Предай нататък най-вкусния детски спомен с Dr. Oetker

• 10 240
  • 424
  •   1
Отговори
В днешно време за Великден имаме всичко… освен време. Иска ли ви се да можехте да се върнете към онези празнични дни от детството? Тогава, когато домът ставаше пъстър и весел, защото от сутрин до вечер приготовленията ни събираха заедно?

Да го направим заедно с Dr. Oetker! Семейният бранд, който вече над 130 години помага на хората по цял свят да създават повече от моментите, които наистина имат значение, и да ги споделят заедно в компанията на вкусната храна.

"Малките жестове са от голямо значение" е посланието на компанията както към клиентите им, така и към партньорите и обществото. От създаването си до момента Dr. Oetker България фокусира работата си около "малките" неща, които ни свързват и събират, които ни правят семейство именно в онази част от дома.

Наистина не е нужно много, за да усмихнете деня на любимите си хора и да им покажете колко много означават за вас. Достатъчен е малък жест, но приготвен от сърце и с любов! Защото радостта е още по-голяма, когато е споделена и още по-сладка, когато е в компанията на Dr. Oetker.

Вероятно не знаехте този факт - именно д-р Аугуст Йоткер е първият човек, пуснал на пазара бакпулвер за домашна употреба. Формулата на бакпулвера вече е съществувала, но д-р Йоткер е първият, който успява да формулира точното съотношение на съставките и да създаде смес, която може да се съхранява по-дълго време в домашни условия и да гарантира набухването на домашния сладкиш.

Това, без което не може един сладкиш, е ароматът на ванилия. Ванилената захар на Dr. Oetker e следващият продукт, който предприемчивият фармацевт пуска на пазара. Преди 30 години продуктът е бил непознат на българския пазар, но скоро пекарите на домашни сладкиши разпознават предимствата му. Благодарение на малките кристалчета захар, ароматизирани с ванилия, ароматът на ванилия се разпределя равномерно в целия сладкиш. Наред с този продукт, през годините марката Dr. Oetker се свързва и с разнообразни добавки за печене – есенции, какао, кремове за сладкиши и др. Още една иновация се случва преди 30 години в България - Dr. Oetker пуска на българския пазар Оригинален пудинг, който бързо се превръща в любим десерт на малки и големи с финия си качествен вкус.  А на сайта им може да откриете разкошни рецепти за великденски сладкиши, които да приготвите заедно у дома.

За още повече празнични емоции имаме за вас подаръци от Dr. Oetker! На 15 април 5 от вас ще спечелят комплект с продукти на марката. Включвате се в тегленето автоматично, ако ни отговорите в коментар в темата:

Кой е вашият най-мил детски спомен, свързан с Великден? Кои споделени ритуали и до ден днешен ви карат да се усмихвате?

Разкажете вашата история и можете да спечелите продукти на Dr. Oetker като подарък!
Моля, запознайте се с Общите условия на играта.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 11:56 от Реклама

# 1
Как боядисваме яйца и после се чукаме с тях. Най-много се радвах, ако ми се падне борецът. И сега дори ми е приятно....

# 2
Моят най-мил детски спомен от Великден е свързан с боядисването на яйцата заедно с цялото семейство. Всяка година, на Великден, мама и баба организираха голямо боядисване на яйца, което беше истински празник. Всеки от нас – аз и брат ми, майка ми, татко и баба – имаше своята роля. Най-забавната част беше, когато излизахме навън с кошнички и започвахме да играем на традиционната игра с чупенето на яйца. Това беше момент, в който всички се събирахме заедно и се състезавахме, като се смеехме и радвахме на всяка малка победа.

До ден днешен обичам да се събирам със семейството и да пресъздаваме тези ритуали. Боядисването на яйцата остава неизменна част от Великденския празник за мен, а игрите с яйцата и събирането на всички близки около масата, с вкусната храна и сладки приказки, са това, което винаги ми напомня за топлината и радостта на детството.

# 3
Боядисването на яйцата, големите семейни обяди. Всичко това ме кара да се усмихвам и до ден днешен.

# 4
  • При децата ми
Мил детски спомен е боядисването на яйцата. И ако твоето яйце се окаже борецът пада голяма радост! Ритуалите, които ме карат да се усмихвам и до ден днешен са събирането на семейството.

# 5
Великденските празници свързвам с аромата на изпечен козунак, боядисване на яйца и прекарване на време със семейството ❤🍀

# 6
Моят спомен е как баба меси козунаци в добре затоплената кухня и как хубаво ухаеше тестото.

# 7
Освен борбата с яйца най - мило ми става като се сетя как с баба правихме курабии. Но от онези с метален шприц. Навсякъде из къщата се носеше аромат на препечени курабийки, а аз си вземах от тестото още докато е сурово.  😁

# 8
Всичкото суетене около яйцата- малко преди Великден баба започваше да събра яйца, боядисвахме ми в четвъртък вечер у нас Simple Smile ( с текстилни бои, нашите намерили от някъде), чудни ставаха. После събота вечер ходехме на църква и като се върнем с брат ми - среднощен бой с яйца. Simple Smile
Сега пак има тръпка основно около яйцата, от всичко май- харесвам как със замах се случва боят на яйца при моите деца Simple Smile

# 9
  • София
Месенето на козунаци заедно с мама и боядисването на яйца, а след това с нетърпение чаках да дойде Великден, за да се чукаме с яйцата и да се разбере кой е борецът.

# 10
Когато бях малка при борбата с яйца винаги печелех срещу баща ми. 😍

# 11
Едни от най-милите и забавни спомени са свързани с борбата с яйцата, или аз или брат ми не се предаваш и все имаше нови опити, кой ще победи. Усмивка предизвикват все още спомените за номерата, които си правхехме с патешки яйца, които по-трудно се чупят или с дървеното яйце. Simple Smile Simple Smile

# 12
Няма с какво едно дете да помни Великден, ако не с яйца. Мнооого боядисани яйца, още повечче боядисани ръце и кулминацията с чукането помежду ни, пат с яйца.. Аромата на домашен пресен козунак също е в спомените ми, помня как непрекъснато ни се караха да не отваряме вратата, за да е топло  , а ние не издържахме на топлото.

# 13
Боядисването на яйца, мирисът на пресен козунак и курабии, събирането на семейството, вкусно печено!

# 14
Един от най-милите милите ми спомени са, когато всички се суетяха около масата – някой разбъркваше боите, друг внимателно потапяше яйцата, а аз с вълнение избирах най-красивите цветове. Ръцете ни се оцветяваха в червено, синьо и жълто, но никой не се притесняваше – смехът и радостта бяха по-важни.

Докато тестото за козунаците втасваше, баба или мама разказваше истории за минали Великдени, а аз нетърпеливо надничах във фурната, за да видя как златистата коричка се оформя. Когато накрая извадихме топлите, пухкави козунаци, ароматът им направи момента още по-вълшебен.

И до днес, всеки път когато боядисваме яйца или разчупвам козунак, този спомен се връща и стопля сърцето ми.

Общи условия

Активация на акаунт