Избор на качествен Extra Virgin зехтин – 2

• 6 859
  • 81
  •   1
Отговори
# 75
Ще се развалил ли зехтина,ако престои на минус един-два градуса?

Вече една година тая бутилка седи на масата и не си е променила вкусовите качества хич, сега го пробвах, просто преди година го спрях по здравословни причини а бях отворила бутилката. Смятайте за какви консерванти става дума.

# 76
  • In transit
Мария, зехтинът не се огранява и не влошава вкусовите си качества, поне от това, което съм чела и знам. Освен, ако не си го държала някъде при температура над 30-35С продължително време, но у вас едва ли държиш толкова топло.

# 77
Мария, зехтинът не се огранява и не влошава вкусовите си качества, поне от това, което съм чела и знам. Освен, ако не си го държала някъде при температура над 30-35С продължително време, но у вас едва ли държиш толкова топло.
Възможно е да сте права, не споря защото не съм експертка по зехтините, представям само факти. Но веднага ви давам и друг пример - познати лекари от Италия ни  пратиха  преди по микробусчетата домашен зехтин който те си правеха  сами, две малки дамаджанки. Едната изконсумирахме , другата - в мазето. След няколко месеца, не съм сигурна точно колко, когато я отворихме втората, беше започнала да гранясва и я изхвърлихме.

# 78
Хем не разбираш, хем ни обясняваш как имало консерванти в зехтините..
Обясниха ти, че хубав зехтин  не се разваля, само му спада качеството, ароматите с времето.
Възможно е да граняса, поради две причини, да е съхраняван неправилно - отворен и да седи доста време и да е на топло или да не е чист вирхен екстра.
Това с домашните зехтини мисля е ясно, ако не, това е като с великите домашни вина, всеки прави нещо, било супер, само от зехтин ли грозде, ама често не става..

# 79
На кой зехтин и защо се прибавя витамин Е?

# 80
Как сте мамчета? Намерихте ли "истинския" зехтин или о
е сте в търсене?

# 81
Ще се развалил ли зехтина,ако престои на минус един-два градуса?

Вече една година тая бутилка седи на масата и не си е променила вкусовите качества хич, сега го пробвах, просто преди година го спрях по здравословни причини а бях отворила бутилката. Смятайте за какви консерванти става дума.

Преди месец посетих фабриката на тази марка на о-в Крит. Ако е оригинален внос от Terra Creta зехтина е перфектен и истинкси. Синята серия им е най-бюджетна, обясниха ми, че е основно за готвене/салати. За синята серия гарантират киселинност 0.6-0.8. Зеленият е 0.4-0.6.

Общи условия

Активация на акаунт