Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 805
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 270
Брия, то е хубаво сравнението, но ако се замислиш алхоколици и наркомани не могат да посегнат отново.
Но пред сладките неща не седи този проблем. Така че сме малко облагодетелствани. Все пак има и заместители и то много добри.
Тук вече е въпрос на осъзнаване кога, какво и колко.
Ето колежката ми, която е запозната с режима, но все още се плаши от него, защото бил вреден за бъбреците, смята че всеки ден солетки не са проблем. Защото мозъка имал нужда.
Аз в месеца им ям от солетите 3 солети на кръст сигурно.

Едно време смятах и аз за нормално да ям всеки ден парче торта.
Сега не. Сега в месеца на мц само това ми е нормално.
Майка ми редовно си прави вкусотийки.
Онзи ден гледам някакви мини тортички си направила с бисквити и седят на терасата.
Кексове редовно си прави. Ама отдавна съм и свикнала и даже не  помислям да посегна, ако не съм в щуравия период.

# 271
Сладкото мен никога не ме е блазнело - торти, кексове, вафли или хубав шоколад.
Но обичам отвреме навреме спагети, хляб филийка с нещо, парче пица, плодове обичам но и тях отрязах до колкото мога.
Факт е че кантара слезе с 2 кг надолу без метформин а бях аха да го почна...

# 272
2, максимум 3 в месец според мен е нормална, безопасна, здравословна скорост към идеалното тегло Simple Smile

Телешкото кюфте на грил от Добротица се сви, стана по-малко и по-твърдо, но си остана вкусно... не като някое домашно, но няма да му търсим кусури Simple Smile

# 273
Хм, жалко.
Но ще пробвам една тарелка.
Аз ги правя във фурна вече. Ще видя.

# 274
  • София
Пия си хаповете но кръвното ми е бетон 150/90
Не пада повече. Оня ден вдигнах 200 на 100 и моят GP ми нареди да взема още 1 таблетка (всяка е по 25мг) и като ми падна на на 120 щях да хвърля топа🤣

Дара, за да свалиш кръвно се взема хапче, но на порции. Тази таблетка, която ти е изписана е трябвало да я вземаш на четвъртинки. Вчемаш четвъртинка, чакаш половин час, мериш кръвното. Ако няма спадане, още четвъртинка и т.н. Рязкото сваляне никак не е хубаво.

Че то си е нормално, просто ние не сме нормални. Laughing

И аз правя кюфтета във фурна. Ей сега произведох точно 25 броя.

# 275
Иначе може би кръвното ще се нормализира плавно,че да не приритваш ей така като е нормално,че вече си свикнала със високото малко или много...макар че и 150на 90 е високо ...аз открих бял шум за хора с ADHD става за медитация,може да пробваш и при теб дали няма да подейства Grinning пускаш си сигнал заето,тоя шум дето издаваше като спре и картината,ако го намеря ще го пусна линк,че не знам кай да го обясня...ама моя мозък дава на заето като го слушам и е страшно спокойно мозъка ти да не мисли за нещо,завиждам благородно на тия хора дето могат да си изчистят съзнанието от всякакви мисли и да се насладят на спокойствието.
Иначе то 87 тема е това,да се е изчерпало  всичко преди много време ако не захващахме други неща за разговор,пък на мен са ми полезни повечето неща,предполагам и на другите...та не виждам смисъл всичко да е конкретно информация за ИР и нищо повече.
Моя е решил днес,че иска да му направя пак от тая торта френска селска Grinning ще закача и аз някое парче Grinning май му допада режимната храна,виж с пържолите не претендира грам,вика"ако ще си правиш месо прави и за мен" та улеснение голямо,че не търси изгъзени манджи всеки ден.Взимахме преди от Кауфланд някакъв кебап и беше хубав,че като взимам нещо не намирам хубави и само на 2 места в цял град ги бива за ядене.

# 276
Значи ако едно хранене ме прави сто кила и ми причинява здравословни драми не е нормално.
Вкусно е, но не е нормално Grinning

# 277
  • София
Ма, това казвам. Ти не си нормална, че пълнееш. Тортата не е виновна. Simple Smile

# 278
Като цяло рафинираната захар от 50 години насам не е нормална... ама си търсим оправдания за пристрастието Wink

# 279
Пия си хаповете но кръвното ми е бетон 150/90
Не пада повече. Оня ден вдигнах 200 на 100 и моят GP ми нареди да взема още 1 таблетка (всяка е по 25мг) и като ми падна на на 120 щях да хвърля топа🤣

Дара, за да свалиш кръвно се взема хапче, но на порции. Тази таблетка, която ти е изписана е трябвало да я вземаш на четвъртинки. Вчемаш четвъртинка, чакаш половин час, мериш кръвното. Ако няма спадане, още четвъртинка и т.н. Рязкото сваляне никак не е хубаво.

