Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Февруари '25

• 131 237
  • 1 592
  •   1
Отговори
# 135
Не мисля, че купуването на луксозна дреха за еднократна употреба е правилният финансов урок, който да дадем на децата си в началото на техния житейски път като възрастни, независимо колко лесно или трудно можем да си го позволим.

Агент, не разбирам защо циклиш на разумна употреба на пари vs нова рокля за събитие. 

Милиони жени по света искат нова, лично тяхна, специална и неповторима рокля за бал, за сватба, за кумуване и т.н. която се облича веднъж и това е.

И желанието за нова рокля за бал не е някакво чудо невиждано, нито значи че жената е глупава и само това я интересува.

Пак повтарям, не аз забих в посока какво може да се купи с парите за луксозна рокля.

Папурче, това е.
Преди двайсет години, за същия обем работа бяхме близо двайсет души екип, сега сме седем. Алгоритмите навлизат здраво.

Обувки за пролет-лято има голямо разнообразие и много красота

# 136
  • Mediterraneo
Испански абитуриентски бал- рокля Зара 35 евро, обувки незнайни за под 30 евро, чанта не се сещам, може би Бершка за десетина евро. Раздадоха им едни грамоти на събитие с родители и близки в двора на училището, вкупом се придвижиха до ресторанта, като пътьом пиха по нещо в някакъв бар без резервация, гала вечеря в един хотел, кувертът нямаше и 50 евро, в 12 се обади да я прибирам. Толкова за цените.

# 137
Племеникът ми и това не е имал. Избра училището според начина на завършване. Апропо - екскурзия до Лондон.
Учи химия в Барселонския университет. Предстои му магистратура.

И у нас предстои бал. Младежът си има нещо в главата за облекло, ще видим. Идеята на Зари за бюджет много ми хареса. Ще го помисля и аз. Практикуваме месечен такъв, така че няма да е новост голяма.
Като цяло мерак да обличам и глася абитуриенти нямам.
Но заради социалния ефект, когато големия отказваше - страдах. Все пак размисли и участва.

Сиска, успех с роклята🤗

Папурче, поздравления и на теб.

Рядко се включвам. И след коментара на Агента, си давам сметка, че вероятно е защото нямам с какъв пазар да се отчета:)))

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 21:39 от Ryna

# 138
Подобен на Тартлта беше бала на братовчедка в Лондон.
Това с баловете в БГ е голяма лудост. Нито е някакво важно събитие,нито пък е наистина бал,че да изисква такива рокли и чудеса. По улиците е тъжна картинка-още преди да се стигне до ресторанта,вървене бос,обувките в ръка и рокля събираща фасовете от земятя. Всяка година тази гледка ме потриса . Също настъпана от съученик и скъсана рокля,влачеща се след абитуриентката. Трагично!
БГ дизайнерите изобщо няма да коментирам...
И не виждам защо пък да не се коментират парите  дадени за "господин за един ден". И особено взети от тези така наречени "дизайнери:",за техните нелепи творения....

# 139
Адаш, чудна си, както винаги!
Ал, благодаря за палтото, много е красиво, а освен всичко е и топло! Аз също съм М размер при тях на панталони, имам един С, но ми спира въздуха. Взех червеното Бордо и нямам търпение да се стопли малко, за да започна да умувам как да го съчетавам, за температурите в София в момента ми е тъничък. Установих, че с панталон ми е мноого по-комфортно, отколкото с дънки. С дънките всеки килограм разлика си личи и като кантара е нагоре започват да ми опъват убийствено неприятно.
Днес гледах любимата марка обувки на Кари Брадшоу и се размечтах:)
АИ-то за съжаление е вече настояще и лично мен ме плаши, при това доста..
Сиска, много красива рокля си е избрало твоето дете, дано я намери и да бъде много щастливо на този ден.
Аз на моят бал бях с красива рокля, но тогава времената бяха съвсем други, беше от шивашко ателие в София. Не се вълнувах от самата дреха кой знае колко, явно от малка съм лишена от емоции. Може би, ако имах дъщеря бих я насърчила да подкрепи българското, но сега нещата са различни и “всеки сам си преценя”.
Моят племенник също завърши в Испания и май също нямаше бал.., а аз от тогава не съм си виждала съучениците събрани на едно място..

# 140
  • София
Дъщеря ми пазарува изключително пестеливо за бала си. Доколкото имах наблюдения, това важеше и за нейните приятелки (елитна софийска гимназия). Всъщност това, което повече ги интересуваше, беше триседмичното пътуване из половин Европа, което си подариха за завършването. Него си го организираха сами и също разумно.
Мисля, че им останаха незабравими спомени.
От мен за дипломирането получи верижка с капсула, в която имаше грижливо сгъната банкнота, достатъчна да си купи обратен билет за вкъщи,  дори да е много далече.
Май още не е стигнала до нея.

