КГБ = Клуб на Готините Баби - 229

• 23 841
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Току що се прибрах вкъщи. ММ изпържил кюфтета, похвалил се на децата и сега отиде да им занесе. През един блок сме, не сме като Фло съвсем по търлъци Wink
Време ни е за вечеря. Чао до после.

# 76
  • София
Добър вечер!
  Изпратих си децата.Гощавах ги с печен зрял фасул,зеленчукова супа,зелева салата и кекс.Дъщеря ми яде само супа.Тя обича супи и заради  нея я сготвих.Другите ядоха само от фасула.Много го обичат.Това ястие го готвя само заради тях,аз не го уважавам.Кексът стана много сполучлив и не остана трохичка от него.После ме хвана внучката да ми разказва за новата практика.От вчера е в рекламна агенция и са я оставили да гледа клипчета,а тя искала нещо да прави.Трябваше да и обяснявам,че не бива да е толкова припряна.Тъкмо реших да прочета какво сте писали и ми звънна единия внук,после  другия..Нали отсъстваха от училище и са пропуснали по един нов урок по математика.Големият за първи път има задача за доказателство и това е нещо ново за него.
   Янче,ако имаш апарат ,измервай кръвното поне 3 дни по 3-4 пъти на ден -сутрин,обед и вечер!Всеки път измервай три пъти и записвай най-ниската стойност!Записвай си датата,часа и отчета!.По този начин лекарят ще прецени кога го вдигаш.Не отлагай преглед при кардиолог!
  Аз съм много доволна от новите лекарства.Кръвното ми е нормално.

# 77
Вечно закъсняващата с поздравите съм аз
Пипи, благодаря за новата къщичка
Ениса, честит рожден ден на синчето ти!

Я споделете - имала ли е някоя от вас сънна парализа? Как е реагирала?

# 78
  • София
Тану,аз съм имала два пъти.Тогава не знаех ,че се нарича така.Мислях,че е уплаха от съня.Не можех да реагирам изобщо.Сама се освестих след незнам колко минути.

# 79
Днес си спретнахме голям "купон" с едни смешки за яденето "зрял боб" - голям смях падна Simple Smile

Скрит текст:
https://www.facebook.com/plamena.petrova.92/posts/pfbid02YXuunbE … =1740468082855123¬if_t=feedback_reaction_generic&ref=notif
Копирате линка и го слагате в търсачката Simple Smile
Вижте и коментарите Simple Smile

Янче, видях те аз снощи - разбрах, че не си ходила на лекар щом не сподели. Затова и те подканих сутринта. Не зная вземаш ли други лекарства за кръвно, но само с клофазолин не става.
Мамси, ММ и свеки миналото лято си правиха операция за перде във Варна - много сполучливо се получи ММ махна очилата, които е носил от дете.
pipilota, надявам се, че си напълнила сърцето и душата си с положителни емоции от концерта Simple Smile
Белла, Клечи, готови ли сте с новата визия - надявам се, че сте доволни.
kasss вчера вече се показа на колегите с нова визия Simple Smile
Flo, стопли ли се? Ако все още не - налей си чашка червено вино Wine Glass Със сигурност ще те стопли Simple Smile
tetka, понякога лекарствата имат такъв страничен ефект, но се избира по-малката от двете злини. А с кюфтетата и у нас е така - ММ е майстор, особено на файера Simple Smile
Enisa, за съжаление правим какво правим, нещата винаги опират до пари - на всички нива. За съжаление те са "необходимо зло".
pipilota, срещата с детето винаги толи сърцето Heart
К.А.Г., славянския гювеч е на почит и у нас.
Яжка, това с готвенето на боба е в тон с теб Simple Smile
тану, не ми се е случвало и дано не ми се спучва. Дори не бях чувала - отворих да прочета.

Готова съм да се прикреватвам - на вас желая спокойна вечер и сладки сънища!

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 21:56 от makaweli

# 80
За пръв път разбирам за  сънна парализа. Знам какво е сънна апнея. 
Не ми се появява  буква  и не мога да пиша нормално. Из...езна ми внезапно. На мястото на то....ките  е. Ама   ...е работа! Ще пиша като кодирано писмо.
Лека нощ!

