Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 802
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
Здравейте, чета ви от години, но избягвам да пиша в тази тема
За Ванката искам да попитам, защото не е с много наднормено тегло имайки в предвид, че е мъж и е средно висок ( 183 ако не се лъжа) . Разбирам, че работиш от в къщи , вероятно нещо свързано с цял ден седена на стол, виждам , че предимно пазаруваш онлайн. Обмислял ли си да започнеш да се движиш повече, примерно след работа разходки за по 30-40 мин, сутрин преди работа примерно 10-15 мин разходка, в обедната... да опиташ да правиш поне  за начало 6000 крачки , да за почнеш да тренираш примерно у дома, ако не искаш в зала в интернет има интересни предложения....... ако нямаш дъмбели може да боравиш със собствено тегло. Да се постараеш сам да пазаруваш , предполагам си от София, кажи в кой район си някой може да знае месарница от която да пазаруваш, защото какво и да си говорим  месото в супермаркетите не ок, камоли каймата.
За мен движението играе ключова роля при ИР имах много висок хома индекс и отказах да пия лекарства и с много ама много спорт ( 3-4 силови тренировки, 2 високи интензивnи кардио тренировки и понякога HIIT)  и режим , който работи за мен и ми беше изготвен индивидуално свалих инсулина ( от 43 до допустимите норми), както и хома индекса.

Сега пак съм в този кръговрат, но след инцидент вдигнах на стресова почва инсулина и пак го боря по познатия, начин, но вече с подходящи тренировки за състоянието на крака ми.

Що се касае кето ( правила съм стриктно кето , но не се повлиях добре и минах на друг режим който работеше за мен ) всяко начало е трудно, бъди сигурен , че приемаш достатъчно сол и много вода!
За режимните храни момичетата са казали всичко.
Ако по лесно смилаемо за теб е да гледаш клипчета на тази тема от четенето на материали, в интернет на английски език има множество материали , само подбери да са от лекари, не просто "гурота"

Успех!

# 1 081
Движението е ключов фактор не само хранителния режим, както и съня.

Последната докторка при която ходих каза че изглеждам добре, да съм се приемела такава каквато съм, честно ви казах не се съгласих ще дам душата си а пък каквото стане в крайна сметка.

# 1 082
Понеже днес е петък и днес трябваше да пратя запис за одобрение към студиото в София като главна роля за някаква реклама... разбира се не я изпратих. Представяте ли си да ме гледате по телевизията в ролята на болен, който се нуждае от Уримил Форте!

Но го споделям, защото това може да накара много от вас да се усмихват, а смеха е здраве и аз искам всички тук да бъдем здрави и да сме изцяло офтопик - т.е. да не се налага да обсъждаме собствените си болежки Simple Smile
Или ако някой ден оптимизма ви свърши, обадете ми се, имам в излишък Wink

Ей, Ванкааааа, момченце, млад си, всичко е пред теб! Да се стягаш и да не се излагаш Simple Smile Едно тяло на 20+ има брутален потенциал, щом ние тук пенсиите се оправяме, какво остава за теб!

Преди месец се наложи да помогна на щерката с една маса, да я преместим от едно жилище в друго и се оказа, че масата не се побира в асансьора... от 8-я етаж на едното място до 5-я етаж на другото. И младежите се задъхваха, сърцата им щяха да изкочат! И тогава ме хвана страх за младежта...

Верно и аз съм ял джънк фууд като млад, че и наскоро, преди години бях яко в джаза, с лапето на моя кумец по бутилка водка на сватба оправяхме и какво ли не тъпкахме...
Обаче сега какво яде младежта не знам, но много зле и в много кратък срок действа.
Нашия джънк от едно време НЯМА НИЩО ОБЩО със сегашния... химията в храните е жестока!

Ох, забравих да публикувам предложението за главна роля за Уримил Форте Макс Шот Енерджи!!! Ха ха ха

Miroslava:
 - имате ли интерес към работа пред камера ?
Аз:
- Здравейте 🙂 То... моята сила е зад камерата 🙂  А и съм от Варна
🙂
Miroslava:
- Аз мисля, че бихте стояли много добре и пред
ако си промените решението, можете да ми пишете 🙂
Аз:
- Е как, Вие не ме познавате и не сте ме виждали 🙂
Miroslava:
- аз съм кастинг режисьор
www.cast.bg/projects
 в момента правя кастинг за рекламен клип на хранителна добавка Уримил
 Мисля, че визуално сте подходящ. Разбира се не Ви познавам, но работата ми е да предложа и да намеря точните лица за ролята
...

