Овлажнител за въздух

• 277 479
  • 693
  •   1
Отговори
# 525
  • Тра-ла-ла
За Тауруса намирам данни в нета, че употребява по 550мл/ч вода,  което предполагам е максимума. Колкото до датчика....според мен не мери точно поради факта, че е на 10см от уреда, а духащата част изхвърля парата на около  30см. Когато държах уреда на пода датчика отчиташе по-бързо покачването на влагата. Като го качих над гардероба -определено не мереше точно....и логично, защото парата се изхвърля напред и пада надолу, а датчикът си остава на сушинка. 

Явно съм имала велики очаквания относно действието на овлажнителите. Но цялата ми стая да стои с мъгла е много тъпо.  Освен това от влагата мокетът ми се разсмърдя  Sick

# 526
Странно е да има мъгла  newsm78 Ползвам овлажнител от 3 години и не съм забелязала да замъглява. Според мен това означава, че влагата в стаята е вече доста като процент и трябва да се изключи.
А относно датчика - при мен той е свързан с кабел за уреда, но не е част от него. Слагам го зад овлажнителя, няма контакт със струята и пак не е верен Simple Smile

# 527
  • Варна
За Тауруса намирам данни в нета, че употребява по 550мл/ч вода,  което предполагам е максимума.

Това предполагам е за друг модел на Таурус, но не и Амазониа. 2500мл вода е резервоара и си работи хич да не на пълни обороти поне 10-12ч., та е най-много 200мл/ч може би. Ама е тъпо никъде да не го пише, пък това се оказва основна характеристика на този уред.

Как да е върнахме го. И взехме LANAFORM FAMILY CARE - до 400мл/ч. Ами вярно не отчита колко е влажността и не може да се задава колко да поддържа, ама купихме и една станция hama и готово. Той тауруса като отчита, пък я точно, я не и работа никаква се оказа, че не ни върши(всъщност може би при влажност 30-35% ще върши работа, ама при нашата има няма 20%..). Включих първо hama-та поседя 20 мин. Влажност 21%.. Включих овлажнителя на макс и след около 2ч достихна 43%, намалих го и си ги поддържа. На макс обаче като е включен си е доста силна струя пара, шума също е повече и пред самия уред си стана мокро хич да не... Но това да му е.

# 528
  • Тра-ла-ла
Значи просто Таурусът е греда....и трябва да го разкарам

Колкото до натрупването на котлен камък и др. гадости в овлажнителите....аз си купих пречистваща кана за 20лв и си реших проблема  Sunglasses

# 529
  • СЗ
От 2 дни съм собственик на Limatic HUMIDIFIER 660-MH-505 https://zora.bg/limatic/humidifier-660-mh-505/24516

Ето и клипче как работи - https://www.youtube.com/watch?v=UH7e9Nrav1A

В хола беше адски сух въздуха. Сложих и 2 цифрови хидрометъра. За да вдигне от 25 на 40 % отидоха около 4 литра вода и 12 часа на максимум.
Машинката ми харесва. Йонизаторът също се чувства. Като недостатък забелязвам не особено точното мерене на влажноста. Има някъде около 5 % грешка. Не знам как успява да я мери при условие, че сипва влага върху себе си.

Някой друг ползва ли този модел и какви са му впечатленията. Подържа ли си зададената влажност? Филтърът налага ли се да се подменя, чисти или третира с нещо?

Каква вода ползвате? Прави ми впечатление, че побелява от варовика. Това няма ли да го повреди след време? Имам кана за пречистване на вода и се чудя дали да ползвам вода от нея. Малко неикономично би се получило.

