Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 80

• 23 831
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Пенева, уточнявам само да не се обърка някой. Вигантола е 20000 iu на мл, а самото шише е 10 мл. Тоест, ако ще се пие на шотчета - веднъж на десет седмици Grinning Иначе и аз правя като твоята колежка, така ми е най-лесно да запомня.

Trueblue, наскоро ми правиха интервенция с пълна упойка. Освен че носих изследвания да ги уверя, че Хашимотото е под контрол, нищо друго не сме коментирали. Пожелавам ти всичко да е наред!

# 346
Аз също имах процедура с пълна упойка преди по-малко от месец. Само им казах, че съм с хипофункция, излъгах ги колко Еутирокс взимам (защото взимах 250 мкгр, а това е доста) и толкова. Изобщо не съм носила изследвания (то и ако им покажа TSH - 0, сигурно ще се гътнат от ужас).

# 347
Пенева, уточнявам само да не се обърка някой. Вигантола е 20000 iu на мл, а самото шише е 10 мл. Тоест, ако ще се пие на шотчета - веднъж на десет седмици Grinning Иначе и аз правя като твоята колежка, така ми е най-лесно да запомня.
Благодаря за уточнението! Нещо не съм догледала 10ml на опаковката Wink
Ама пак - 40 капки са си бая Wink

От листовката:
"... дневната доза е 20-40 капки ( еквивалентна на 10 000 - 20 000 IU витамин D3). Ако се изискват по-високи дози, е препоръчително да се приложат форми с по-високи дози."

# 348
Привет!

От известно време не следя темата, но имам нужда от коментар на резултатите от изследване на дете на 6 години.
При децата пак ли се има предвид оптималните стойности от първа страница на темата или тълкуването е различно при тях?

# 349
  • София
Няма да ти е лесно с течния хормон в болницата, но бих вдигнала на 37.5 и изследвания след месец. "Наливането на "неща" не го мисли Hands V
Леко да минава!

Благодаря Ви за съветите и пожеланията!

А защо смятате, че няма да ми е лесно с течния хормон в болницата? Няма да ми позволят да го внеса? Да го взимам? Той се дозира всъщност много лесно, със спринцовка.

# 350
Привет!

От известно време не следя темата, но имам нужда от коментар на резултатите от изследване на дете на 6 години.
При децата пак ли се има предвид оптималните стойности от първа страница на темата или тълкуването е различно при тях?

За по-малките деца може да се допуснат малко по-високи стойности от нашите, но общо взето след 6-8 годишна възраст трябва да се гледат като за възрастен.
Ето една таблица, тя е с малко по-различни единици за Т4 от нашите, но просто да се ориентираш как се променят във времето

Моето мнение е, че се виждат наченки на проблем, не работи съвсем оптимално жлезата. Съвета ми е да се проверят желязо, В12 и вит.Д, ако има дефицити да се попълват.
На моя син първите му изследвания са на 5г и ТСХ беше точно на горната граница, Т4 беше под средата...аз се поуспокоих, първо, че е малък и са по-високи стойностите за тях, второ той беше с много дефицити на витамини. Но факт, че не успяхме да избягаме от проблема и по-късно се влошиха вече видно нещата.

# 351
Зависи за какво и колко ще е сложна операцията и възстановяване... След някои операции си 12-24ч в реанимационната част към отделението, а след някои не дават да се пие вода или друго... само заради това го написах. Иначе проблем нямаш Simple Smile To и да го пропуснеш за един ден, при тая ниска доза, не е голяма драма. Не го мисли Hands V

# 352
Здравейте, мили момичета!
Нямам проблем с щитовидната, но моят девер има и търсим повече информация, тъй като ендокринолог не му дава никакви отговори.
Преди 6-7 години беше развил хипер функция (но не беше стигнал до Базедова болест), чрез терапия успя да се справи и до последните няколко месеца всичко беше наред на контролните изследвания.
Преди месец се разболя от грип/друг вирус и от тогава все още не може да се оправи, мина през всякакви лекари и в крайна сметка му казаха да види отново щитовидната. Съответно излязоха следните резултати:

Ендокринологът днес му каза, ми всичко е наред, щом си имаш автоимунно..да ама той досега е нямал автоимунно?!? Абсолютно никакви отговори и обяснения не е получил.
Това Хашимото ли е? Възможно ли е да са повишени ФТ3 и МАТ заради вируса и реално да няма проблем с щитовидната на този етап? Да търсим ли второ мнение?

Много ви благодаря предварително! Heart

# 353
Да, с Хашимото е. Това (високото фт3) е компенсаторна реакция на организма в началото на хипофункция. И за съжаление от хипер обикновено се преминава след това в хипофункция. Предвид предишната диагноза, моето лично мнение е, че трябва да изчака с хормон отвън. Не е за хормон. Следете ги трите хормона (тсх, фт3 и фт4) през 3 месеца и вижте накъде ще тръгнат нещата. Може и всичко да "заспи" така. В момента не са му лоши изследванията и не е и за метизол. Не е лошо и второ мнение от лекар да чуете. (А грипът бавно и тегаво минава за около месец. Проблемът вероятно не е от щитовидната.)

# 354
bongobongo, много благодаря за коментара! Ще следим за сега, ще търсим и други мнения относно цялостното му състояние.

# 355
  • au bout du monde
Здравейте. Може ли съвет, докато чакам за лекар.

Октомври 2024 бяха:
Tsh 3.26
T4 16.60
T3 4.33
Tat 256
Mat 229

# 356
Съвет за какво? Иначе има Хашимото и хипофункция на щитовидната жлеза.

# 357
  • София
Предполагам не пиеш хормон, за да са такива стойностите. Как се чувстваш?

# 358
Аз съм имала тсх над 15 и пак пиех хормон.
Това беше първия път като отказах цигарите.

# 359
  • София
Здравейте момичета,
Някой водил ли си е детето при д-р Антоанета Костова да сподели отзиви? Ние ходим при Вучкова, но няма свободен час в близките 2 седмици и искам да направим по-бързо консултация.

Общи условия

Активация на акаунт