ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 118

• 51 387
  • 756
  •   2
Отговори
# 645
Аз затова питах на калия ли се дължи това им свойство, че калий все ще се намери и от какво друго ако е така, за който не ще точно въглехидратни храни. В авокадото май също има прилично, но не съм сигурна, че не го обичам пък него. Или пък на добавка, щом е при инцидентни случаи да се налага да се допълва с него.

# 646
утре ще лунувам, после ще правя моното на Ваня Ч.

# 647
Отчитам още -1кг за още една седмица. Много съм несериозна с движението. Действам само с калориен дефицит. Плана ми е -15 к за три мсеца, но така както е тръгнало с по килограм на седмица май няма да успея. Добра идея давате за калия. Аз много не следя какви минерали и витамини поемам с храната. Гледам да има фибри и да са малко въглехидратите. Картофи и банани няма как да ям, но ще пробвам да наблегна на  спанака и броколи тази седмица. Ще дам отчет следващата.       
Четох , че варенето на спанака увеличава антиоксидантните му свойства. Как мислите, варен или суров трябва да се консумира, за да вкарваме калий и витамини в кръвта?

# 648
Не са лоши зелениите, но дали наистина имат тия витамини и минерали на днешно време дето ги пише в таблиците от преди десетилетия... кой да ти каже. При всяко положение, е хубаво човек да има предвид и оксалатите в тях, то няма растение дето да е само полезности.
Аз калий си добавям във водата, особено в топло време. Не само калий де, но заради него вземам сол която се води "light", шегувам се че вземам сол за бабички, че обикновено я купуват хора с високо кръвно Grinning Най-лесният начин ми е, не казвам че няма и по-добри. Картофи и банани не са ми в менюто, та тях ги зачерквам като източници.

# 649
Натка голям  диетолог си. Тъкмо щях да ходя да си  взема по две кила спанак и  броколи за седмицата и  ти с тез оксилати ми охлади ентусиазма. Прати някой линк за тази калиева сол, да си купя, че нищо не разбирам  от минерали.

# 650
Две кила спанак се стресирам като си ги представя, то цял чувал Grinning
Нищо особено не е солта, стои в магазина на същия рафт където е и нормалната, може би просто не си се заглеждала. Тя и не е само калиева де, половината е или малко повече. Не на всекиго би допаднало като решение, аз съм преценила че ми е по-добре с допълнително електролити във водата като е топло, знам си какво ям и какво не ям. Начинът ми на хранене (ВМНВХ и интервално хранене) е насочен към поддържане на инсулина нисък, а тогава сол не е страшна, тя задържа вода като и инсулинът е в повече.
Идеалното е всичко да ти е в храната, ама... не се сещам как да стане.

# 651
Отдавна не съм влизала и имам доста да ви чета. Не съм се отказала от слабеенето.
Влизам със скромно меню днес:
З: скир
О: пилешко филе със салата моркови и цвекло.
В: бъркани яйца с печена чушка и краставица с подсолен скир и малко сирене
Ккал ги свалих малко, най-вече от въглехидратите орязах по предложение на треньора, след като му обясних, че напоследък без филия хляб мога, но само с една не. Тъй, ще орежа чистите въглехидрати за месец, да се размърдат нещата, че вече месец и половина се въртя около една цифра на кантара и ми се завива свят. Продължавам си с тренировките три пъти в седмицата и връщам от два дни дългите разходки или пътека по 5 км вечер. Знам, че тези неща работят за мен. Доказано зимата свалих най-много кг така. Искаше ми се да не е точно така, защото всичкото това поглъща свободното ми време и мисли, а имах разни други планове за градина, ремонти, проектчета... Ще почакат. Когато слушам разни хора да обясняват, че за да постигнеш нещо, трябва да жертваш от нещо друго, ми се струва като детска игра. Когато обаче реално трябва да го направя, не е толкова лесно, нито приятно като процес. Предизвиквам се да споделям меню тук до края на май. Май може и да ни бъде по-слаби това лято.

# 652
  • Бургас
Аз нещо задържам килограми и въпреки многото движение и спорт, килограмите стопираха.
А трябваше да съм поне още 3 кг надолу!
Нещо не е както трябва. Имам една хомеопатия против задържане на вода, трябва да започна  да я вземам.
Пия много вода през деня.

# 653

Оливия, да цитирим Кристина Казакова: ‘всяко нещо струва друго нещо’
аз от бач оте*х йогата, утре поне на танци

# 654
Карз, дай си време,  почнала си спорт, нормално е.
Аз го карам през просото, от празник в празник.

# 655
здравейте момичета!:purple_heart:

малко да си помръмкам ...последната седмица почти всеки ден надвишавах определените ми калории, защото се изкушавах от какви ли не сладки работи (които попадат вкъщи), ама ще се стегна ... лошите навици много бързо се връщат ... ех, обичам сладки неща и това си е, не мога да се отказвам от тях, но започна ли ги, не мога с малко

обаче резултатът ме мотивира, упорито магаре съм Simple Smile
за половин година успях да сваля горе-долу 4 кг. усещам вече по дрехите си. много приятно усещане панталоните да не ми стягат Simple Smile

вие какво правите с дрехите, които не носите? ... например кожено манто (истинска кожа) какво да го правя ... не го нося, едва ли някога ще го нося?!!! пък не се решавам да го изхвърля

# 656
  • Наблизо
Да се отчета и аз, свалила съм половин кило от миналата седмица насам.
Купих си нови дънки,които са ми големи,някак не мога да си възприема новото тяло ( е ново ново,почти същото си е).
Да видим дали ще успея да сваля нещо тази седмица,много ми е гладно и с големи усилия се събирам в калориите ми за деня.
Включих пак протеинови шейкове,защото не мога да си направя протеините.
Някой беше питал как се справям с интервалите на зоната при двукратно хранене-в прозореца от 6 часа  ям на 3.

# 657
вие какво правите с дрехите, които не носите? ... например кожено манто (истинска кожа) какво да го правя ... не го нося, едва ли някога ще го нося?!!! пък не се решавам да го изхвърля
Може да го прекроиш в друго, да питаш в магазин за кожени изделия или при шивачка.
Може да разпиташ познати дали знаят на някой да му трябва този размер.

# 658
Аз всичко подарявам и раздавам, стига да е здраво и ново на вид. Останалите, които не стават, изхвърлям.

# 659
В remix може да ги изпратиш, да ги оценят и да ти платят.

Общи условия

Активация на акаунт