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 10:38 от KTT

# 530
  • Варна
Аз ползвам филтрирана с кана Брита вода.

# 531
  • Тра-ла-ла
Вие къде сте поставили овлажнителя? Гледам, че повечето модели изкарват парата директно нагоре и предполагам, че по този начин се омокря повърхността, на която са сложени. Подлагате ли нещо под уреда? Как спасявате мебелите и паркета? newsm78

# 532
  • СЗ
Стои върху една неизползваема акумулираща печка до прозореца. Няма нищо предпазно около и под него. Има една постелка върху печката. Това което изглежда като "пара" всъщност е много финно разпрашена вода. При мен не мокри нищо около него. Единствено самия той побелява малко поради много твърдата вода. Става въпрос за Стара Загора. Затова и попитах за водата. Ако не пречи на уреда, ще се кара на чешмяна и ще се прибърсва от време на време. Иначе имам и кана за филтриране, но не знам дали си струват вложените средства да ползвам водата от нея и за тази машинка.

# 533
Нашият овлажител стои върху една маса от Икеа и нищо не мокри - нито под него, нито около него. А иначе вода слагам само деминерализирана (не знам дали така се казва и на български). В предишния слагах от кана Брита и той пак се напълни с котлен камък, но при нас водата е изключително твърда.

# 534
Здравей,
И аз проучвам за овлажнител, че малкия от 3 месеца постоянно е със запушен нос и полудя от безсъние.  Това което ти си купила ми харесва и искам да те попитам как се държи овлажнителя - има ли шум, успява ли да поддържа влага като му зададеш някаква стойност.
Питам те защото на пръв поглед си има всичко (и автоматично поддържане и голям обем и таймер и йонизатор) а е на цена по-ниска от "маркови" такива които нямат нищо освен бутон он/офф и регулиране на количеството на парата дори и втора употреба които са.

Благодаря ти

От 2 дни съм собственик на Limatic HUMIDIFIER 660-MH-505 https://zora.bg/limatic/humidifier-660-mh-505/24516

Ето и клипче как работи - https://www.youtube.com/watch?v=UH7e9Nrav1A

В хола беше адски сух въздуха. Сложих и 2 цифрови хидрометъра. За да вдигне от 25 на 40 % отидоха около 4 литра вода и 12 часа на максимум.
Машинката ми харесва. Йонизаторът също се чувства. Като недостатък забелязвам не особено точното мерене на влажноста. Има някъде около 5 % грешка. Не знам как успява да я мери при условие, че сипва влага върху себе си.

Някой друг ползва ли този модел и какви са му впечатленията. Подържа ли си зададената влажност? Филтърът налага ли се да се подменя, чисти или третира с нещо?

Каква вода ползвате? Прави ми впечатление, че побелява от варовика. Това няма ли да го повреди след време? Имам кана за пречистване на вода и се чудя дали да ползвам вода от нея. Малко неикономично би се получило.

# 535
  • СЗ
Малко уточнения за поста ми по-горе, т.к. не мога да го коригирам.

Оказа се че машинката - Limatic HUMIDIFIER 660-MH-505 си мери абсолютно точно влагата, просто стаята трябва да е "климатизирана", т.е. да няма много движение из нея.
Вчера замерих 46 % на нея, 46 % на единия цифров, 47 на другия цифров хидрометър. Т.е. мери абсолютно вярно.
Другото което забелязах е, че не съм задавал необходимата влажност за подържане правилно до снощи. При зададени вече правилно 45 го наблюдавах как спира, тръгва и подържа точно 45%.

Относно шума - почти безшумна. Нивото на шума на филтъра на аквариума или вентилатора на климатика на най-ниска степен е по-високо. От 1 метър при абсолютна тишина се чува много леко. През деня се налага да си сложа ухото до него за да разбера, че работи.

Относно мощноста. При 4 възможни степени и при помещение около 25-30 кв. м., 45 %, на 1 степен не се справя в момента. На 2-ра степен - на кантар, но ги достига. Но следва да отбележа, че беше адски сухо - под 10 % влажност преди да я купя.

Относно количеството вода. За да подържам 45 % са ми необходими около 2.5 л. вода на денонощие.

Машинката според мен е перфектна. Голям резервоар, йонизатор, хидрометър, настройка и подържане на точната влажност, цветен дисплей, регулиране на мощноста, таймер, пресети. И не на последно място - ниска цена -59 лв.

