Моларна бременност

• 1 189
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Ако е пълна се следи 6 месеца (година е в старите проучвания, добър индикатор е колко бързо спада ЧХГ). Частичната - 3 месеца.
Зорница, в коя седмица е прекъсната?

8 ма седмица, преди 12 дни.
Чхг беше 365000, а сега 1450. Колко време ли отнема да стане 0
Индивидуално е. Може да се нормализира и след два-три месеца. Но както спада, така може и да се покачва - затова трябва да се следи.

# 16
Здравейте, момичета и при мен се установи моларна бременност, като в 5 г. с. се видяха два плодни сака и лекарят каза след една седмица ще видим какво има и какво няма, като отидох на преглед в 6 г.с. много трудно намери плодните сакчета и каза, че правя мисед и ще прокървя до няколко дни. Отидох на другия ден за още едно мнение и лекарката каза, че се съмнява за мола и трябва веднага да се направи кюертаж и на другия ден ме изчистиха , но от епикризата не разбирам дали е била пълна или частична мола, пише инкоплетна мола, но какво означава незнам.

# 17
Непълна мола /по-добрият вариант/ - трябва да следите дали ЧХГ спада няколко месеца.
Имате обаче лезия на маточната шийка и е добре да се заемете с нея своевременно.

# 18
Непълна мола /по-добрият вариант/ - трябва да следите дали ЧХГ спада няколко месеца.
Имате обаче лезия на маточната шийка и е добре да се заемете с нея своевременно.
Гинекологът нищо не ми каза за тази ЛЕЗИЯ. Миналата година в септември месец бях на преглед в София и там лекарката каза, че имам ерозио и ектроопион на шийката на матката, оцвети я с някаква течност и тя се оцвети в кафяво каза, че ако някой ми каже да се гори или нещо друго да не се съгласявам уж било всичко нормално. Но сега като отида пак на лекар ще попитам.

# 19
Бременост-моларна-кюретаж на 1202. Цикъл на 30.03.2025г.

Да не се обяснявам отново това е първият пост.
След кюретажа ми дойде на 30.03.
Сега трябва да ми дойде на 28.04-30.04, но днес чхг 139 и прогестерон 10-какво означава?? Възможно ли е да съм бременна, тест положителен.
Не знам на какво да вярвам, преди цикъла да ми дойде чхг ми беше 110, дойде ми, и сега уж чакам пак да ми дойде? Моля за коментар?

# 20
Още веднъж пуснете бета ЧХГ след 48ч, с еднократно изследване няма как да се тълкува.

# 21
Би трябвало да са ви обяснили да следите чхг и докато не падне на отрицателно, да ае пазите от забременяване… Щом расте, на мен ми обясниха че ако се покачва,не е изчистено както трябва и трябва нов кюретаж

Сега трябва да ми дойде на 28.04-30.04, но днес чхг 139 и прогестерон 10-какво означава?? Възможно ли е да съм бременна, тест положителен.
Не знам на какво да вярвам, преди цикъла да ми дойде чхг ми беше 110, дойде ми, и сега уж чакам пак да ми дойде? Моля за коментар?

# 22
  • Sofia
Това покачване може да се дължи на моларната бременност.
За да се счита една такава бременност за прекратена, ЧХГ трябва да се задържи отрицателно.
Отидете на лекар. Както са писали по-горе, може да се наложи повторен кюртаж.

# 23
Би трябвало да са ви обяснили да следите чхг и докато не падне на отрицателно, да ае пазите от забременяване… Щом расте, на мен ми обясниха че ако се покачва,не е изчистено както трябва и трябва нов кюретаж

Здравейте, днес пуснах чхг - вече не знам какво да мисля. Много съм притеснена дали е в следствие от моларната бременост, дали нещо се е получило.....

Прогестерон/Progesterone       4.74       ng/ml    

Тотал Бета-хорионгонадотропин (обща Бета ЧХГ)   H   148.2       mIU/ml    

Днес трябва да ми дойде цикъла попринцип- теста ми е положителен... не знам!

# 24
  • Sofia
Изглежда, че все още не сте се изчистила от моларната бременност.

# 25
И аз съм на същото мнение, че най-вероятно има за изчистване. Ако е такъв случаят трябва да се реагира бързо.

Другият вариант е все пак да е бременност, която не се развива добре. С толкова нисък прогестерон скоро ще има кървене.

# 26
И аз съм на същото мнение, че най-вероятно има за изчистване. Ако е такъв случаят трябва да се реагира бързо.

Другият вариант е все пак да е бременност, която не се развива добре. С толкова нисък прогестерон скоро ще има кървене.

Благодаря,  в събота съм на лекар и пак ще пиша.
Знаете ли дали на някой се е случвало след моларна бременост, повторно изчистване??? Това е много натоварващо.... означава, че първият път не са си свършили работата както трябва!?  Дори се ядосвам този кошмар продължава от 12.02....

# 27
  • Sofia
Не, специално за моларната бременност не означава, че не са си свършили работата. Просто тя трудно се чисти. Ако и повторен кюртаж не свърши работата, може да се наложи да се пристъпи към друго лечение.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 20:49 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт