Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 80

• 23 819
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
Acid
В онези съмити Amie Hornaman казваше, че оптималните стойности за Reverse T3 са под 12 ng/dL (или под 120 ng/L).
Ако успея ще пусна тук интервюто с нея.
ПП: Ето го
https://drtalks.com/videos/the-one-thyroid-test-that-could-chang … thing-reverse-t3/

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 16:41 от steli4ka s

# 391
Благодаря, Стеличка! Аз отделно открих, че съотношението между реверсивен Т3 и FT3 трябва да е между 10 и 20, (по-добре да е близо до 20), а моето е 4,5. Изобщо откъдето и да го погледна имам проблем, така че започнах с приема на Т3 и отново ще се изледвам.

# 392
Като увеличиш Т3, ще трябва да намалиш приема на Т4. Но как точно става това, идея си нямам.
Направи ми впечатление, че голяма част от лекторките в този съмит приемаха основно Т3 и малко или никакъв Т4.

# 393
Аз се оказах с високо FT4 и намалих еутирокса, но явно ще трябва още да намаля. Като минат 6 седмици, ще се изследвам и ще видя как са нещата. Благодаря много!

# 394
Steli4ka, ще можеш ли когато имаш възможност да резюмираш най-важните неща?Мисля, че ще е ценно.Ако го направя аз, може и да подведа някого с моя английски.
Acid, при теб какви са симптомите?

# 395
Мацки, няма да ви давам много акъл, даже вероятно ще спра да пиша в темата след този пост, защото и аз не съм толкова знаеща. Но някои неща знам. И знам, че Т4 не се намалява, когато се започне Т3. Първо трябва да увеличите дозата на Т4 достатъчно, за да достигне горната граница или почти - тогава проверявате как е Т3. Ако не е на горната граница, тогава можете да въведете Т3. Но не намалявате Т4. Причината е следната: Т3 намалява много мощно ТСХ, а тогава и Т4 ще спадне, защото жлезата няма да бъде стимулирана да произвежда Т4. Ако вие в същото време намалите дозата на Т4, тогава нивото ви на Т4 ще спадне още повече. Затова решението не е да намалите Т4, когато въведете Т3, а да следите нивата и дори да увеличите още Т4, в зависимост от това какво се случва с него. Вярно е, че лекарите, които изобщо предписват Т3, често съветват да се намали Т4, когато се въведе Т3, но това е неправилно. Сигурно досега сте се убедили, че ендокринолозите не са най-добрият източник на информация за тези неща, за съжаление.

# 396
А в България кои са хапчетата,  които имат т3?

# 397
  • София
Чист Т3 няма. Закупува се от Турция и Гърция.

# 398
Sol y Sombra не разбирам защо трябва да спираш да пишеш в темата. Тук всеки знае различни неща от личен опит, от четене. Темата е за споделяне, всеки се учи от всеки...да, за някои неща може да има различни мнения, но тук мисля се уважава чуждото мнение, така че няма лошо да се каже кой както знае, а всеки после ползва информацията както намери за добре.  Дори и спор да има, обикновено е възпитан и ползотворен Simple Smile
Аз специално по темата с Т3 съм "боса" и затова не се обаждам, знам принципно някакви неща и до там, но който ползва, знае, проследил е нещо от опит трябва да го каже.

# 399
Мацки, няма да ви давам много акъл, даже вероятно ще спра да пиша в темата след този пост, защото и аз не съм толкова знаеща. Но някои неща знам. И знам, че Т4 не се намалява, когато се започне Т3. Първо трябва да увеличите дозата на Т4 достатъчно, за да достигне горната граница или почти - тогава проверявате как е Т3. Ако не е на горната граница, тогава можете да въведете Т3. Но не намалявате Т4. Причината е следната: Т3 намалява много мощно ТСХ, а тогава и Т4 ще спадне, защото жлезата няма да бъде стимулирана да произвежда Т4. Ако вие в същото време намалите дозата на Т4, тогава нивото ви на Т4 ще спадне още повече. Затова решението не е да намалите Т4, когато въведете Т3, а да следите нивата и дори да увеличите още Т4, в зависимост от това какво се случва с него. Вярно е, че лекарите, които изобщо предписват Т3, често съветват да се намали Т4, когато се въведе Т3, но това е неправилно. Сигурно досега сте се убедили, че ендокринолозите не са най-добрият източник на информация за тези неща, за съжаление.

Абсолютно разбирам тази логика, но тук става дума за лоша конверсия на Т4 в Т3, респективно формирането на твърде много реверсивен Т3.Дори и малки количества Т4 могат трудно да се понасят от индивиди с проблем в преобразуването.

Аз също мисля, че всяко мнение е ценно и благодаря на всички, които споделят.

# 400
Чист Т3 няма. Закупува се от Турция и Гърция.

А как се казват тези препарати?

# 401
Турският е "Тиромел". Аз лично го вземем от тук, но в самата Турция е далеч по-евтин, доколкото знам. Та, ако имаш човек, който да ти носи оттам, е най-добре.

# 402
Гръцкото Т3 е в нещо като розова кутийка:

А турското Т3 - кафява:

# 403
Благодаря ви.
А този реверсивен т 3 се чудя дали и него да не пусна.

# 404
Не съм се засегнала, просто предпочитам да пиша в по-малко теми тук, а и да не влизам редовно, а само от време на време.

Общи условия

Активация на акаунт