💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 574
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
Сватба и кръщенета правя в недела. И църквата го препоръчва. Ако не го правите на деня (:

Ваня, първо избираш църквата. Мога да с съдействам със стъпки. 🙂 Примерно, ние, докато живеехме в София, планувахме да направим кръщенето в Дивотинския манастир, а почерпката в един от любимите ми ресторант Лебед. На Панчаревското езеро, по едни стъпълца се слиза. Приятни снимчици се правят. Двете места са с голямо разстояние. Бях склонна да направим кръщенето другъде, но за Лебед бяхме твърдо решили.

Съвет: Изберете кръстник/кръстница, които наистина са доказано заслужи тази чест! 💛

# 241
Да, за неделния ден знам. Сватбата ни беше в неделя по съвет на попа. Ще е в църквата, в която се венчахме. За това там нямаме спор. Само трябва да запазим все пак ден и час, защото ще е лято и сватбите ще са в разгара си.
Кръстниците ще са кумовете ни. Там също няма две мнения по въпроса.
Общо взето - запазване на местата, уведомяване на гостите (може и с покани), специална покана за кумовете ииии украса, меню, торта.
Имаме някакъв опит покрай сватбата. Това просто ще е в по-малки размери, но пак ще има основни неща, които се препокриват. То да избереш меню за 20 или 100 човека е едно и също. Само в кешовицата после. И ми се иска май да има фотограф за 1-2 часа, но ме притеснява, че по това време по-читавите също ще са ангажирани. Ще видим. Много взех да мисля и ми стана лошо 🤣

# 242
  • София
Ваня, аз давам закуска от 10тина дни вече като давам по 7 гр каша (суха я меря) с 60 мл вода с АМ. Кърмя го преди това. А тия дни ще вдигна грамажа на кашата и ще започна да докърмвам (демек след като хапне ще му дам да суче). Не знам дали е правилно, така го усещам. Нещо започнах на усет да карам и така ми е добре 💞

# 243
Каква каша даваш - глутенова или безглутенова?
Най-добре по усет, иначе много излишно мислене.

# 244
Да, за неделния ден знам. Сватбата ни беше в неделя по съвет на попа. Ще е в църквата, в която се венчахме. За това там нямаме спор. Само трябва да запазим все пак ден и час, защото ще е лято и сватбите ще са в разгара си.
Кръстниците ще са кумовете ни. Там също няма две мнения по въпроса.
Общо взето - запазване на местата, уведомяване на гостите (може и с покани), специална покана за кумовете ииии украса, меню, торта.
Имаме някакъв опит покрай сватбата. Това просто ще е в по-малки размери, но пак ще има основни неща, които се препокриват. То да избереш меню за 20 или 100 човека е едно и също. Само в кешовицата после. И ми се иска май да има фотограф за 1-2 часа, но ме притеснява, че по това време по-читавите също ще са ангажирани. Ще видим. Много взех да мисля и ми стана лошо 🤣
Имам добри отзиви от 2ма фотографи в София. Мога да те свържа, да видиш какво предлагат, ако желаеш.

# 245
Благодаря ти. Няма да сме в София. То това е проблема. А, не си заслужава да викам от София фотограф за 1-2 часа. Много ще ми легнат разходите му.

# 246
Аз покани правя в Canva, не ги принтирам. Пращам ги по мейл/ вайбър. Аре са ако ще принтирам и покани и ще каня фотограф ще стане сватба😁

# 247
За поканите не е нужно да са принтирани.
Фотографа просто ще направи хубави снимки за спомен. Иначе да, започва да прилича на сватба 🤣 За това ми става лошо 😃

# 248
Кръщенето на Гергана ще го правим преди рождения ѝ ден, познайте на коя дата Grinning Joy Още на 01.01 запазих една църква до нас.
Кремона, би ли ми дала контактите на фотографите, които препоръчваш? Благодаря Heart