# 81
  • София
Време ми е и аз да се прикреватя. Поработих за касата, отметнах работа, ще се справя - отчетът е от 4 до 7.март.
Приготвих си материалите за утре - стартирам поредната група за работа с хора в късна зряла възраст. И в тази група ще имаме студент на 87 години. Ще го доведе внучката му, моя състудентка от Университета. Надявам се освен да е интересно, и да е полезно на хората, които ще присъстват.

ТАНУ, не се страхувай от това състояние. Не е животозастрашаващо. Учихме го по време на лекциите в Университета. Аз също ще запозная с лекцията Сън и здраве  моите студенти. Планирала съм я за 19.март.
Сънната парализа е състояние, при което човек е в съзнание, но не може да се движи или говори за кратък период от време. Това обикновено се случва при заспиване  или при събуждане. Свързана е с РЕМ фазата - бързото движение на очните ябълки. В този етап на съня, сънуваме най-интензивно. По време на РЕМ съня тялото е в състояние на мускулна атония. Мозъкът "командва " мускулите да са отпуснати и това е с цел човек да не се самонарани или да не нарани човека, който спи до него. Обикновено тази парализа приключва преди човек да се събуди напълно, но при сънната парализа съзнанието се връща по-рано, а тялото все още е в това "парализирано" състояние. Има леко разминаване.  Все още не се знае кое води до появата на сънната парализа. Може да бъде предизвикана от стрес, нередовен и недостатъчен сън. Учените за сега не дават точен отговор.

Хайде сега лека и спокойна нощ. Гушкам ви!  Hug
Изпревари ме, КАГ. Grinning

# 82
  • Вила Великула
В къщи съм, заредена с емоции.
Предавам и на вас.
https://www.youtube.com/shorts/RjnNY6Rik-k

# 83
Добро утро!
Пипи, благодаря!
   С пожелания за хубав ден! Тетка Simple Smile

# 84
Добро утро!
И аз ти благодаря, Пипи за удоволствието да ни направиш съпричастни на вълшебна музика.

И днес няма да съм много подробна, но вчера Борянка ме засрами ( хо, хоо, шегувкам се Simple Smile ) за краткия пост, та нека кажа няколко думи повече.

Важни неща няма, ежедневие.

# 85

Хубаво е, когато има кой да ти пожелае Добро утро и прекрасен ден!
Дреболия, но ...приятна...

Добро утро!

Сутринта ММ е на очен лекар и  аз излизам  с него. После ще ходим на пазар.

Прекрасен ден момичета Simple Smile

# 86
  • sofia
Здревейте, КГБейки Simple Smile ,
 От много време надничам в тази стая, но все не се осмелявам да пиша... до днес. Малко надничах зад передто и не не смеех да вляза.
На кратко. Имам си внучка на 1 година и три деца. За съжаление преди година и половина останах сама внезапно.
Та така.

# 87
Добро утро!
Чаках хубавите мисли на Макавели!
Денят ще ще бъде прекрасен!

# 88
  • София
Здравеите, красавици! Добро утро!
Имаме си всичко, за да започне денят ни с усмивка и добро настроение. Grinning
МАКАВЕЛИ ни зарежда с позитивни мисли и за разкош - ароматно кафе. Hug
Рано, рано през къщичката ни са преминали ТЕТКА, ВАЖНАТА КЛЕЧКА и КРАСИВА БЕЛЛА. Hug
И изненадаааа имаме си кандидатка, да се присъедини към нас - НАМИ!
Добре дошла, НАМИ!  Flowers HibiscusДобре, че се реши да излезеш на светло. Вярвам, че решението си взела, като си се запознала задочно с нас. Готини сме, весели сме, задружни сме. Ще ти бъде добре при нас. Надявам се, че съвсем скоро ще се запознаем и на живо! Хайде напиши един виц - това ще бъде членския ти внос. А от къде си?
Момичета, изчезвам. Готвя се за предстоящата ми среща с наборите.
Гушкам ви Hug

# 89
Добре дошла, nami!
Внучето момченце или момиченце е? На годинка са много сладки!

Общи условия

Активация на акаунт