Пролетта ще дойде с цветове и с вест за чакано дете. ~бебеправене 618~

• 30 665
  • 817
  •   1
Отговори
# 135
  • На изток от Ада
До 22 март май е в отпуск Михайлова.

Тирамису ясно. Реално Калчев не помага много. Хистероскопия и микробиоома и толкова. Това от няколко момчета, разбира се има и такива на които помогна Голдън примерно

# 136
Относно съхраняването на емоционалното ни състояние е много сложно в дадени моменти...
Само да вметна едно е да имаш , едно е да нямаш ..дете /деца. Просто казвам , че страданието е едно и също , но преодоляването надявам се да ме разбирате. Всички страдаме със или без деца ...пътят на възприятието и преодоляването е различно.
# Случка при мен ...е болницата съм (естествено се борех бременността ми да продължи, но не стана така както си го мислех) , тогава бях с една мацка която и тя имаше загуба в доста напреднала стадий ( но с едно дете , което да я разсейва колкото и да я е боляло). Вика аз се стегнах, заради нея ...тя ми даде сила.
Те така , мили момичета всяка го преодолява по нейния си начин едни по бързо , други не толкова ...трети хептен.
Аз си изпадам в черни дупки , изправям се , летя в облаците ...после пак падам и така един кръговрат от несполуки ми се насъбраха. Но сме сами все още с ММ това е факт , към днешна дата.

Животът е прекрасен, но ще бъде още по прекрасен с дете. Когато му дойде времето ще го разбера , не само да го мисля.

# 137
  • София
за вече 7 години колко пъти се опитвах да не го мисля, да се оставям на течението, и така се бях надъхала, че видиш ли с инвитрото ще стане от раз, че вече може би наистина просто нямам сили да го мисля.... и желание нямам даже, затова започнах да търся какво друго ще ме впечатли като заниминие, за да махна фокуса. знам колко е трудно, банално, абсурдно и т.н., и в никакъв случай не казвам, че немисленето ще помогне на нещо да се случи, просто търсете онова, което ви зарежда и разнообразява!

# 138
Салсера, моите резултати бяха доста по-зле - 4 над горна граница, 2 от които двойно. Аз бях разбрала, че проф. Михайлова е в отпуск, а не болничен - както Наси каза до 22 март, тоест на 24-ти чак е на работа. Аз лично се свързвам през имейла на МЦ Калчев, но последния път отне близо седмица.

Момичета, днес следобед ми е вторият преглед, та ще ви помоля да ми стискате палци!

# 139
тирамису, моят опит с Калчев беше в общи линии същия като твоя и на Прего. Още на първия преглед март миналата година отсече планът - хистероскопия, иглотерапия, инвитро. Grinning На хистерото и микробиома нищо не излезе и с това приключи и моят път при него. Като знаех колко го величаят всички и как е едва ли не Светия Граал на репродуктивните, се напрегнах, че на нас явно не може да ни помогне. Та добре разбирам фрустрацията.

Файонка, стиснати палци силно!

Салсера, да пишеш какво е казала Михайлова и успех! И аз мисля да си запиша час преди следващ трансфер, но това ще е някога сигурно септември..

Подкрепям, че "не го мисли и ще стане" ми е топ 1 най-противна реплика, колкото и с добро да ми я казват.

# 140
Фей, стиснати палчета, ще те чакаме довечера с хубави новини за бебето!

# 141
Тирамису Имунологичната биопсия може да не ти даде отговорите, на които се надяваш. Това изследване беше на експериментален етап, когато аз го правих. Преди 2-3 години беше. Лекарката ми, при която правих инвитрото каза, че не смята да взима предвид резултатите. Според него нямаше как да забременея, защото липсвали цитокини, които отговарят за имплантацията. С назначената терапия не забременях. Няколко години по-късно забременях естествено без никаква терапия, включително имунологична. За мен бяха дадени пари на я вятъра. Иначе и на мен Калчев ми каза в един момент няма какво да направя. И може би по-добре. Вместо тази имунологична биопсия можеше да ми пусне Ферилити теста ….

