ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 118

• 51 376
  • 756
  •   2
Отговори
# 690
forest rain, на ивулация и преди мц се задържат течности, виж си календарчето
Цикъл нямам от два месеца. По принцип ми е редовен. Не знам какво стана. Пих медикамент за предизвикване, имам ПМС вече цяла седмица, но не ми идва. Запазила съм час за гинеколог за следващата седмица.
Притеснява ме, че коляното много ме боли. Заболя ме след първата тренировка. Ту минава, ту боли. Но след вчера болката е много силна. Днес исках да отида рано сутринта и да тренирам сама на уредите, с които със сигурност знам, че боравя правилно, но не успях. Инструкторката ми страшно ме дразни. Казах й вчера, че не желая да натоварвам коленете. Тя пак ме пусна на уреди, от които болката се засили. Нямам търпение да обиколя всички уреди, да ги усетя, да се науча правилно да извършвам упражненията и да се откажа от нея. Не я харесвам, ама другите са мъже и на ММ хич няма да му е приятно да отида при мъж. Освен това ме е оставяла да правя грешно някои неща. В крайна сметка освен за фитнеса, плащам и за нея. Длъжна е да ме следи, особено предвид че съм съвсем начинаеща. Като трябва да сменя уред, ми сочи с пръст в протранството. Онзи ден ми изкипя и директно й казах, че с посочване с пръст не става. Трябва и устата да си отвори, а и да покаже. Там уредите са много.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 12:46 от Forest rain

# 691
Много тегаво с такава инструкторка, не знам как я търпиш... Ти като разчиташ на нея а тя не си върши работата, сама казваш че не винаги се случват правилно нещата. А това пък и коляното ти да не вземе предвид щом вече те боли съвсем зле. Дори и предвид факта че споменаваш ПМС а тогава прагът на болка обикновено е нисък, пак не е добре.

Аз не знам какво става но и тая сутрин настъпих кантара и пак минус. Мислех че предния от малко над кило е бил просто флуктуация а той пък взе че се задържа повечето, 200-300 грама изобщо не ги отразявам. Да видим сегашното дали не е инцидентно или ще остане и то. Като знам че не съм правила нещо по-различно, просто се потупах по рамото като видях числото и пак си минах на "ще видим" за по-нататък Grinning Приятно си е де, спор няма.

# 692
Да, тегаво е. Вече ходя с голямо нежелание. Аз затова ще ходя сама, когато мога. Не искам да спирам, защото след фитнес физически се чувствам много добре. Може да ми е трудно, но си струва.
Поне ми дойде тази вечер. Сега съм подута като плондер и в следващите дни не смятам да стъпвам на кантара.
Някой ползвал ли е Water out и доволен ли е?

# 693
Аз бих потърсила друг инструктор, щом казваш че имаш нужда да ти се покаже кое как, най-сигурна работа си е.
Иначе ако орежеш рязко въглехидратите, също се изкарва много вода, не те знам как се храниш по принцип и имаш ли откъде да отрежеш де.

# 694
Аз много държа да правя всичко правилно, за да нямам в дългосрочен план някакви проблеми. Затова държах на инструктор поне в първите месеци. Силови тренировки никога не бях правила. Само кардио, защото ми е било по- лесно и много по- малко се уморявам.
От въглехидрати не се подувам. След протеиновите дни съм подута. Възможно е и да е от соленото. Вече доста намалих солта, но пак се подувам. Сега е от цикъла. Най- добре ми е, когато карам само на плодове и зеленчуци, но тая пуста лакомия... Имах един период миналата година, когато едва издържах на работа, защото краката ми от обяд нататък толкова се подуваха, че обувките започваха да ми стягат ужасно. Тогава бях много слаба, после изведнъж спряха да се подуват. Така и не разбрах от какво беше, но продължи месеци.
И вече ми писна всички да ме питат бременна ли съм, защото са свикнали да ме виждат все слаба, а сега изведнъж се освиних. Като капак, и дъщеря ми доскоро разправяше в градината, че имам бебе в корема, та още по- зле стана. Тя си е навила на пръста, че трябва да й родя още един брат, ама този път по- малък, та явно несъзнателно използва закона на привличането. 😁