# 1 083
Здравейте, чета ви от години, но избягвам да пиша в тази тема
За Ванката искам да попитам, защото не е с много наднормено тегло имайки в предвид, че е мъж и е средно висок ( 183 ако не се лъжа) . Разбирам, че работиш от в къщи , вероятно нещо свързано с цял ден седена на стол, виждам , че предимно пазаруваш онлайн. Обмислял ли си да започнеш да се движиш повече, примерно след работа разходки за по 30-40 мин, сутрин преди работа примерно 10-15 мин разходка, в обедната... да опиташ да правиш поне  за начало 6000 крачки , да за почнеш да тренираш примерно у дома, ако не искаш в зала в интернет има интересни предложения....... ако нямаш дъмбели може да боравиш със собствено тегло. Да се постараеш сам да пазаруваш , предполагам си от София, кажи в кой район си някой може да знае месарница от която да пазаруваш, защото какво и да си говорим  месото в супермаркетите не ок, камоли каймата.
За мен движението играе ключова роля при ИР имах много висок хома индекс и отказах да пия лекарства и с много ама много спорт ( 3-4 силови тренировки, 2 високи интензивnи кардио тренировки и понякога HIIT)  и режим , който работи за мен и ми беше изготвен индивидуално свалих инсулина ( от 43 до допустимите норми), както и хома индекса.

Сега пак съм в този кръговрат, но след инцидент вдигнах на стресова почва инсулина и пак го боря по познатия, начин, но вече с подходящи тренировки за състоянието на крака ми.

Що се касае кето ( правила съм стриктно кето , но не се повлиях добре и минах на друг режим който работеше за мен ) всяко начало е трудно, бъди сигурен , че приемаш достатъчно сол и много вода!
За режимните храни момичетата са казали всичко.
Ако по лесно смилаемо за теб е да гледаш клипчета на тази тема от четенето на материали, в интернет на английски език има множество материали , само подбери да са от лекари, не просто "гурота"

Успех!

Аз вече от седмица 'ходя', в нас кръстосвам от 30м до 1ч някъде на ден. Не ми е твърде лесно, като се има предвид, че бях свикнал на сигурно 50 крачки на ден с години, а и отделно се тормозя, че в този час не мога да работя, а се разхождам безцелно. В случая не е безцелно, защото съм болен, но ако бях здрав, бих предпочел да се боря за пари вместо да ходя... може би и заради това на тази възраст съм в това положение. Инсулина ти преди е бил по-висок от сегашния мой, но при мен и глюкозата е висока и затова хома индекса е в небесата...

А иначе за който каза, че високата кръвна захар не боли, а просто вреди на всичко през времето, не съм на 100% съгласен. Говоря за мъжете де. Знам, че доста мъже с диабет имат проблеми по 'мъжката част', мен това най-вече ме притеснява, колкото и смешно да звучи, не се притеснявам особено, че на 50 например ще получа инфаркт заради диабета, а се притеснявам, че няма да мога да си върша работата. Никой не може да ме убеди, че е по-добре да си жив и импотентен отколкото мъртъв. За мен това си е повече от болка за умиране.

Navy, истина е това за храната. И аз се задъхвам много, а и постоянно чета, че случаите на диабет при младите постоянно се увеличават. И процентно го имаше в сравнение с 1990г, не помня точно, но процента увеличение беше трицифрен.

# 1 084
Ами то не че нещо ама и ИР може да докара еректилна дисфункция, както и доста от лекарствата за високото кръвно, че идва и техният ред ако не се хване човек да се оправя.
От постоянно висока КЗ пък страда и зрението доста ако стигнеш до том, а сляп човек и на себе си не върши много работа, камо ли на другарчето си...
С което си избереш се плаши за да избуташ адаптацията, но не се отказвай.

# 1 085
Оня ден се спомена Оземпик, та като по случайност ми излезе скоро това:

А еректилната дисфункция... да не се повтарям, ама йогурт с l.reuteri ме поставя в неудобно положение почти всяка сутрин... НЕ се хваля...

# 1 086
  • София
В интерес на истината не помня колко ми е била захарта , трябва да си изровя изследванията отпреди години ( прилежно си пазя всички изследвания и си ги сравнявам всяка година с новите ) , но  хома индексът ми беше >5.0, което си е висока степен на ИР.

Може да си направиш цели за разходките да не са безцелни. Примерно днес ще ходя до Била/кауфланд /кварталното магазинче да си купя кора с яйца. Примерно сметките вместо да плащаш онлайн ще отида до нй-близкия изи пей.
Що се касае за мен проблемът винаги е бил в храната ( винаги съм спортувала ) и аз някога карах на поръчки от Доминос, хепи ... .
Но се научих да готвя , откривам си интересни рецепти в момента съм също на режим и си  следя макросите в дните с тренировки и в дните без защото се различават.
Мисля, че каза, че гледаш тик ток , там може да откриеш лесни и подходящи рецепти, понякога крада рецепти от там. Последно направих много яки "соленки" по рецепта в тик-ток  подходящи за моя начин на хранене, като модифицирах рецептата.
Вчера бях в Кауфланд и си взех разни сосове, като на един от тях пишеше , че е кето , та ако не ти се забъркват сосове имаше интересни там - не съм гледала в детайл макросите дали са подходящи за кето.

