Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 843
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 360
650 грама звучат абсурдно просто, откъдето и да ги погледнеш, дори и да не е на режим човек.

# 361
Съгласна съм, че се менят нещата с тялото и с живота ни. Преди да се бъгна преди няколко години не знаех нищо за метаболизъм и болести и не ме е интересувало. Имах по-приятни занимания и дейности. Можех да ям всичко без да ме болят след това коленете, да ми избиват пъпки, да стана слон, да треперя, ако изям нещо твърде въглехидратно. Не съм била придирчива, защото бях здрава. Яла съм кутия бонбони без последствия. Тук си говорим хора с проблеми с кръвна захар или инсулин, за които става драма, ако не разполагат с подходяща за тях храна. Често пътувам и си развалям режима. Имам много риба в режима и ако няма от къде да я купя не се чувствам ок след седмица-две. При условие, че аз ям варива, не само месо и риба.
За да нямам много изненади гледам да имам замразени подходящи за мен храни. Ако, чете здрав човек може да реши, че всичко е лигавщина. Но, когато тялото ми страда от неподходяща храна и това продължи няколко месеца идва момент, в който нямам сили да ходя и искам да спя. Отразява ми се на живота и на физическите и умствените ми възможности.
Който има опция може след време да смени режима си на хранене. За съжаление при мен е стеснен изборът от към групи храни и Зоната напр. не ми е вариант. Чела съм книгите. Чета, че хората имат добри резултати.
Рей Пит четох, че е бил биолог? И е търсел хормонален баланс.

# 362
Здравейте пак. Започнах с новата диета и с фитнеса. Тая седмица ще ходя по аптеките да търся Глукофаж. Искам да ви задам въпрос за дозата. Понеже и двата ендокринолога, на които бях са тотално неадекватни и го разбирам колкото повече чета, останах малко объркан във връзка с лекарството. Последния само ми разясни, че може би ще ми понесе трудно, поне в началото и да се готвя за гадните странични ефекти. Разтегли локуми и така и не разбрах 500 ли или 1000 мг да пия на ден. Мисля, че ми каза в началото да започна с 500 и като посвикна да вдигна на 1000. Вие какво мислите? Не знам по кг ли се определя, по това колко е висок инсулина или? Аз съм 182-183см висок и точно 100кг. Инсулина ми е висок, но не помня точно колко, изгубих паролата от лабораторията и ще ходя тези дни да ги питам да ми дадат нова. Предполагам, че при положение, че не съм от най-слабите и имам по-голяма инсулинова резистентност, трябва колкото мога по-бързо да мина на 1000мг? А иначе накратко защо наричам и двамата неадекватни, обърнаха повече внимание на това, че съм и с недостиг на витамин Д отколкото да ми разяснят нещата около ИР. Нито един дори не си направи труда да ми каже, че трябва да мина на диета, да се движа, да тренирам, единственото беше, че ми казаха да пия тоя глукофаж. Ако не се бях разчел, щях да продължа със стария начин на живот и хранене и да си пия хапченцата.

# 363
Ти не можеш да си купиш различен Глюкофаж от този който ти е в рецептата, че да си избираш... Иначе по принцип наистина е по-добре е да се въведе постепенно но ако са XR таблетките, виж хубаво какво пише на тях дали могат да се делят или изрично се поглъщат цели че не помня вече. Хубавото е, че еко са XR а не само Глюкофаж да пише, те са с удължено освобождаване и се и понасят по-добре понеже не вземаш дозата си наведнъж а малко по малко.
100 кила за мъж над метър и 80 дори не ми звучат толкова много, но все пак на всеки структурата е различна, може на теб наистина да са ти драстично много, особено ако много от тях са по екватора и/или няма много мускул по теб.
Витамин Д, както и всякакъв друг дефицит който имаш, са много важни също, не по-малко от диетата ти. И имат връзка с ИР и те, освен и с още много неща.

# 364
Първо пиеш само половината доза,ако е възможно.На мен ми беше казала докторката 1-2 седмици по 500,после хиляда,тоест половината хапче.Но ми беше изписала неоформин.Пак са по-добре от моята,даже и не ми е изследван витамин с,та си напред.Още доста неща не ми бяха изследвани,та от тук получавам повече информация,отколкото от тази докторка.Другия път съм при друга.Успех ти пожелавам,при мен още на първия месец ми беше добре инсулина,че само на гладно ми беше преди това 28,та дерзай.

# 365
Неоформин не е с удължено освобождаване, за Глюкофаж не мога по милиграмите да позная дали е XR или не че точно 1000 го има и в двата варианта. Той и не пише дали са му го предписали 1000мг на един прием де. Ако са 2 пъти на ден по 500 лесно да почне с по-малко.

# 366
Благодаря за отговорите. Помня, че спомена нещо да чупя таблетката на половина, явно е предписал 1000мг. Като отида в аптеката ще ги питам, че и без това с този докторски почерк нищо не се разбира. Самото последно посещение преди 10 дена като цяло се въртеше около това да ми обяснява, че всичките ми проблеми са ми от начина на живот. За инсулина само вметна, че ми предписва хапчета, друго нищо не каза, все едно съм хванал есенния грип.

