Как спестявате в ежедневието си? - 2

• 40 027
  • 928
  •   1
Отговори
# 780
Ще стават цигарите 10лв ли...хах нека и 25 да ги направят, та поне да ги спра...😉 пак е някакъв стимул, а колкото повече стимули и мотиватори, толкова по-добре.

# 781
Аз дори искам напълно да спрат да ги произвеждат, тогава ще ги откажа наистина 😆.

# 782
Наистина ли парочистачката  измества почти всички препарати? Какво чистите с нея? Струва ли си инвестицията ( нали след това пестиш  от препаратити).
Мира Иванова,  би ли дала линк към твоята парочистачка? Simple Smile

# 783
Аз дори искам напълно да спрат да ги произвеждат, тогава ще ги откажа наистина 😆.
Даа, и това е вариант...

# 784

Много отдавна го ползвам и съм много доволна. Евтин и чисти идеално.
Аз пък уреди не купувам. Не готвя, и скара и фурна са ми предостатъчно.
И кафе машина, естествено.

# 785
Аз купих парочистачка преди 10 години, опитах 2-3 пъти да чистя с нея, не е моето. Нашата вода е много лоша, по кафявите и черните плочки се натрупва бял варовик и парочистачката не може да го махне с едно минаване, отделно, че тежи, не много, но ръката измалява, за пода става, там плочките са бели, но аз пак на няколко места сипвам по малко препарат и минавам отгоре.

# 786
  • Варна
Разбира се, ето я, 13-14 годишна е вече:
https://technohome.bg/product/6500/parochistachka-karcher-sc-2-easyfix.html

# 787
Мойта парочистачка е следващият или по-следващият модел.

С парочистачка чистя подове, фаянс, фуги, печка, котлони, всякакви труднодостъпни места, процепи, декинга на терасата; освежавам/почиствам килими, дивани, матраци, столове

# 788
  • гр.Пловдив
Какъв % от месечния доход успявате да заделите на месец?

# 789
За мой срам от декември месец съм на червено и още не мога да издрапам. Иначе се опитвах с 10%

# 790
Много относително. Имам месеци, в които съм спестила 30%, и месеци, в които съм на минус т.е. крайното салдо ми е по-малко от началното.
Но и аз се стремя да е поне 10%. В идеалния случай бих искала регулярно да успявам 20, но засега не ми се получава, все изниква нещо.

# 791
Аз всеки месец заделям 10 % от заплатата.

# 792
Не мога да кажа с точност, но определено през пролетта и есента процентът нараства. Нямам идея защо през тези сезони не ми е до харчене. През зимата много пари заминават за отопление, подаръци и събития, а през лятото се отпускам и то не само покрай лятната си отпуска. Някак лятото е сезон, в който искам да се чувствам добре по всякакъв начин и се отдавам на хедонизъм Hug Слава богу, малко са месеците, в които не заделям нищо. Ако ми беше редовна практика нямаше да мога да си платя лечението, което ми се наложи миналата година и да премина без сътресения през този период. Кредитирането не беше вариант, понеже изходът можеше да не е добър за мен и не исках да оставям дългове след себе си. Сега спестявам, за да мога един ден да си купя ваканционен имот ама точно такъв, какъвто искам без да правя компромиси и да се пенсионирам без кредити Simple Smile

# 793
  • гр.Пловдив
Цитат
Сега спестявам, за да мога един ден да си купя ваканционен имот ама точно такъв, какъвто искам без да правя компромиси и да се пенсионирам без кредити Simple Smile

Това не мога и да си го представя дори -за имота ...Ние спестяваме цяла година за една почивка на морето 10 дни и я плащаме края на годината ,за някой % намаление Smiling Imp
Виж за кредитите е много хубаво това , сега с актуалните ипотеки от по 20+ години нищо чудно и след пенсия да замръкнат ..Thinking

# 794
Отделяме около 30% на месец в отделни сметки, но не всичко са спестявания. Една част са за ремонт, друга част за годишните почивки/големи покупки и другото са спестявания.

Общи условия

Активация на акаунт