Вреда от еър фрайър

• 3 384
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
  • Paris, France
А защо въобще трябва да се пържи каквото и да било?!

Не трябва, но пържената храна е по-вкусна. Сьомга или друга риба на пара са ми бляк, но и пържени са супер вкусни. Ястието има един вкус като се приготви със запържва лук и чесън и друг когато просто се хвърлят в тенджерата заедно с останалото. 

Баба ми избягваше да пържи и готвеше безсолно и без много люти подправки. Ядях и манджите, но не ми бяха вкусни колкото същите, който майка готвеше както си трябва.

Едното ми дете не обича повечето варени зеленчуци, но умира за пържени картофи.

Ясно е, че не е полезно и затова не съм купила air fryer, но си пържа често.

Чугунените тигани са толкова незалепващи, колкото и Тефлон.

# 46
Напоследък ползвам само емайлирани. Руска класика. Всичко що е тефлон изхвърлих

# 47
  • Paris, France
Ненавиждам емайлирани съдове и даже не знам как се чистят. С времето емайлът се изтрива. Предпочитам чугун и инокс.

# 48
Ненавиждам емайлирани съдове и даже не знам как се чистят. С времето емайлът се изтрива. Предпочитам чугун и инокс.
Емайла по принцип не се изтрива

# 49
  • София
Ии.. Лично аз изхвърлих всички тефлонови уреди, само без стъклените им капаци

Моите наблюдения са, че по нашите ширини се яде доста пържено - и в Гърция, и в Румъния като ходя, много неща са пържени. А и има хора, които не внимават какво ядат и всеки ден почти се яде пържено...
Така че пак е по-добре да не е във фритюрник, а във фраер.

# 50
Ии.. Лично аз изхвърлих всички тефлонови уреди, само без стъклените им капаци

Моите наблюдения са, че по нашите ширини се яде доста пържено - и в Гърция, и в Румъния като ходя, много неща са пържени. А и има хора, които не внимават какво ядат и всеки ден почти се яде пържено...
Така че пак е по-добре да не е във фритюрник, а във фраер.
Мани ги Гърция и Румъния. Те там живеят по 50 до 60 години

# 51
От темата разбирам, че тефлоновите повърхности са вредни. Имам два тефлонови тигана, единия е от Франция. Не са надраскани. Защо е вреден тефлона? Мислех и еър фрайър да си купя, но като чета какво пишете, май ще размисля.

# 52
  • София
От темата разбирам, че тефлоновите повърхности са вредни. Имам два тефлонови тигана, единия е от Франция. Не са надраскани. Защо е вреден тефлона? Мислех и еър фрайър да си купя, но като чета какво пишете, май ще размисля.

Вреди, ако се надраска и с него се борави с неподходящи прибори.

Общи условия

Активация на акаунт