Бихте ли напуснали тема, ако ви дразнят хората в нея?

• 5 470
  • 140
  •   1
Отговори
Интересно ми е кое е определящото при вас, когато следите или пишете по дадена тема - темата или хората в нея.
Ако има хора, които ви дразнят и които са с коренно различен мироглед от вас, бихте ли напуснали темата?
Или напротив, спорите с тях и се опитвате да докажете правотата си?
В реалния живот човек се обкръжава с хола с неговия мироглед, но тук сме групирани по интереси, не по приятелства.
Бихте ли жертвали тема, която много ви интересува, заради някакви дразнители, с които няма как да имате съгласие и ви вдигат кръвното?
Аз лично съм на кантар какво да правя в такъв случай, защото следя и участвам в малко теми, така че те наистина са ми важни, но и наистина се усещам, че развивам непоносимост към писанията на някои хора.
Ще ми е приятно и полезно да прочета всеки съвет или мнение.

# 1
  • София
Да, след излиянията ти под форма на уж добронамерено възмущение вече не ми се пише в свекървенската.

А провокативният тон на темата само затвърждава мнението ми.

# 2
Директно се отписвам от всичко, което ме дразни. Да си седя вкъщи, да си пия кафето сутрин спокойно и нещо да ме изнервя на моя си телефон/компютър? Как ли пък не. Не е единствен сайт на света това, всяка формация може да се намери на друго място.

# 3
  • Melmak
Предвид, че ползвам форумът за развлечение и намиране на полезна информация, се отписвам от теми, в които потребители ме дразнят.

Просто не изпитвам нужда да убеждавам някого, че не е прав за нещо. Ако можем да водим градивна дискусия, без нападки, ок. Ако не- чао!

# 4
И аз като предните две дами- напускам теми, в които не ми е комфортно.Някои чета, но не се включвам.Собственото ми спокойствие е по-важно:

# 5
Имам и по-лесно , а и по-практично решение на зададения въпрос.
Когато някой конкретен потребител не ми допада, просто пропускам мненията му, нямам нужда да чета хора, които ме дразнят.

# 6
  • Somewhere far away
Разбира се, защо да стоя в тема , в която пишат само токсични хора.

# 7
Самата идея да спориш с непознати, при това писмено, за да докажеш правотата си, е обречена. Колкото хора, толкова гледни точки, изказваш собствената и толкова, защо трябва да убеждаваш другите в нея?! Мен точно различното друго мнение ме интригува, ако е добре защитено. Ако не - подминавам и толкова, чак пък да вдигам кръвно... И в реала се обграждам повече с хора със собствено, макар и различно от моето мнение, иначе ще си пеем в хор едно и също.

# 8
  • Пловдив
Е ми да, щом ме дразнят. Grinning Да стоя да се дразня ли?

# 9
Не съм виждала тема, в която масово да ме дразнят хора. А заради отделни дразнители не бих напускала - все пак вероятно и аз ги дразня, та защо да им доставям удоволствие Stuck Out Tongue. Напускам скучни и еднообразни теми, където много страници се дъвче едно и също.

# 10
Аз съм във форума доброволно. Не правя доброволно неща, които да ми предизвикват неприятни емоции.

# 11
Навярно става дума за една тема ,където  няма съвпадение  по нито една точка, аз самата излизах няколко пъти, пък се връщах, защото е важна и не бива да се оставят да се вихрят едни хора. Да не оставя впечатление, че са прави и всички мислят така.

# 12
Ако темата ме дразни я напускам, все пак съм тук за да се забавлявам. Мен не ме дразнят различните от моите мнения, нито провокативния тон, дразни ме други неща. Дразни ме лицемерието, писането на неверни неща с цел да се харесаш и подмазването.

# 13
Обмислях подобна тема наскоро Grinning
Напускам теми по няколко повода, подредени от най-рядко до най-често срещаните случаи:
- темата спира да ме вълнува
- задават се едни и същи въпроси по няколко пъти на всяка страница
- лично влизам в конфликт с някого
- някой (може повече от един) завзема темата и започва да я флуди с глупости

Приемам различния мироглед, докато не започнат да го навират с маниер как аз нищо не знам, а те са открили пътя, истината и живота. По принцип всички го правим в някаква степен, но има ниво, над което става съвсем целенасочено нападателно.
Когато някоя тема ме напрегне, излизам от нея и евентуално като поутихнат напрягащите фактори, се връщам, но не е задължително.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 08:58 от Нарцùса

# 14
  • пустинята Гоби
Бих, да. Напускала съм теми, защото някой се заяжда постоянно с мен, защото ми става досадно или защото вече съм си решила проблема и темата спира да ме вълнува. Нервите са ми скъпи и форума за мен е развлечение (освен полезен източник на имформация).

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 23:49 от 🌹 Mimi Rose 🌹

Общи условия

Активация на акаунт