💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 582
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
Дъщеря ми пропусна яслата. Синът ми ходи. Еднакво боледуваха. Вече са 2ра и 4та група, да не ме чува дявола, но по-рядко се разболяват.
Приключихме след третото дете и ще трябва да се работи вече 😄 в денят в който разбрах, че съм бременна ми се обадиха за работа в градината на децата, от кога чаках. Но късмет, след като пусна и Емил на градина ще ги моля пак.

# 286
  • София
Момичета, дадохте ли риба?

# 287
Аз да, с готово пюре. Треска засега само.
Вашите, като се учиха да сядат, като се пробудят по някое време имахте ли период все да искат да сядат и трудно да се доприспиват? Колко дълго продължи?

# 288
Аз, разбира се 😃, още не съм дала, щото съм мотла, а и забавих глутена с тази шарка. Иначе купих готови пюрета с треска, хек и сьомга (май). Не смятам да взимам от заготовките на Плазмон, защото месото ми беше гадно, представям си рибата. Иначе дават рибата след 10 месеца, но по Маги Пашова е след 8-я. Някъде ще ми се падне да дам рибата след 9-я, защото сега след глутена искам да вкарам масло, сирене и извара. И може би кисело мляко, за да започвам със закуската, че както казах, съм мотла.
Вие дадохте ли масло, сирене, извара? По колко слагате за начало? И един рус въпрос. Сиренето се обезсолява, а изварата? Любими марки?

Не съм сигурна, че се е научила да сяда сама. Много по-стабилна е, но понякога пада. Там с 50/50 работата.

# 289
Дадох риба в готово пюре.По спомен мисля че започнах със сьомга после дадох и треска.
Маслото го давам от 7ми месец,ползвам гхи,слагам на върха на лъжичката.За изварата до сега само в готово пюре съм я давала.Кисело мляко още не съм дала,въпреки че онзи ден правих хлебчета в които бях сложила и след това и дадох да пробва,та се чудя това значи ли че съм го въвела.🤔
Имахме драма със спането и сядането,все още на моменти се случва от време на време.Не я пипам,оставям я сама да си легне.Понякога заспива и седнала,но избягвам да я пипам след това,тя докато спи се върти и си застава както й е комфортно.
Да ви се похваля излязоха ни и горните два зъба,чакаме ги от месец и половина.Направо здравето ми взеха,беше постоянно мрънкане,раздразнение и отказваше да яде.След като избиха си хапва по цяло пюре та понякога и по 220-230 грама достига.

# 290
При нас сядането продължи с изправяне Wink само по-весело става.

Ако изварата е истинска се продава без сол. И преди съм казвала, купувам от млекарници на малки мандри, но гаранция за качество няма...

# 291
Хах заспива седнала. 😁
Последните дни е борба за съня. Уж я слагам заспала, като усети матрака и веднага почва да се мъчи да сяда... Че и към 4 пак...

# 292
  • София
Моят син го заварвам седнал нощем, само ако съм се забавила да стана докато той се разбужда за редовната доза кърмене 😄

Иначеее онзи ден пролази, много се кефя. Още залита и не си контролира съвсем движенията, но си е на четири крака и ми е много сладък.

Иначе за рибата се чудя как да дам- дали да не разделя едно бурканче на половина (1/2 днес и 1/2 утре) или направо цяло.

# 293
За заготовка с риба ли питаш или цяло бурканче с още нещо?

# 294
Аз дадох риба треска и сьомга от готови пюрета. Педито каза, че сьомгата вдигала много холестерола и да съм я оставила за по натам. Сирене, извара, кисело мляко и масло също съм дала. Сиренето го обезсолявах и го добавих към кус кус,  а изварата беше от готово пюре. Кисело мляко давам с бисквитка и плодово пюре. Откакто я записах на кухня всеки ден яде по 1-2 нови неща и съм спряла да го мисля толкова това захранване. Мисля, че вече са достатъчно големи, за да хапват повечето неща. (Днес прави 9 месеца.. кога порастна толкова… 🥹🥲)

# 295
Дами, днес съм рожденичка, черпя ви виртуално 🍷 🍷🥂
Да ни радват мъниците, да ни слушат умерено.GrinningJoy
Аз още не съм дала риба, мина повечето меса и сега се забавлявам с глутен, сигурно ще дам масло и сирене скоро. Нямам търпение да ѝ правя попари Heart Иначе тя си седи стабилно от седмица-две някъде.

# 296
Начи чета аз книги за захранването караме го лека по-лека с много внимание и така.. следя една азиатка в инстаграм, женена за американец. Живеят в тексас в тяхна си ферма и гледат разну животни. Като видях, че по азиатски захрани бебето си с алангле пържола ( буквално първото ядене на бебето беше почти сурово месо) и то си е здраво бебе… реших че май всичко е въпрос на гледна точка😂😂😂😂 всеки път съм изумена какво яде това бебе😂
Извара още не съм дала ама сирене да. На ферма “розино”. Дано имат и извара

# 297
И аз искам скоро да почна сирене, но не мога да реша кое е най-подходящо като марка?

# 298
  • София

Бурканче със зеленчуци имам предвид.

# 299

Бурканче със зеленчуци имам предвид.

Аз май цяло ще дам. Вече не е толкова малка и начало на захранването. То там е малък процент риба.

Да си жива и здрава, Трикси! Много щастлива, обичана и усмихната 🍀🌺💜

Общи условия

Активация на акаунт