Че то си е нормално, просто ние не сме нормални. Laughing

И аз правя кюфтета във фурна. Ей сега произведох точно 25 броя.
Артемис
В България сигурно е така но тук не е точно така. Както казах спазих предписанията на моят лекар

# 280
Инсулина ми е в норма. Даже през нощта пада до 4, което ме изненада. Почнах да добавям повече плодове в храната си и да не се шашкам. След като ги хапна, глюкозата се вдига с около единица, но после си спада и е пак под 6.
Имаш предвид КЗ сигурно.😊
С колко ти се покачва КЗ след червеното цвекло?
Ето едно много интересно (за мен) видео на доктор Боз, че и сравнително бързо започва да говори по същество😃 и с картинки:
https://m.youtube.com/watch?v=Wk5M7dOmkhM
Ето още едно, още не съм го догледала докрай:
https://m.youtube.com/watch?v=k4Z9jCe0YvA
Нали някой искаше за ИР да се говори.🙂
dironi, не знам, миже и да има общо с кокосовото мляко. Но важното е да са вкусни. Иначе могат да се овалят и в кокосови стърготини и или в натрошени ядки (или парченца шоколад) вместо в какао. Аз не слагам повече от 100 мл сметана, може и кокосовото мляко да е дошло повече. Иначе бонбоните ще са сладки, колкото е сладък и шоколадът, който се използва. Моите трюфели започнаха да абсорбират част от какаото, но поне няколко дни по-късно и то съвсем малко (като петънца тук-там. До последно си изглеждаха като трюфели.🙂 В хладилник ги съхранявал, наши? Сетих се, че съхранение извън хладилник може да втечни кокосовото мляко и съответно бонбоните да започнат да абсорбират от какаото.

# 281
В хладилник и сместа и след като са готови в кутия с капак. Предполагам, че е от кокосовото мляко. Сестра ми се е запасила с кокосови стърготини, млените бадеми от Лидл и т.н. От всички варианти на сурови бонбони най-добър вкус имаха оваляните в кокосови стърготини. Като пълнеж кокосово мляко с бадеми на прах и пресни малини.
Месото го правя само варено или на фурна.
 Елора, тук нали за всяко твърдение искате писмен източник. Тези солети за мозъка имат ли писмен източник Simple Smile

# 282
Нямаме култура на хранене,от там идва целия проблем,нали все викаме баба ми едно време пък все това е яла...да храната е била по-чиста,но съм далеч от мисълта,че са се хранели по-правилно от нас сега.Ябълки помня,че ми даваха оваляни в захар,някаква газирана напитка със захар,че да се отгазира ...и все такива хубави работи дето сега като ги мисля се потрисам.И малкия вземе някоя ябълка и майка ми каже"сложи му малко захарче"че защо,той и така я яде ...
Хората все повече обръщат внимание какво ядат,което е добре,но имаме много дълъг път,докато стане "нормално" да се яде както трябва.За жалост може би до тогава няма да има и храна,ама това пък е още по-дълга тема...

# 283
Някои хора обръщат внимание какво ядат, други не, а трети си мислят, че обръщат внимание, но реално не са наясно кое е ок за инсулина им и за здравето като цяло. Още се чуват и съвети от лекари да се носят захарчета и бонбончета в джобовете, да се яде през 2-3 часа, да се ядат до 2-3 яйца на седмица и т.н.🤐

# 284

Елора, тук нали за всяко твърдение искате писмен източник. Тези солети за мозъка имат ли писмен източник Simple Smile

Това е твърдение е на колежката ми Дирони, не мое, че да ти търся аз писмен източник Grinning
На работа не си говорим по този начин с източници и линкове като цяло.
Макар че е се случвало да ги затапвам и искам достоверен източник и млъкват.
Но е ясно, че общоприетото схващане за В, че те трябвало да се ядат, защото мозъка имал голяма нужда.

То някой като плува в лой е ясно, че ако не яде В,тялото ще си вземе нужното за мозъка от задника или корема му Joy

Общи условия

Активация на акаунт