# 249
Аз също поръчвам балони от китайските сайтове, има цели сетове за никакви пари. Надувам с помпа и си правя арката от предния ден. ММ мрънка като я кара на деня с колата, но не знае колко пари му се спестяват така. 😂 После я подарявам на ресторанта и не я мисля повече.
Някой от приятелите досега съм молила да снима. Аз искам няколко хубави снимки от кръщенето и няколко с тортата и гостите, които пожелаят, не е голям ангажимент.
Торта се чудя каква да поръчвам, при положение че децата изобщо не я отразяват, нито я опитват…
Ще си го направя на деня. Ще е следобед, за да са наспани децата и да не ги мисля и хората, които не могат да се освободят да дойдат след работа за ресторанта. Представям си го от 4 до 8-9 да приключи. Поне ние да приключим, който му се услади да си остава 😂
Ресторантът които съм избрала е извън града. Много е голям и няма как да го запазвам целия. Запазвам си колкото места ми трябват. Има голяма градина и площадка. Децата могат да се пуснат спокойно, няма къде да избягат. Притеснява ме че ще има път с кола, където и да е кръщенето и още го обмислям. Евентуално ще е в манастир кръщенето, на 10-15минути.
На каката бях запазила на центъра на града църква и ресторант точно срещу нея и беше много удобно и за нас и за гостите. Но тогава още нямаше деца около нас и не мислих за тях къде да играят.

# 250
  • София
Каква каша даваш - глутенова или безглутенова?
Най-добре по усет, иначе много излишно мислене.

Безглутенови давам засега. Реших да направя 1 седмица почивка от глутена, пак по усет. После ще започна да въвеждам онази каша от дм със 7те семена, като мисля в закуската да е 😊

# 251
И аз направих 1 седмица почивка, но заради обрива удължих. Вчера взех тази каша със 7 зърна и мисля от четвъртък да стартирам. Давам 1 седмица от нея и ще си я водя като захранена с глутен. Едно време изобщо не са ни бавили така. После почвам масло, сирене, извара, за да ми е по-лесно за закуска. Като имаш глутен, яйце и млечни е къде, къде по-лесно. После смятам да включа и риба. До тук ми е плана 😃 И ще разгледам менюта на кухни, за да видя какво дават - като идеи и да добавя още продукти към менюто, за да не я мисля после яла ли е това, не е ли.

# 252
Аз ще споделя едно по-непопулярно мнение, а именно, че не искам да каня никого нито на първия рожден ден, нито на кръщенето. За последното изключение са само бабите и дядото, като даже не ми се занимава да ходя по ресторанти с, вероятно, силно разстроено бебе. По принцип съм тежък интроверт, мразя събирания, а сега с бебе - съвсем. Живи и здрави ще видим как ще е, но ще гледам да е на моето, ха-ха.

# 253
Аз ще споделя едно по-непопулярно мнение, а именно, че не искам да каня никого нито на първия рожден ден, нито на кръщенето. За последното изключение са само бабите и дядото, като даже не ми се занимава да ходя по ресторанти с, вероятно, силно разстроено бебе. По принцип съм тежък интроверт, мразя събирания, а сега с бебе - съвсем. Живи и здрави ще видим как ще е, но ще гледам да е на моето, ха-ха.
Аз те разбирам, Green Arrow.
Откакто имам повече от 1 дете и аз не искам събирания. А и... кръщенетата, за моя изненада ги правят, традиционно, на годинка. Никога не съм разбирала, защо. 🤔
Ако не бях натискана и подпитвана, щях да ги направя като са по- големи дечицата. Не на 13 месеца и ½. Ама викам "аре", да ми се маха и това подпитване от главата, че вече ще избия кочината от яд. 🙄 и съм сглупила. Така си мисля.

# 254
Празнувайте както вие искате. Това си е баш празник не на баба ви, не на майка ви. Ваш си! Щото все някой ще е недоволен, поне вие да сте си доволни😁

Общи условия

Активация на акаунт