💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 574
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
Засега не мислим за кръщене, защото не можем да изберем кръстник/кръстница.
Отчитам се с още 1 зъб. Бяхме на консултация преди няколко дни - на 9м и малко е 11кг и 72 см

# 256
Ако някой има нужда от нещо в последния момент и няма време за тему, алиекспрес ит.н , мига да препоръчам partilino, както и тези дето спомена Кремона. Наистина балоните са качествени. И ние правим за 3г голямо парти с фотограф и аниматор. Само на голямата за 1г правихме голям празник в МетКафе Драгалевци, защото баща ѝ правеше 30 тогава и решихме да съчетаем. На малката бяхме на скромна почерпка във Вила Росиче, но за съжаление и там паднал стандарта яко.
Фотограф ползваме едно момче, чиито снимки харесваме понеже няма хиляда филтъра и ефекта и винаги е на фокус, освен това цените му са супер приемливи. Тива ако сме в СФ. Тук на село викаме едни от Благоевград.
Green Arrow не съм интроверт, но станах малко асоциална с годините та се пувствам по подобен начин.
Кремона, не давай така да ти диктуват важните събития в живота.
Ваня, почти ме нави 🤣♥️

# 257
Caprice, и ние имаме затруднения, кой да е третият кръсник.
Люси, в първите години на брака ми, нещата не бяха както сега. Тогава имаше обаждащи се, а аз тихичко страдах и мълчах, после се ядосвах. Вече не ги бавя.
За partilino забравих, добре че добави! 🤗

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 20:13 от КремонаЛиза

# 258
Ние само кръстник имаме. Много се чудехме между кумата и един от най-близките ни приятели ( и двамата много заслужили ) и като не успяхме да решим: написахме имената на двамата на едно листче, сложихме ги в кутийки и дадохме на Ванина да си избере.
Тези дни ще ходя да гледам едно малко семейно хотелче по моя край… уютно и сред природата, до любим манастир. Така си го представям. Не държа да е на годинката точно, но всички някак си така са се настроили.
Иначе от next и George аз също съм доста доволна като качество на дрехите, sinsay са мнооого на късмет. Grinning

# 259
Направих на Lucy мъфините, изядоха се с кеф. Благодаря за рецептата😊😊😊

Някой зн ли каква е схемата с държавната кухня?

# 260
Личната лекарка ти издава бележка, че бебето няма алергия. После отиваш и попълваш заявление с прикрепен този документ в кухнята. За няколко дни ти издават ламинирана карта за кухнята. Там посочваш първа или вторя група искаш. Аз винаги съм взимала за втора, за първа не, то е бебешко, с адаптирано мляко и чисто пюре. Втора група е с парченца.

Около 11-12 месеца сколасвам да я докарам до там, аз лично.
Най-рано май на 10½ се започва... не съм сигурна за последното обаче.🤔

# 261
За държавна кухня искат бележка от педиатър, че детето няма алергии и копие на акта за раждане, детето трябва да е 10 месеца, макар че аз я записах онлайн днес и утре ще занеса документацията на място и се надявам от сега да мога да взимам храна.

Ние имаме цял един зъб, мъчи я и втори и тази вечер започна да ме хапе,  докато суче. Дано да е защото е крива, иначе направо не знам, тя както не яде от шише, ще е голяма борба...

# 262
Оо, вярно! Копието от акта за раждане и при подаване на заявлението го забравям, ето и тук го пропуснах 😄😄

# 263
Не мога да изчета всичко, защото ще се събуди вече и няма да мога да се изкажа 😄
И ние планираме кръщене. Краят на Април, началото на Май.
Кръстници си имаме. Те са и на големите деца.
Големите ги кръстихме, когато бяха на 9м, сега също така се падна. Много ще ми е удобно да комбинираме кръщене и Гергьовден, но май не е подходящо. Големият е Георги.
Няколко дена графика за хранене се обърка. Още не е обядвал, а то е време за следобедна закуска. Спи от 12:30.
Втора поръчка от Вип бебе и объркаха менюто, после се държаха нагло, все едно аз съм виновна. Доставчика искаше да ме таксува двойно, обърка менюто, поръчвам алергично , а то беше с жълтък. Иам и още, но не заслужават да ги коментирам.
Отивам да ви изчета.

