянства с години, да е упорит и да вярва в успеха.
Ето, днес бяхме на кръчма, в едно изг*зено заведение, Петрус. Другите ядоха хумуси, сьомги с някви сладка, абе ужас, не мога да си избера от цялото меню нещо просто като шопска салата и пържола. Ама набарах едни свински ушаци, превъзходни 👍. Синът ми хапна две парчета и вика яж и мойто, тежко ми е, а аз плющях , та чак ушите ми плющяха 🤣. Те на скариди, шашкънии, аз си ометох с огромно задоволство две порции и нито ми е тежко, нито ми е гладно.

# 298
Браво Таис. Само така.
Е, по-добре нормална кз и по-висок инсулин, отколкото висока кз и мижав инсулин.
То е ясно.

# 299
Да, така е. Постоянството се изплаща. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт