Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 11 319
  • 416
  •   3
Отговори
# 405
Добре, а не е ли далеч по-яко да си кажете : "Спирам тези гадости, аз имам воля, по дяволите!" Не ви ли минава през ум колко бонуси идват след спрените цигари и не по-малко противните им заместители?! По-бистра кожа, свеж дъх, парички за гевезелъци? Всеки ден по три пъти пред огледалото тропате с крак и повтаряте: "Имам воля! Искам по-добри неща за себе си!". И всяка седмица се награждаване с по нещо малко. Кучето на Павлов, мацки! Работи и при хората.

# 406
По-яко е, разбира се, ама е труднооо! Наркоманският ти ум измисля винаги оправдания да продължиш да пушиш.
За мен беше “Сега ми е много напрегнат период, няма как точно сега да тръгна да ги отказвам”… и то никога не свършват тия напрегнати периоди…
Сигурна съм, че ако не ме бяха оперирали по спешност миналата година все още щях да пуша. Обаче съм супер доволна, че така стана.

# 407
Изпуших последната цигара. Изтеглих приложението и го нагласих. Надявам се утре да е първия ден и да успея да го издържа ….

# 408
Martss, успех! Heart

# 409
Успех Мартс! С теб сме, пиши и дишай ❤️

# 410
И аз изпуших уж последния стик тая сутрин с кафето. Нагласих и аз приложението. Решила съм да заделям парите за кутия настрани и всеки месец, ако успея да не се пропукам да си купувам нещо за награда. Една кутия си е 7 лв. на ден , за месец са около 200лв. Това ще е една доволна покупка - подарък от мен за мен. Но снощи щом малкото ми дете като му казах, че няма да пуша вече ми каза " Лъжеш, ти все така казваш и пак пушиш" реших, че вече наистина трябва да се взема в ръце.

# 411
Успех, Камиле.
Според моето приложение вече съм спестила 1900 лв. от 1 година непушене. 😀 И то като съм сложила 6 лв. за кутия цигари. Но има и много други ползи - главно здравословни.
Ако искаш малко помощ и мотивация всеки ден, докато се бориш с първоначалните симтоми на отказване - може са си го свалиш - казва се Smoke Free,    доколкото си спомням има безплатно тестване, след което се плаща еднократна такса 20 лв., но си остава за теб за постоянно и си следиш напредъка.

# 412
Успех, Камиле.
Според моето приложение вече съм спестила 1900 лв. от 1 година непушене. 😀 И то като съм сложила 6 лв. за кутия цигари. Но има и много други ползи - главно здравословни.
Ако искаш малко помощ и мотивация всеки ден, докато се бориш с първоначалните симтоми на отказване - може са си го свалиш - казва се Smoke Free,    доколкото си спомням има безплатно тестване, след което се плаща еднократна такса 20 лв., но си остава за теб за постоянно и си следиш напредъка.

Благодаря,Мила! Сега ще го погледна. Тъпото е, че сама осъзнавам колко са гадни тези цигари и пак мозъкът ми ги търси, но ще се постарая този път наистина. Писна ми от дразнеща кашлица, сухота в гърлото, кървящи венци, кофти дъх, вдигане на кортизола и най-вече да съм роб на нещо вредно и още, и още.

# 413
Отново ще се повторя - това в наркоманския мозък. Всички сме така. Въпросът е да издържиш в началото и да имаш силна мотивация.
Намирай всякаква подкрепа. Форума, приложението, книги, дишане.
И да, ще спреш да кашляш, ще боледуваш по-малко, кожата ще ти стане по-хубава, няма да миришеш на стар пепелник. Ползи има безброй!

# 414
Аз обикновени цигари не съм пушила и не понасям от години. Проблемът ми е с Айкоса, към който установявам, че съм в пъти по-пристрастена. И точно това, че липсва този натраплив аромат и масово е позволен да се пуши навсякъде утежняват още повече нещата.

# 415
Силна вилна провал… ще пробвам пак друг ден явно…..

# 416
Martss,

Не провал. Неуспешен опит.
Следващият път - повече подготовка, повече мотивация. Когато си готова.

Общи условия

Активация на акаунт