💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 611
  • 757
  •   2
Отговори
# 315
Да, все ще измисля нещо.
Мн готини идеи, ще ги ползвам👍🏻

# 316
Ваня, това са двете марки, които основно купувах този път. Много ми допаднаха нещата, само че ме подведоха с 1-2 пюретА, в които неочаквано имаше рапица, а в повечето няма. Ама ядва се. Плодови взимам и на ДМ.

Моя мъж е на режим заради ИР и метаболитен синдром и е на салати с месо или риба, яйца, бобови консервирани. Трябва да призная, че когато момичетата не са у дома, за да свърша нещо, Игор трябва да е в раницата, иначе абсурд. Мия с мопа- той идва и директно в мокрото, пипа го. Готвя- той ми хваща краката да се изправя на тях 🤣 Сортирам дрехи за пералня, той тръгва да се катери по стълбите, понеже уредите са в коридора. Така, че организацията си е тегава като е едно дете, с повече е лесно 😊

# 317
Аз на всяко едно чета състава. Не мога да взема на сляпо на някоя марка. Във всяка има нещо, което не ми допада. Но като цяло тези двете са ми топ. На ДМ плодовите са хубави.

# 318
  • София
Ох, аз хич не съм по готвенето, не знам какво ще правя. За нас едва готвя, в смисъл правя го, ама ми е досадно. За детето само яйцето дето варя, друго не съм правила…няколко пъти варих морков, да добавя към ппрето, ама скоро не съм го правила.

Всички ли готвите и всички ли вече давате храна в ръчичка?

# 319
forest_girl, как какво ще правиш, ще си живееш живота Wink

За първото дете много се старах, био, домашно, без захар, амии и боледуваше много и зъбите му бяха ужас и все се чудех къде греша, защо.. Само се затормозявах... Сега вече го карам лежерно, не че не готвя, но правя неща с които са ми върви чашата вино, както и неща които баткото да яде с кеф. Често ядем печено месо със салати, домашен дюнер, домашни бургери, бутер пица, картофи на фрайера, баница, паста и неща които все ще се харесат и на баткото и таткото. Буквално веднъж в седмицата правя манджа или супа, ей така за има течна храна, защото така учих до скоро синът ми, че трябва... Да добавя, на бебето давам от нашата храна да яде с ръце, когато има нещо подходящо, но то си е злоядо и повече се маже, от колкото да яде.

# 320
Ако не ти се готви можеш да даваш хляб в ръчичка или бисквити.

# 321
  • София
Благодаря за успокоението! Скоро ще започна една каша с повече глутенови зърна, които не съм давала ииии започваме хляба и бисквитите 😀 като въведа и млечните и белтъка съвсем ще стане лесно предполагам 🥰

# 322
Аз също не й готвя, ама обмислям да почна да й правя пюрета, било то и със зеленчуци от пазара... Във всички купешките или морков, или картоф или ориз преобладават масово...

# 323
Аз не й давам всеки ден нещо в ръката.. май 🤔 или ако да, просто не съм сигурта. Не го целя. Обаче й давам и хлебче в ръката. Ядем обикновен бял хляб. Чупя и й давам. И от цветенцата на Гербелр с малина и банан й давам. И от зрънчовците на ДМ с ягода, банан, морков и какво е още там. Дето са едни патенца. Това с ягода й е любимо 🤭
Ето този: 🙂

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 12:31 от КремонаЛиза

# 324
https://inthebeniskitchen.com/2024/05/09/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B … 1%87%D0%BA%D0%B8/
Това няколко пъти вече правя. Остават мекички за няколко дни, в стъклена кутия съхранявам, затворени плътно с капак.

Няколко пъти го правя, в тава за мъфини. Излизат две тави от това количество и също се запазват меки дълго.

# 325
  • София
А като давате такива хрупанки с ягода например, гледате ли да сте въвели ягодата предварително или направо давате снака?

# 326
А като давате такива хрупанки с ягода например, гледате ли да сте въвели ягодата предварително или направо давате снака?
Аз дадох, защото няколко дни преди това й дадох кисело мляко с цели ягодки. Не ги е "дъвкала", но яде от млякото. Само 4 пъти го купувах. Вижда ми се скъпичко. Обаче е страхотно. Една стандартна кофичка 400гр е около 2.80лв 🤪
Ягодка първо съм давала на по-големите като й обеля външната част. Обожаваха ги 🤗
На нея още не съм.

# 327
И аз давам от гризките на ДМ, само че тези 7м+.
Взела съм и едни с манго 8м+, но още не съм ги пробвала. Също бисквитките на Бискидс с ябълка й давам,натуралните имат захар. Троша ги на малки парченца или в кисело мляко ги слагам. Много й харесват.

# 328
И аз ще искам като вкарам закуската да правя бисквитки с кисело мляко, банан, авокадо, но като гледам купешките имат захар, а аз още не искам да давам. Не, че е нещо супер страшно, ама може и без нея.
И аз съм зле с готвенето. Не знам занапред как ще се оправям. С кухнята лесно, после ще му мисля. Иначе съм й правя пюрета. По принцип взимаме хубави зеленчуци и плодове и не е много трудно да свариш нещо. А и така и аз да посвиквам, че има още един човек вкъщи. Сега почнах да ги мачкам, но два дни стои гладна 🤣 Правих вчера батат и пащърнак. Той пащърнака става малко на клечки и тя не го харесва. Давам и купешки пюрета. Не мога всеки ден различно. Остатъка от готвеното го замразявам.

# 329
Момичета, не е толкова страшно. Аз обожавам да готвя и да гладя. 😁 зная, че това за всички е странно. А и прахосму обичам 🤭

Та, за готвенето, е въпрос на навик. Примерно, моите деца обожават:
Кюфтета с бял сос (с доматен дума да не става 😁 )
Пиле фрикасе
Супа топчета, рибена, пилешка
Печени картофки с чесън и мащерка
Домашни бургери - само вкъщи си ги харесваме
Такоси - баща им ги прави
Талиатели/спагети с пиле, гъби и сметанов сос (слагам мащерка - обожавам я!)
Мусака
Пълнени пиперки (гадинките смятат, че пиперката не е за ядене 😡)
Пиле с ориз
Омлет, бъркани яйца, (на очи само баткото, още)
Баници, макарони, палачинки, кус- кус, джи-джи папа са им най-на сърце 🤭

Моите деца не са злояди, а лигавояди. Примерно, баткото каквото каже, малкото го цитира без да чуе дори.
Много неща не искат да ядат, защото са без месо. Ако направя една любима моя рецепта с яйца, зелена пиперка, мащерка и праз, не. Ако направя "пица" на тиган с яйца, спанак и кашкавал, пак не. 🙄 гадинки са.

Всичко изброено, може да се понамачка или дори пасира леко и да яде и бебето. 🙂

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 16:40 от КремонаЛиза

Общи условия

Активация на акаунт