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 22:41 от Forest rain

# 695
Forest rain - твоята инструктирка не звучи никак надеждна. Говори с няколко момичета от фитнеса, които тренират с мъж треньор и виж дали са доволни и от кого. После говори с мъжа си и му обясни спокойно ситуацията. Най-малкото рискуваш травма и да излезеш от строя за месеци.
 Аз имам хронична болка в рамото и точно при едно упражнение я усещам, съответно казах на треньора и сменяхме уреда до намиране на позиция в която не усещам никаква болка.
Иначе усетът ти е в правилна посока - първо се търси правилно изпълнение, после прогресивно вдигане на тежестите. Това ми го е обяснявал треньорът и има логика отвсякъде.
Аз бавно запонах да вървя отново надолу с кг и мерки. Както някъде слушах скоро - когато давам 100% усилия, 100% получавам резултати. Когато давам 90%, резултатите клонят към 0. 🤣 Визираше се храненето при 90%, че за някои хора ако не е напълно изчистено, не става. Аз съм от тези хора, очевидно. Как пък един път не ми се падна да ми е лесно в нещо, освен в готвенето.  Но да не си плюя късмета, имам си го, жива и здрава да съм. Килограмите идват като нагли роднини и си отиват също така - с по-упорито пъдене. Айде много философствам пак, излизам на разходка.

# 696
  • Mediterraneo
Аз продължавам с КД, тези дни съм около 1100 калории и се надявам на 4 тренировки тази седмица, вече отметнах 2. Май ще спра да се тегля всяка седмица, започнах да следя повече по дрехите си, ММ ме кара да изхвърля всичко широко Simple Smile Проблемите ми с теглото се изявяват най- вече в постоянното сменяне на гардероба Simple Smile Поръчах си по- изрязани топове и тесни дънки, ще трябва да подменя и късите си панталони за лятото.

# 697
Имала съм проблеми с колената от неправилно изпълняване на клекове и подобни, има си разни важни специфики. Няколко месеца ме боляха и само плувах и тренирах водна аеробика, оправиха се и пак се върнах на другите неща. Това просто като инфо го пиша.

# 698
Аз продължавам с КД, тези дни съм около 1100 калории и се надявам на 4 тренировки тази седмица, вече отметнах 2. Май ще спра да се тегля всяка седмица, започнах да следя повече по дрехите си, ММ ме кара да изхвърля всичко широко Simple Smile Проблемите ми с теглото се изявяват най- вече в постоянното сменяне на гардероба Simple Smile Поръчах си по- изрязани топове и тесни дънки, ще трябва да подменя и късите си панталони за лятото.
Моля за примерно меню,страхотни резултати Hug

# 699
  • Бургас
Аз съм се застопорила на едни килограми и не мърдам! Омръзна ми!
Трябва драстични мерки!

Фонс, браво за резултатите!
Казвай подробно какво,как,колко!?

Ядосвам се и на себе си, че не успявам да съм стриктна към това, което бях решила, понеже времето и положението не ми съдействат...

# 700
  • Mediterraneo
Никакво меню нямам аз, ям всичко, каквото ми се яде. Правя фаст задължително 16 часа, последно хранене до 20 часа. Имам 1700 калории по приложението, не надвишавам 1400 консумирани. Сега с фитнеса горя много и КД ми се получава още по- лесно. Ям и сладолед, и шоколад, и дюнер, и пица, стига да не надвишавам калориите.

# 701
Аз съм се застопорила на едни килограми и не мърдам! Омръзна ми!
Трябва драстични мерки!

Фонс, браво за резултатите!
Казвай подробно какво,как,колко!?

Ядосвам се и на себе си, че не успявам да съм стриктна към това, което бях решила, понеже времето и положението не ми съдействат...
И аз съм така ..котва и не мъдрам,  а преди цикъл след раждането е страшно Frowning1 ям сладко като не видяла.. И на другия ден вина Close

# 702
Аз вчера отидох сама и доста по- спокойно ми беше. Всеки ден мисля да ходя, с изключение може би на събота и неделя. Свекърите ми дадоха едно мазило и доста ми помогна, но усетих на кои уреди не ми е ок. Ще помисля какво да правя, ако продължава да не се вслушва в това, което й казвам. Смятам няколко месеца само да съм с инструктор и после сама. Взех си ластици за дните, в които не ходя.
Чудя се да правя ли кардио. Вкъщи имам верлоергометър, но много мразя каране на колело под всякаква форма, и почти не го ползвам.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 07:18 от Forest rain

# 703
  • някъде другаде
Аз също от доста време не свалям. Хубавото е , че не качвам.

# 704
И аз така. Свалих два кг и повече не мърдам вече 10 дена. А  имам да свалям поне 15. Явно трябва и аз да намаля калориите до 1200. Вечер ми е най-трудно с яденето, вчера даже се изложих на един РД  с парче торта

Общи условия

Активация на акаунт