# 141
  • Бургас/Пз
Агентче, наблюденията ми са само от абитуриенти по нашия вилает. Не знам как е в страната , нито в София, но тук почти всички момичета като отидат в хотела, в който ще празнуват имат стая и се преобличат. То вече и някои булките взеха да го правят Simple Smile
Идеята на Зари за бюджет и на мен ми хареса.

Благодаря ви за идеите за сакото. Simple Smile

# 142
Ох ,сега ще се опитам като вас да коментирам:joy:
Днес първо видях  Мими7292,позитивна и сияеща както винаги .💗
 Ани,сакото мното ми хареса,но бих  заменила цвета на полото.
G&B ,страхотни рокли.💯
Значи,ако синковеца докара булка и ще трябва рокля  за моя милост от вас ще искам помощ 😅
Papur4e,честити да са ти професионалните успехи!
Имаше и още май ,но трябва да си записвам 😅

# 143
Аз не виждам нищо лошо в облеклото за повода- бал си е нека си се обличат.Всеки да разполага според чергата си.Излишни са ми сбирките, ама синчето поиска и направихме.
Както каза моя близка- сега хората ме се женят, какво по-хубаво да се събере тайфа и роднини за хубаво събитие.Така че направихме сбирка в заведение.
Понеже ми предстои юбилей след 2г- засега не искам да е тип сватба.На ММ на юбилея се събрахме с приятели на бар.Мен нещо за пътешествие ми се върти, но
ще видим.

# 144
  • тук-там
Скандална е историята у нас с баловете. Какво празнуват, че не мога да се сетя? Задължителното средно образование ли? Дето куцо и сакато го завършва. А висше като завършат, къде по-скромни са тържествата. Изумителна тъпопия!

# 145
  • Велико Търново
Благодаря ви отново за линковете, бяхте ми много полезни и на девойката.

G&B, не сме поръчали още, утре ще разгледа и предложенията от теб.
Папурче ,бързо възстановяване ви пожелавам и поздравления за професионалните успехи.
Мими, много си свежа.За номера нищо не пропуснахме, защото като отидох имаше някакви италианци и само взех нещата и излязох.Нямаше време за снимки и приказки.
Ани, на мен и така ми харесва, но аз теб всякак те харесвам.
Ал, хубави модели си ни показала.За пролетта искам да върна обувките на ток в ежедневието ми.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 08:12 от siska79

# 146
Баловете са си традиция някаква, може би е без смисъл, но така е останало.Не знам защо така драматизираме темата.

# 147
Благодаря за комплиментите момичета! Не съм във възторг от елека, но замислих да си ушия при шивачката още едн по така.
За мен на бал се ходи като на бал, не че е кой знае какво да завършиш, но това е първия голям финал на нещо в живота и първа стъпка нагоре. Аз на бала си не се харесах, косата си също при стилист Капанов 😅 и исках детето да се! Бях готова да преглътна всичко Милано....марки, кич, звънчета, ресни паети. Слава богу детето имаше акъл и вкус. Балът беше в 5 звезден хотел на Сънито, та роклята си беше съвсем на място. В 12 ми прати снимка, че се преоблича и слизат в дискотеката. Косата беше на небрежен кок та ставаше и за чалгата / ащо въобще е имало/. Simple Smile
Поздравления за успеха на Папурче...! 😘

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 22:50 от mimi.7299

# 148
Миналата година си минах по реда за втори път и приключих по въпроса.Верно,че с момчетата е по-лесно.В деня на бала докато взимах поръчаната торта минах през Зара и си купих тоалетче.
В интерес на истината като се замисля,след приключване на универвитета при големия нямам спомен за тържество.Верно,че беше преди 5 години 🤔Най-вероятно сме  го отбелязали семейно.

# 149
Балът за мен, както и всички празненства, е народопсихология, манталитет, традиции, среда и чак накрая възможности и средства. Естествено е да има разлики в различните части на Европа, но дори и тук децата не празнуват по еднакъв начин. В класовете на моите имаше младежи, наели супер скъпи коли, за да ги закарат до училището и други, които се придвижваха пеша. Празнуването беше в салона, нямаше ресторант. Родителите са основните ''виновници'' за решенията и харочвете.
Традиция е англичаните да наемат ретро коли на сватбата си, почти задължително такова за пакистанците е да има ламборджинита и Ферарита по този повод. Наемите обикновено тръгват от £900 на ден. Свят широк.
Дребният има колега, който завършва училище тази година. Тук могат легално да работят от 16г. От сега това дете знае, че в седмицата след бала трябва да започне да плаща седмичен наем, ако реши да остане в къщата на родителите си, сумата е £350. Пошегувах се със синът ми, че сме закъснели с повече от година, а той отговори "Ти шегуваш ли се, ние сме българи!"

Общи условия

Активация на акаунт