Bria много добре се изказа за съня, много е важен.

# 1 087
  • В центъра на моретата
Ванка, изчетох последните 3 - 4 стр. и гледам, че всички ди дават кураж и съвети. И малка част да вземеш под внимание ще е от полза за теб.
Глюкофажът, който пиеш вероятно ще изиграе ролятата на патерица, за да ти помогне да влезеш в ритъм, но е възможно от него да се уморяваш повече, да те болят мускулите, да имаш мускулна треска. Слава богу, не съм пила такова нещо, но дъщеря ми пи и такъв беше ефекта, освен това се чувстваше като парцал.  Малко бяхме изпуснали нещата покрай нея по време на ковида и едни изпити, за които трябваше да се готви почти две години. Е, влвзе си в ритъм вече и то благодарение на пишещите тук, а не на лекарите, както и благодарение на спорта. Глюкофажът го спря след 6-тие месец и си е само на режим.
Та, да питам, някой каза ли ти стресовите хормони как се изследват? Че трябва покой от 20-30 минути в лабораторията преди да ти вземат кръв? Иначе не са много реални. Ако никой не ти го е казвал, то запомни го. Другия път като решиш да ходиш да се изследваш, питай тук, щото за  някои изследвания трябва да се спрат добавките определено време.

И си потърси в maps на телефона си магазини около теб и спри да поръчваш - движение ти трябва.

Магнезий си вземи да пиеш, вечер като лягаш - помага и за съня. Обикновено магнезиев цитрат препоръчват тук за ИР. А магнезиевият глицинатът или бисглицинат помагат за съня. И да не са прахчета, че в тях има захар.

# 1 088
Заек, точно защото не са му казали за покой, че му и лепнали диагноза и го пратили на ямр. Вчера се чудех защо е в такова отчаяние, а то си имало обяснение.
Писа сутринта, та се въздържах от коментар 😡

# 1 089
Абе точно на някой дето сега почва и очевидно има още много да се ориентира... Поне аз даже бих го посъветвала да избягва неща от магазина с надпис "кето"... Гладен няма да остане и без тях, а те много малка част наистина си струват. Той да се научи месо да яде, да му стане интересно сам да си готви, да свикне че това да седнеш да ядеш не е загуба на време а е важно да се случва бавно и да се дъвче дълго. Това да се раздвижиш също не е загуба на време, за разлика от висенето в тик-ток дето докато се усетиш и си се заплеснал за дълго.
Ей такива простички неща.

# 1 090
Ванка, изчетох последните 3 - 4 стр. и гледам, че всички ди дават кураж и съвети. И малка част да вземеш под внимание ще е от полза за теб.
Глюкофажът, който пиеш вероятно ще изиграе ролятата на патерица, за да ти помогне да влезеш в ритъм, но е възможно от него да се уморяваш повече, да те болят мускулите, да имаш мускулна треска. Слава богу, не съм пила такова нещо, но дъщеря ми пи и такъв беше ефекта, освен това се чувстваше като парцал.  Малко бяхме изпуснали нещата покрай нея по време на ковида и едни изпити, за които трябваше да се готви почти две години. Е, влвзе си в ритъм вече и то благодарение на пишещите тук, а не на лекарите, както и благодарение на спорта. Глюкофажът го спря след 6-тие месец и си е само на режим.
Та, да питам, някой каза ли ти стресовите хормони как се изследват? Че трябва покой от 20-30 минути в лабораторията преди да ти вземат кръв? Иначе не са много реални. Ако никой не ти го е казвал, то запомни го. Другия път като решиш да ходиш да се изследваш, питай тук, щото за  някои изследвания трябва да се спрат добавките определено време.

И си потърси в maps на телефона си магазини около теб и спри да поръчваш - движение ти трябва.

Магнезий си вземи да пиеш, вечер като лягаш - помага и за съня. Обикновено магнезиев цитрат препоръчват тук за ИР. А магнезиевият глицинатът или бисглицинат помагат за съня. И да не са прахчета, че в тях има захар.

Първия не ми каза за покоя, в лабораторията също, и всичко беше в червено после като си получих резултатите. Като отидох при втория ми каза, че нямало как някакви два хормона да са толкова високи в едно и също време, както бяха, и ме пита как съм се изследвал, казах му, че бях на крак 40 минути и после директно вземане на кръв. Като отидох втория път и бях в легнало положение 20 минути, пролактина влезе в нормите, актх също, само кортизола остана над нормата с 60 ед., но все пак -100 от първия тест.

