💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 578
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
Това е хубаво. Поне някой да си върши работата. За най-малките.

# 271
Аз давам държавна кухня вече 2 дни. Много и е вкусно, всичко харесва. Обаче за разлика от пюретата, пълни с брашно и нишесте, кухнята е рядичка и след 2 часа пак е гладна.

# 272
Ооо, момичета много готино звучи, ще взема и аз да избързам май 🤭
Анника, много сладко го описа - че ще дрънчите с бурканчетата. 🫶🤗

# 273
Това е така, обаче и в яслата, и в градината ще ядат храна, приготвена от друг. Знам, че има време до тогава, обаче не мога да я предпазя от всичко. Трябва наистина да живеем в похлупак.
Иначе и мен това ме притеснява в частната кухня - сигурно сипват директно топло в пластмасовите кутии.
Имаше някаква кухня със стъкло, но беше доста скъпо - 16/17 лв по спомен.

Не съм пускала децата на ясла и на градина. Но тъй като майка ми работи в градина, там поне в тяхната, много се проверява. Идват ХЕИ и инспекторати разни.

Как успя да не ги пускаш? Смис работиш от вкъщи или. Хич не желая да ходи в ясла. Даже си мислех да работим за второ за да не ходи на ясла ама то след 2г ще съм в същото положение😁

# 274
Лина, можеш да си вземеш 3-тата година майчинство. После, ако забременееш накрая, взимаш болничен. И за второто пак до 3-така година. Така ще имаш 6 години и 8/9 месеца майчинство + 120 дни отпуск. Тамън първото ще тръгне на училище. Второто, ако някоя баба се пенсионира до тогава - ще го гледа. Това са обаче оптимални варианти 🤣

# 275
Лина, фрилансвам уроци по английски. Преди пандемията на живо, сега онлайн. Той също е хоум офис от 2020. Мога много да разкажа за детските градини, но няма 🤣 Ваня много хубав разчет ти направи, действайте 😁🙏 Пък и така ще имаш време да помислиш как да се ориентираш впоследствие към дейност, която да е по-гъвкава.

# 276
Аахаххахах Ваня, харесва ми схемата която предлагаш Simple Smile. И аз работя от вкъщи, обачеее обаче детето на 5 години по време на ковид получи тикове, мигаше, стояше под стола ми докато работя и се молеше за внимание, аз пък го молех за тишина, отпращах в другата стая, карахме се и стигнахме до там, след време премина без много нерви... И изолацията доведе до какво ли не, кофти момент за всички ни, както помните. Иначе и моето не е било на ясла, и двете педиатърки казаха НЕ на яслата. На 3 години го пуснах на градина и започнах да работя, на 4 вече напуснах работа и го прибирах на обяд, алергичен ринит, почти целогодишно, нямаше как да спи там... Въобще и аз не харесвам идеята с вирусите и градината, но видях и как се отрази липсата и на моето дете. За тези с първите деца, дръжте се по-добре няма да става Simple Smile, шегувам се, ъфкорс.

# 277
Аз не съм против яслите и градините, но щом Лина иска така - веднага й спретнах схемата 🤣 Аз искам да се върна на работа. Даже нямам търпение. Харесва ми София, динамиката, лудницата дори 😃 Аз съм зодия близнаци и при мен е сложно. Винаги искам това, което нямам. Нямах търпение да забременея и да си остана малко вкъщи. Сега вече искам нещо различно от пюрета и памперси. Искам някакъв баланс. Нито само работа, нито само вкъщи ми харесва.

# 278
На мен втората година от майчинството много ми се услади. Изобщо не исках да се връщам на работа. И си направихме второ 😂
Вече няма нищо общо динамиката, но пак не ми се връща още на работа. Надявам се да си изкарам двете години и да ми дават да си пуска всичкия отпуск и да добутам до септември-октомври за ясла.
Много ми харесва идеята да ди ги гледам аз, но това би означавало да напусна работа. А чак толкова не съм жертвоготовна 😂