Засега намирам само два недостатъка:
- при изключване от бутона On-Off си нулира настройките (но от др. страна не е необходимо да се спира при смяна на водата);
- резервоарът се пълни отдолу. Т.е вдига се, развива се филтъра, налива се вода, завива се филтъра и се поставя обратно върху уреда.

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 16:45 от KTT

# 536
Да споделя - поръчах овлажнител Lanaform Vapolux.
Доставиха ми го на следващия ден. Явно имаше проблем, защото както и да го настроя не работеше повече от 1 минута - изключваше с индикация че няма вода при пълен резервоар. Обадих се в представителството, пратих им го. Обадиха ми се на същия ден, в който са го получили - пробвали са го - и при тях също не работеше както трябва, същия ден ми пратиха нов, а стария ми го взеха за проверка. Съответно съм много доволна от обслужването им. единствено, че не поемат куриерската услуга ако го пратиш с куриер. това ме подразни, тъй като проблема е в техния уред все пак. Не е по мое желание да си го изпращам наляво надясно. А и спешно исках да ползвам, тъй като сме с бебче, а влажността падаше до 30 % с тия радиатори Sad

За самия уред - безшумен е /все пак малко се чува как излиза парата, но не клокочи нищо. , може да работи за 2, 4, 6 или 8 часа. или пък до достигане на влажността, която му зададете. Резервоара е голям. пълни се от долу, което се споменава като неудобство, но го разгледах и реално от капачката на резервоара се отвежда вода към изпарителя. така че явно така ги измислят повечето да се пълнят от долу. Резервоарът побира 6 литра и го ползвам трети ден, като поддържам средна влажност 50 %. Днес е третият ден и ще го пълня. Има дистанционно и е доста удобно като си легна да не ставам да го изключвам. Ааа - и не мокри около себе си. Сложила съм го на подложка за всеки случай, но дори парата като е насочена срещу един шкаф, по него не остават капки. Доволна съм, дано да съм от помощ при избора ви.

# 537
  • Варна
КТТ стана ми любопитно колко е максималното количество вода, което уреда разпръсква за час? Има ли го някъде посочено? Преди колко беше влажността във вас?

# 538
  • Тра-ла-ла
KTT,
Да те питам...къде се намира датчикът за влага/темп? Вграден ли е или е изведен отделно?

Получава ли се омокряне около уреда?

Има ли функция за авт. изключване при изчерпване на водата в резервоара?

Има ли филтър с малки топченца вътре? Че гледам на полската версия има такъв...дали се налага периодична подмяна?! newsm78

Иначе изглежда читаво  Peace

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 20:23 от Джулая

# 539
  • СЗ
Limatic HUMIDIFIER 660-MH-505:
Има функция за авт. изключване при изчерпване на водата в резервоара.
Има керамичен филтър с топчета вътре. Не знам за какво служи. Предполагам е за обиране на варовика.Малко вероятно да се налага подмяна. Няма какво да му се случи. Най-много промивка с оцет.
Датчикът за влага не знам къде е. Логично е да е извън резервоара.
Омокряне около уреда - никакво.
Количество вода, което уреда разпръсква за час зависи от настройките и помещението. При достигане на зададената влажност спира да изпарява вода, после пак тръгва. При мен без него беше под 10%. 25-30 кв. м. помещение. Сега с него настроен на 2 степен, 45% за 24 часа изразходва около 4 литра вода на денонощие - 0.166 л. на час. Справя се. Пълня го всяка вечер без дори да го спирам. Работи денонощно. Гледам из интернет го дават или 17 или 39 часа с едно зареждане. При 5.2 л. резервоар би следвало да е  0.133 - 0.300 л. на час в зависимост на коя степен е включен. Не мога за сега да намеря точните данни, макар че ги четох някъде преди време. Големият резервоар според мен е огромно предимство.
В интернет го има и под името "Homefront ultrasonic digital humidifier pro-series", "Climatic 660 Air Humidifier", "ELDOM NU 5".

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 10:11 от KTT

Общи условия

Активация на акаунт