# 1 091
  • В центъра на моретата
Е, добре поне това. Другия път ще си знаеш. И за добавките също - в случай, че пускаш желязо, вит.Д, вит. Б12 - спираш да ги пиеш месец преди това.
Между другото, тъй като пиеш глюкофаж, имай предвид, че пада вит. Б12 от него, затова си го следи.
И е добре и щитовидните, ама всичките, да си пуснеш другия път, че стресът им влияе доста негативно. Като отидеш на лекар си ги изискай да ти ги пуснат по НЗОК (малко по-твърдo я карай с докторите и не им вярвай на 100%). Изтегли си Е-Здраве и ще виждаш какво са ти пуснали.

# 1 092
Шарпи, страхотна новина е това, особено на фона на толкова лекари които изобщо не си и помислят да махнат на някого бетаблокера - това се пиело доживот и не можело да се спира и край...
Дали е от по-умерения режим или от това че вече си достатъчно здрава да можеш да си позволиш такъв - едва ли някой може да каже със сигурност, според мен и това е вероятно. Но хубавата новина си е факт.
Имам спомен че беше споменавала че подозирате тогава да е последица след ковид или след ваксина, ама може и да те бъркам с някого че тук сме бая навалица. Хубаво е че си се възстановила, редовният спорт също го има при теб и съм сигурна че също е фактор и за сърцето. То си е мускул, в крайна сметка, иска си неговото а не да го оставяме да се оправя както може.
Натка, правилно помниш, да. Първия кардиолог каза, че според него това било последица от Ковид. И до там. Аз се успокоих и продължих... докато не дойде епизод от горенаписаното и право в спешното. Добре, че открих настоящия си кардиолог /тук също го похвалих тогава/. Човекът само от кардиограмата каза - не са ок нещата, ще правим още изследвания и ще се лекуваме. Помня и че снимка постнах като ме омотаха с жиците на холтера. Чудих се тогава как да го прикрия в работата, за да не се обяснявам, обаче почти всички ме "хванаха". То ми изпъкваше квадратно нещо на корема и нямаше прикриване, при все че бях с пуловер на половинът, че ми стои като рокля. За периода на пиене също си права. Още тогава ми каза, че може да ги пия доживот + това, че ако нямам физическа култура, може и още хапове и интервенции да се наложат напред в годините.
Е, слава на Господ, ама ги спрях! Това още повече ме надъхва, че вървя в най-правилната посока.

Здравей, първо огромни поздравления за добрите резултати. Бих искала да помоля отново да споделиш името на кардиолога. Благодаря!

# 1 093
Здравей, първо огромни поздравления за добрите резултати. Бих искала да помоля отново да споделиш името на кардиолога. Благодаря!
Благодаря! Purple Heart
Лекарят е д-р Георги Атанасов - Транспортна болница Пловдив. Шеф е на кардиологичното отделение там.

# 1 094

Аз вече от седмица 'ходя', в нас кръстосвам от 30м до 1ч някъде на ден. Не ми е твърде лесно, като се има предвид, че бях свикнал на сигурно 50 крачки на ден с години, а и отделно се тормозя, че в този час не мога да работя, а се разхождам безцелно. В случая не е безцелно, защото съм болен, но ако бях здрав, бих предпочел да се боря за пари вместо да ходя... може би и заради това на тази възраст съм в това положение. Инсулина ти преди е бил по-висок от сегашния мой, но при мен и глюкозата е висока и затова хома индекса е в небесата...

А иначе за който каза, че високата кръвна захар не боли, а просто вреди на всичко през времето, не съм на 100% съгласен. Говоря за мъжете де. Знам, че доста мъже с диабет имат проблеми по 'мъжката част', мен това най-вече ме притеснява, колкото и смешно да звучи, не се притеснявам особено, че на 50 например ще получа инфаркт заради диабета, а се притеснявам, че няма да мога да си върша работата. Никой не може да ме убеди, че е по-добре да си жив и импотентен отколкото мъртъв. За мен това си е повече от болка за умиране.

Да ти кажа, за не правех и по 50 крачки на ден сигурно до преди 7 месеца. Диетата ми е стриктна от 6 години, но движението ми просто липсваше. Съветът ми е да си вземеш една карта за фитнес и да започнеш да ходиш и да правиш силови тренировки. Не е нужно да е нещо кой знае какво в началото. Първо хем ще те разсейва от грозни мисли, второ ще е полезно за тялото и самочувствието. Така няма да има опасност да станеш и много ниски килограми, защото ще натрупаш мускул, а ще смъкнеш сланина.

Общи условия

Активация на акаунт