Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 805
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 255
Предполагам че и тук в темата ще могат да те насочат, идея си нямам какво се предлага у нас и ако има различни, кое е по-добро.
Срещала съм по някое време да се коментира че тези които отпускат на инсулинозависими диабетици не били много добри, но не обърнах много внимание тогава.

# 256
Бях чела за тия някъде,ама то смешна работа,трябва да си стигнал до инсулин,че да ти отпуснат нещо...нали целта е да се стегнеш преди това,не след дъжд качулка.Ама тука за превенция не са чували,ние се захващаме да спасяваме само като няма какво да се направи,пък и така спасяват,че да те довършат...
Ще търся после като имам повече време,че деня започва и гледам да довърша нещата от вчера Grinning някой,ако има представа кое е по-добро да споделя мнение.

# 257
Инсулинова резистентност, какво е и какво не е. Време за четене около 10мин.
https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/22206-insulin-resistance

Тази тема, след като чета постовете в нея, е за кюфтета, кихане, кашляне, запек и подобни.
С пожелание за здраве на всички.

# 258
Още първия параграф в тази статия е подвеждащ.
ИР не е компрометиран отговор на клектите към инсулин, напротив, реагират си съвсем както трябва в отговор на средата и обстоятелствта, в които са поставени.
Слагат каруцата пред коня. Изобщо не е добър източник на информация.

# 259
Аз не разбрах какво ни е на темата и особено на кюфтетата Grinning
Не пише какво е ИР и има ли почва у нас ли или какво? Скоро не беше идвал някой да ни обясни, сигурно беше време, знам ли.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 11:45 от natka

# 260
Явно според някой като роботи трябва да говорим единствено за ир.
То па кво толкова. Дъвкано, повтаряно. А и длъжни ли сме?
Явно има хора не стоплят, че темата е доста широкообхватна.
Има си първи пост.
И аз не разбрах какво му е на запека, кюфтетата и настинките.
Болни са хората, имат ир и питат какво да правят, че да щадят максимално тялото от сладките сиропи и други хапове.
Преди седмица позната ме пита по телефона защо има запек след започване на режима нввмх.
Па трябва да обяснявам. Нормално е като смениш храната да се получи. То дори може и да не е запек.
Всяка една храна преминава през целия стомашен тракт за различно време.

Ох, като казахте кюфтетата, скоро от Добротица ще им дегустирам кюфтенцата Stuck Out Tongue Winking Eye

А следващата  кето пица да споделя ще е с патладжани.
Ама не на филийки. Този път ще смеля патлажданите на чопърчето.

# 261
То така става като се метне някой без да прочете събраното в началото. Да няма всеки ден да го повтаряме това там я?
А пък и темата освен че е в диетичния форум, е изрично и за определен вид хранене, обаче - шок! - за храна си говорим! Grinning

# 262
... и напитки Wink

Да не забравяме... още два дена и свалям от поточната линия първа ферментация на Комбучаааа Grinning Grinning Grinning

А това е напитка, помогаща срещу ИР Wink

П.П.
Какво съвпадение, след час слагам на кукъра режим грил точно кюфте телешко на Добротица Grinning Grinning Grinning

# 263
Баш на него се точа. Сподели как е на вкус Grinning

# 264
Stryper, аз еритритол купувам от ДМ, тъй като ми е най-близо. Нямам идея обаче дали е най-удачен вариант. Не го ползвам често, така че не ми е проблем. На съдържанието пише: 100% био еритритол.
Ето този:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 12:31 от Jupiter sea

# 265
Направих бонбоните на Долче. Използвах 150 гр. натурален шоколад, малко над 100 мл кокосово мляко /най-гъстото, което намерих в кф/, есенция ром, щипка сол, натурално какао за овалване. Не знам защо, но след овалване какаото попиваше след известно време в бонбона. Няколко пъти ги търкалях. Сложих ги за съхранение в хладилник. Тази сутрин цялото какао е попило. На вкус са доста сладки, който му се яде нещо сладко са идеални. Нямат вид на трюфел. Изядох три снощи и днес до обяд съм решила да не ям. Въпреки, че си позволявам да ям плодове явно съм отвикнала от друг вид сладко. Няма да качвам снимка. Приличат на петнисти мини кюфтенца Simple Smile

# 266
  • В центъра на моретата
На Добротица телешкото е много добро. Все пак основният бизнес на Недко Митев е с крави. Но, мисля, че в последните години меркантилното е вече в превес. От доста време каймата, която вземам е много различна, понякога е изключително мазна и кюфтетата стават като орехчета, да не говоря и колко вода пускат. През седмицата правих пица с блат от кайма, която купих от там. Ми, от цяла голяма тава, стана като малка пица, и плувна отстрани вода. Иначе, месото - телешкото е ок.

# 267
Не е лошо Simple Smile
Веднъж вземам плешка или нещо подобно, не помня... един хубав цвят отвън. Режа... вътре кафяво... а трябва да е обратното Wink

Номера комерсиални всички правят, от това не може да се избяга...

# 268
Сега чух, че на островите Еолие, близо до Месина, в имало земетресение, но без разрушителни последици за хора и структури.
Ние не сме го усетили.
Да точна затова писах.. все още правя разлика между Гърция и Италия 😃
Радвам се че не сте усетили Дани
Моите изследвания показват че съм ток и жица!
Тук май не се изследва инсулин а само Кръвна захар и то някакъв маркер изследващ нивата и до 3 месеца назад. Ми в норми съм. Моят е 39а там пише над 48 диабет.
Пия си хаповете но кръвното ми е бетон 150/90
Не пада повече. Оня ден вдигнах 200 на 100 и моят GP ми нареди да взема още 1 таблетка (всяка е по 2.5мг) и като ми падна на на 120 щях да хвърля топа🤣

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 16:34 от Dara20

# 269
Чета ви всеки ден, много ми хареса поста на Елора със сравнението за алкохолика, наркомана или всеки, който е пристрастен към нещо и съответно си търси това нещо!
Тренирам интензивно във залата всеки божи ден денят ми завърша със треньорът все още е много рано да очаквам чудеса, но поне спрях да дебелея пак е нещо.
- 2 кг за ~ месец при що годе стриктно хранене.
 Другата седмица ми предстои пак премеждие поставяне на зъбен имплант тк не искам да пиля здрави зъби за мост та няма да мога много да ям 😄 Стискайте ми палци да оцелея❤🥰

Общи условия

Активация на акаунт