Фей Стискам палци.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 15:58 от Пълнолуние

# 142
  • Замък сред облаците
Михайлова си дава личния мейл, не знам защо трябва да се пращат в МЦ резултатите?!? Апропо и аз правих консултация там, но тя в амб лист изрично указва на кой мейл да се пише. А докторите като са отпуска обикновено не правят консултации и в онлайн приложенията.

# 143
АА, на мен не ми е дала емайл, каза като са готови да ги пусна на емайла на МЦ Калчев. Не знам защо и аз очаквах нещо да ми даде Вайбър, емайл неин, може и да е пропуснала.
Благодаря, момичета, свалих си Медрек, но в момента няма график и не мога да си запазя час. Ще изчакам до 22-24 ти да видим дали ще излязат онлайн часове или ще ги пратя до МЦ-то

# 144
Извинявам се, че се намесих в темата ви. Преди доста години също опитах и пак не ме приеха. Предавам ви най-добрите си пожелания момичета!

# 145
  • Замък сред облаците
Аман от фръцкащи се съфорумки днес. Представи си, не всяка втора тук е с миома и за 4 часа откакто си писала може да не се е включил точния човек за конкретния въпрос, който зададе.

# 146
  • На изток от Ада
Forest Flower пиши .
Аз съм с 2малки миоми под 2 см .

# 147
  • Be realistic - plan for a miracle.
То нямаше конкретен въпро за миома, само дали някой има. Аз изчаквах да видя за какво става дума, за да видя мога ли да се включа адекватно ✌

# 148
Здравейте, зачетох се в темата и реших да се включа и аз. За първи път се престрашавам да пиша в подобни теми и форуми, обикновено чета само информативно.
Нека да ви разкажа моята история. На 24 години съм и "бебеправенето" е нова тема в живота ни, категорично я поставихме на преден план в началото на годината. Нещата при нас се случиха доста бързо, положителен тест имахме още след първите опити.
Всичко това беше доста учудващо за мен, с Хашимото съм и със съмнения за СПКЯ, но непотвърдени. Чела съм доста и за двете диагнози и може би не очаквах нещата да минат толкова гладко.
С приятелят ми бяхме меко казано развълнувани. Още на следващия ден пуснах ТСХ и фт4 и се консултирах с еднокринолог, за да коригигаме дозата на левотироксина. Започнах да пия и Иногинол заради притеснения на ендокриноложката.
Първи час за преглед запазих около 6г.с., което беше вчера в понеделник, но за съжаление не стигнахме до там.
В петък след секс, установих леко бледорозово зацапване, което не беше продължително и първоначално се успокоих, че е нормално и в крайна сметка в понеделник ще коментираме с АГ. В събота вечерта, вече кървях обилно.
Много тежко го приехме и двамата, но може би в момента намирам за трудно да споделя емоциите от загубата особено в писмен вид. Виждам с темата отговори на двойки, които имат много по-дълга история от нашата и повече трудности и се чудя дали не преувеличавам емоциите си и не се притеснявам допълнително без причина за това.
На прегледа в понеделник не беше установено сакче, нито в матката, нито в тръбите. АГ каза, че може би ако бях посетила спешен център в събота е имало възможност да задържим плода, което мен ме разстрои още повече и някак се почувствах виновна. Това така ли е? Не е ли много рано в 6г.с. да се правят опити за задържане на плода? Отделно пуснах бЧХГ, който беше изключително нисък- 91 mU/ml. Не се чувствам много доволна от прегледа при АГ, може би нещата които каза ме притесниха повече отколкото да ме успокоят. Утре предстои да пусна отново бЧХГ.
Главата ми е каша и не знам как да мисля за нещо друго и да не изпитвам вина за случилото се. Какво следва от тук нататък?

# 149
АА, аз също съм нейна пациентка, но нямам личния й имейл. Може би го дава само ако го поискаш, тъй като и на нито един от амбулаторните листи го нямам написан.

Теди, добре дошла отново. Аз нямам опит с миоми и затова не се включих, дано момичетата успеят да ти отговорят на въпросите.

skupocenna, съжалявам за това, през което преминаваш.. Broken Heart Най-добри съвети ще могат да ти дадат в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1701239

Аз се върнах от прегледа и за първи път имаме ембионче със сърчице!
Още не мога да повярвам, че е реалност..

Общи условия

Активация на акаунт