В момента чета... 94

• 24 344
  • 413
  •   4
Отговори
# 375
  • Mostly in my mind
Започнах "Евангелие на отровното дърво". Дълго време я отлагам заради обема й.

# 376
О, и аз чета "Евангелие на отровното дърво", но вече минах средата. Много интересна и любопитна книга. Започнах и "Потъналите и спасените" на Примо Леви.

# 377
Лазар на Ларш Кеплер.

# 378
"Уроци по химия" на Бони Гармъс. Не подозирах за съществуването й, но я видях на рафта в библиотеката сам самичка. Засега много ми харесва. Наистина е жалко как е било положението по онези времена и феминизма определено личи. Елизабет хем много ми харесва, хем на моменти леко ме дразни. Тъкмо я преполових.

# 379
  • София
Първата ми 5- ца за годината е за "Оставих те да си отидеш" и Клеър Макинтош. Опустоши ме тази книга. Много дълбоко ме докосна. Още първата страница започва със смъртта на 5 г. дете, което е убито на пътя и шофьорът изчезва. Минава година, майката се покрива от света, полицията няма никакви улики, докато изведнъж не се появява свидетел. Няма да ви лъжа, въпреки че стилът на авторката много ми харесва, до около 200 стр. почти нищо не се случваше, беше доста скучно, но после имаше един голям обрат и до края ми беше много интересно. Засягат се изключително важни и тежки теми. Единственото, което не ми допадна и ми се стори недостоверно е, че оставиха без полицейска защита човек, който очеизвадно имаше нужда от такава.
Въпреки всичко- 5/5. Като жанр за мен беше по-скоро драма с елементи на трилър.
 Продължавам със "Сватбата на прислужницата", да видя за какво е целият този шум. 😆

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 23:33 от sea.sea

# 380
  • София
Детектив Фиона Морган има ли я в тази книга на Макинтош? "Последното парти" и "Последната игра" от авторката много ми харесаха - интригуващ сюжет, пълнокръвни герои и не на последно място пленяваща обстановка.

# 381
  • София
Не, няма я. Детективите са Рей и Кейт. 😃

# 382
  • Mediterraneo
Sea.sea, напълно еднакво ми е мнението за Оставих те да си отидеш.

Книгата е едновременно напрегнат трилър и социален роман, засягащ много тежък социален проблем, домашното насилие. В началото тръгна интересно, после рязко доскуча и бях на път да я оставя. Точно тогава разказът прави такъв неочакван обрат, че буквално ахнах. До края напрежението и наслагването на нови и нови подробности правят книгата страхотна!- ревюто ми в ГР.

# 383
  • Пловдив
Имам я книгата, ще я придвижа напред в четенето.

# 384
Преди няколко години и аз я четох, тогава много я харесах.

# 385
  • в сърцето на един мъж...
Ох, аз имам почти всичките и я бях почнала, но ми беше ужасно скучна в началото. Явно трябва да се върна към нея и да опитам пак.
Аз зарязах Карин Фосум, четвъртата книга е ужасно досадна и просто едвам я довърших. За развлечение, донесоха ми от БГ "Момиче в чужбина" на Ел Кенеди и се оказа доста приятен чиклит, глътнах я много бързо. Младо момиче заминава за Англия да учи. Разказват се за перипетиите й там, както и една история с картина и изненадата й, когато се оказва с трима съквартиранти, вместо с три съквартирантки.

# 386
На Клеър Макинтош много ми беше харесала "След края" - много тъжна и драматична история...
"Донорът" също не беше лоша, единствено не ми хареса, че беше много кратка..

Сега ще ви направя най-страшното признание Wink - от известо време не ми се чете и не чета Joy  
За сметка на това наваксвам със сериали Blush
Започнала съм три или четири книги и така си стоят ...недовършени Simple Smile

# 387
Покрай сериали и аз подхванах  “Вещерът”, затова ми поизостанаха малко “Летописите…”. Обаче историята на Сапковски е твърде променена във филмирания вариант, а странното е, че и в двата сюжетни варианта ми харесва.

# 388
Аз просто в различни времеви интервали чета и гледам сериали. Не е казано, че едното трябва да е за сметка на другото. Но в днешно време има толкова много сериали, за всякакви вкусове, че човек дори не смогва да изгледа всичко, което иска. Аз поне не смогвам. Както и с книгите.

# 389
  • в сърцето на един мъж...
И аз редувам, ама се приспивам с книга Kissing Face

Общи условия

Активация на акаунт