# 279
Само някой да ми поеме домакинските задължения, не искам да виждам възрастни изобщо. Мога цял ден с децата да се занимавам и нито ще се уморя, нито щв.ми е досадно. Но моята откачалщина е толкова надълбоко, че въпреки че страдам от липса на време заради домакинските дейности, не мога да се пречупя и да пусна човек у дома, който да ми ги върши. Може да носи лоша енергия, лоши мисли, ще ми се довлече кашлящ/сополив, ще трябва да се чувствам неудобно да го изгоня, и т.н. неща, които съм ги сърбала на хората неведнъж. Ето преди 2 седмици учителката по рисуване на момичетата, девойка на 20, дойде на урок у дома с кашлица. Ей много се ядосах. След урока разтворих, промивахме носове, гаргарихме, какво ли не. След 2 дни Ида вдигна 39+. Да, оправи се бързо, но не беше необходимо. Наложи се да го изолирам милото в една стая само, аз влизам за малко с маска, тя излизаше също само с маска, аз се молех да не се зарази някой друг, слава Богу, опазихме се. Ами излишен дискомфорт и напрежение е това. Отолеснах се и аз тоя път 🤣

# 280
И аз съм на 50-50 за яслата.Почти всички мои познати с деца я пропускат.При нас е малко сложно,защото няма кой да ни помага с детето,във Варна сме си само двамата с ММ и нямаме роднини тук.А и бабите са още работещи.Обмислям да си пусна 3тата година,та живот и здраве може да застъпим и с още едно детето както предложи Ваня 😀.Проблема е че аз вече издишам психически,това момиченце ми стопява лагерите,не се спира.Непрекъснато е изправена някъде и трябва да я наблюдавам какви го върши,хем имаме ограда и пак успява да прави бели.
На последната консултация я измериха 8,400 75см.Лл вика била много висока,аз пък смятам че си е окей за възрастта.Пък и като гледам номерацията на дрешките 9-12месеца е 80см.
Взимала съм от вип бебето храна.Не съм впечатлена,но ме спасяват в случаите когато нямам време аз да й сготвя.Доста са пюрирани според моите виждания,а и са прекалено гъсти.Аз взех бележка за държавната кухня и ще я пробвам от другия месец,когато е на 10 навършени месеца.

# 281
Луси, аз си харесвам професията - логопед съм. Мога да работя в училище или градина или в свои кабинет, обаче то е колкото да работиш не че падат големи пари😂
С бабите проблема е друг. Те са пенсионирани ( ние сме на 33 и 37г) и не са много млади. Тя им взима силите за няколко часа.
Аз съм работила в много дет градини и си мисля, че след 3/4г е окей за децата. Ама тия 2 годишните нещо не виждам каква полза имат

# 282
Луси, аз си харесвам професията - логопед съм. Мога да работя в училище или градина или в свои кабинет, обаче то е колкото да работиш не че падат големи пари😂
С бабите проблема е друг. Те са пенсионирани ( ние сме на 33 и 37г) и не са много млади. Тя им взима силите за няколко часа.
Аз съм работила в много дет градини и си мисля, че след 3/4г е окей за децата. Ама тия 2 годишните нещо не виждам каква полза имат

Баби почти не ползвам аз. Едната е на 300км, моята работи.
Малката ходеше на логопед допреди Коледа заради буква Р, плащах 50лв за 40мин, което не ми звучи зле на месечна база. И това е в Перник, не София. В тази връзка, може ли да те питам нещо на лично?

# 283
  • София
На нас нещо ни дойде нанагорно финансово и не знам как ще се оправим след юни, но въпреки това искам да си гледам детенцето и втората година и да го пусна на ясла 2026год.

# 284
Люси, питай да Simple Smile)
То не е малко, ако не отсъстваш и не почиваш. После като сложиш ток, данъци, наем .. и големият проблем за мен. Кое дете може да ида в делничен ден преди 16ч? Преди работех сутрин от 8 до към 10/11 и после от 15 до 19:30. Защото нямаше деца, които да взимам по обяд, няма кой да ги води, а и те са на градина/у-ще. Окей, голяма “обедна” ама целия ден ти заминава. Сега детето ми да си видя ми е приоритет. затова почнах в частно училище да работя, за да се приключвам в адекватно време работа.

Общи условия

Активация на акаунт