# 264
Аз съм си откачалка. Като си представя какви хора може да пипат храната на бебето ми, няма шанс да взема кухня 🤣
Няма да забравя вдна брутална гледка пред тузарски ресторант в София- на перваза на витрината, със все престилките с които готвят, жена и мъж приличащи буквално на клошари, седяха в прахоляка и пушеха цигари и после влезнаха обратно вътре.
Още мисля, че им е рано да ядат и мазнина минала топлинна обработка, много рядко евентуално подмазвам под нещо, в което има брашно или кори за баница. Ама това са си моите приоми де, не искам да звуча осъдително 🙏 Като знам как на едно дете му изгоря хранопровода от сокче в стъклена бутилка мита в завода със сода каустик, не вярвам на никакви стандарти в БГ. Абсолютно на никой не му дреме дали го ядат деца. А и е много вероятно да ги пълнят топли пластмасовите опаковки, което пък е доста вредно. Държавната поне наливат в стъкло, само не е ясно тия лели лол6ко са чисти ама да пази Господ и това е. Пробвах аз с първото, после се усетих и спрях.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 16:00 от LucyFord

# 265
Аз поръчах днес за пръв път от Випбебе. Утре ще я докарат и ще видя как е. Като прочетох сега коментарите не съм много обнабеждена 😀

# 266
Това е така, обаче и в яслата, и в градината ще ядат храна, приготвена от друг. Знам, че има време до тогава, обаче не мога да я предпазя от всичко. Трябва наистина да живеем в похлупак.
Иначе и мен това ме притеснява в частната кухня - сигурно сипват директно топло в пластмасовите кутии.
Имаше някаква кухня със стъкло, но беше доста скъпо - 16/17 лв по спомен.

# 267
Моето първо дете, ядеше доста от кухня, второто само дето не говореше, за да нарежда с епитети. Обидни при това 😂 не мога да ви опиша изражението му хахах тотален отказ, рев и драма. Ама ... рак! Какво да е. 😂 казват, че Риби и Рак си знаят драмата 🤪
Третото ще го видим 🫶
П. С. Баща им е Риби. Вкъщи е морско дъно. Аз съм на шезлонга на "морето" - защото съм Дева 🤭 и си гушкам котака - голямото ми момченце е Лъв! 😊

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 15:16 от КремонаЛиза

# 268
Успях да я запиша и от понеделник ще дрънчим с бурканчетата Simple Smile. Дано да я хареса, синът ми също трудно прояде, но държавната кухнята и храната в детската градина ги харесваше много. Та на 9 навършени месеца не е проблем да бъдат на държавна кухня.

От няколко вечери започна да се изправя вечер и се разхожда из кошарата, доста се удря и пак съм принудена да я взема в нашето легло и при нас се изправя, обаче поне леглото е таппицирано, според мен е сомнамбул, защото като не се удря я взимам, слагам я легнала и продължава да си спи.

# 269
Това е така, обаче и в яслата, и в градината ще ядат храна, приготвена от друг. Знам, че има време до тогава, обаче не мога да я предпазя от всичко. Трябва наистина да живеем в похлупак.
Иначе и мен това ме притеснява в частната кухня - сигурно сипват директно топло в пластмасовите кутии.
Имаше някаква кухня със стъкло, но беше доста скъпо - 16/17 лв по спомен.

Не съм пускала децата на ясла и на градина. Но тъй като майка ми работи в градина, там поне в тяхната, много се проверява. Идват ХЕИ и инспекторати разни.

Общи условия

Активация на акаунт