Моите 100 кила са само вредни, мускули няма, с моя заседнал начин на живот така става. Иначе действително не съм особено дебел, но едни 10-15 кг се водят излишни. Аз лично така се харесвам повече в сравнение с периода, в който бях 80кг, ама сега съм принуден да свалям.

А иначе Борислава като спомена, че инсулина на гладно и е бил 28 се сетих, че моя беше малко над 30, някъде 31-32. А горната граница на нормата на изследването мисля, че беше 24. Лоша е работата и затова възможно най-бързо ще пробвам да мина на 1000мг.

# 367
Добро утро, днес е първият учебен ден от 2 седмици насам и е 6.20, а аз имам чувството че съм станала през нощта. Ужасс само като си помисля къде е следващата ваканция и ми се ревее...
vankatap9030, аз пия Глюкофаж 750 XR, вечер по едно с храната, пия го вече няколко месеца и нямах абсолютно никалви странични ефекти. На мен доктора ми каза да го пия задължително с храната, така и направих. И нищо не стана само дето ме наплаши, че няма да мога да излезна от WCто, не се случи нито веднъж, даже се чудих това лекарство на мен действа ли ми. За сметка на това пък ми помогна в началото да сваля кг много бързо. Сега вече нищо.
Да ви се похваля за два дена съм 0.5кг долу, което звучи едно нищо, ама за мен е много, понеже се случват бавно нещата. Но събота и неделя бях само на месо, пилешко, но пак месо. В събота направих една треноровка само кардио ( понеже ми дойде и не ми се бутаха тежести) и двата дена по 15000 крачки. Вчера из мола, та и за храна не се сетих. Та стигнах до извода, че при мен работи пилешко филе + шопинг 😉

# 368
Преди година ми изписаха сиофор само с електронна рецепта. Как го гледаш този почерк на лекаря на рецепта? С ел.рецепта мисля, че са вече преддиабетните, както антибиотиците.
Вит.Д е масово нисък на хората с метаболитни и др.болести. Докато е нисък трудно се отслабва.

# 369
  • София
след 10 год тялото ви може да е на друго мнение,
повечето сте на ВМ-НВД не много отдавна,
аз съм писала за пръв път в темата за ВМ през 2010,
хората, минали през темите и годините сега на зоната или на друго балансирано хранене
а ти за тези близо 15 год. години все на ВМ ли си? или си минала през различни режими? Моля сподели своя опит.

# 370
Преди година ми изписаха сиофор само с електронна рецепта. Как го гледаш този почерк на лекаря на рецепта? С ел.рецепта мисля, че са вече преддиабетните, както антибиотиците.
Вит.Д е масово нисък на хората с метаболитни и др.болести. Докато е нисък трудно се отслабва.
Някои лекари дават  хартиени рецепти все още, преди около месец една приятелка ми даваше хартиена рецепта за озампик, така й я бяха написали на хартия озампик.
Иначе моя ЛЛ и ендокринолога ми пускат винаги електронна, гинеколожката ми дава пък хартиени. Явно всеки си прави, каквото си знае. А пък на баба й пускат електронна и хартиена, защото тя си иска да й ги напишат ..

# 371
Задължителни са електронните, за Оземпик не зная, но за диабет са си такива от поне година и половина.
На мен ендокриноложката ми изписа първия път глюкофажа, само за 2 месеца, но беше зимата и ходих до джипито да ми изпише още една опаковка.
После ендото ми писА на един лист нещо плюс електронна за 6 месеца. Аз си купих за 4, стоят си, нали самосиндикално си ги спрях.

Ванка, като ги вземеш тези глюкофажи, снимай опаковката, ние тук знаем повече от аптекарите 🤣. С 500 ХР бях, очакваш да чистиш отвътре червата поне 3 пъти до обяд, но нали си ХО , няма страшно. Пък пий 500 ХР половин година, после вдигай дозата. Знам ли. Минеш ли на режима, ще свалиш поне 5 кила още първия месец. Аз от глюкофажа не отслабвах, но само с режим бях свалила обиколките. С уговорката, че аз съм била макс 71 кг при ръст 168. Когато пих глюкофажа, бях 65, 4 месеца по - късно пак толкова. За мен е заблуда, че се отслабва от този медикамент, но ендокринолозите май стимулират пациентите за приема му с вълшебната прогноза " ще отслабнеш" 😀

# 372
И аз мисля, че не се отслабва от метформина, а от режима. Никога не съм имала странични ефекти, освен когато съм пила сутрин само кефир и съм взела хапчето.

# 373
Аз от него пък отслабнах много бързо в началото, може би месец продължи това бързо сваляне. Сега спазвам режима, даже вече не го и мисля, тренирам 5 пъти седмично, но свалям бавно, може би и защото вече няма какво толкова и да свалям.

# 374
За метформина напоследък все повече се говори, че е единствената молекула, която удължава живота. И Браян Джонсън го пие.

Общи условия

Активация на акаунт