Любители на котки - Тема 205

• 31 078
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
  • София
По-евтино ли беше? Онлайн поръчка или това са съседите на Гергьовче? Така и не запомних кои са те. Joy

36, 50 лв- с 1,50 по- евтино 😅, онлайн поръчка е.
Ние вече не ходим в Гергьовче, на мм му бяха казали миналата година, че отстъпките вече са само за ветеринарите.
От днес гледам, че в petmal е 49,99 лв и има 12% отстъпка с код.
На Блеко не му минава раната на вратлето (непрекъснато я разчесва), май ще правим посявка да видим дали е алергия или е някакъв друг дерматит.
Мажа с йодасепт, купих и лепенки със сребърни йони, но няма как да ги закрепя на мястото.

# 286
Ани, намажи с "Бял крем Рачев" - има го в много аптеки - с положителност в Централна билкова, аптеки Орфей и много квартални. Ако не го намериш, поръчай онлайн. Чудеса прави - затваря декубитални рани и предпазва от нови. Той е едно от чудодействените средства в домашната ни аптека и винаги е под ръка. Спри йодасепта - възможно е той да алергизира.

Лоша работа с пробните сирени. Тери направи паническа обиколка на жилището и като разбра, че звучи навсякъде, застана на наблюдателния си пункт при прозореца и размаха най-недоворната си опашка.

# 287
  • София
Благодаря, Шарлот!
Безценни сте! 🤗❤️

# 288
  • София
От днес гледам, че в petmal е 49,99 лв и има 12% отстъпка с код.
Яд ме е за Петмол. Вчера цял ден се каних да поръчам, защото с код за рожден ден щеше да стане 33 лв и нещо (в Гергьовче е толкова), но не се наканих. На новата цена няма да поръчам. Simple Smile Иначе в Петмол си спестявам доставката. До магазин е безплатно, а около нас има поне два. Когато имам път към Люлин, ще посетя отново Гергьовче. Макар официално да не правят отстъпка, пак е по-евтино.

И нашите се побъркаха от сирените. Sad

Застава като сурикат, гледа ме в устата и се облизва. Joy
Хванах се за "облизва". Все се каня да ви кажа, но все забравям. За Рижко в пълна сила важи изразът "потекоха ми лигите" за нещо вкусно. Когато ядем, всички се нареждат около нас. Някои са по-дискретни, други могат да ти бръкнат в чинията, а Рижко стои мълчаливо без да нахалства, гледа храната с широко отворени очи и ... точи лиги. Ама големи! Стигат до земята. Joy Не бях виждала такова нещо! Joy Принудена съм да давам. Тогава няма лиги. Joy

Иначе той, Киро и прахосмукачката Гери Турболинова харесват всякакви млечни, включително кисело мляко.

# 289
Брат ми затварят котките, докато се хранят. Иначе скачат в чиниите.
При мен такова чудо няма. Мога да ям с чиния в скута и котка, но не припарват. Нищо човешко не търсят. Освен варено пиле. Зак се подрежда само като отворя пакета. Където и да е бил преди това. Сакура идва да види, защо Зак е при мен.
Предишната партида храна беше с големи гранули. Сега им взех пакети с малки. От лакомия ли е, не знам. Обаче ядат, явно без да дъвчат. Първите дни и двамата повръщаха цели гранули. Сега не се случва, но виждам, че пак се хранят, все едно всеки момент ще им издърпам купите, изпод муцунките. Не са дебели, освен че Сакура е една идея по-закръглена. Но когато се свият "на хлебчета", както казва дъщеря ми, изглеждат дебели.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 12:55 от red soul

# 290
Лоша работа с пробните сирени. Тери направи паническа обиколка на жилището и като разбра, че звучи навсякъде, застана на наблюдателния си пункт при прозореца и размаха най-недоворната си опашка.
Ние бяхме навън. И мен ме изненада bg-alert-а.

Дъщеря ми каза, че у дома е било акопалипсис - Дейзи пищяла, Аш ръмжал, а Оникс - треперил.
Предишната партида храна беше с големи гранули. Сега им взех пакети с малки. От лакомия ли е, не знам. Обаче ядат, явно без да дъвчат. Първите дни и двамата повръщаха цели гранули.
Същото беше у нас с уринарна на Хийлс ВетЕсеншъл. Няма да поръчвам повече от нея.

Сега им взех ново N&D - кокос, куркума, киноа,...
ММ рече "ама това и на мен ще ми хареса" Joy

# 291
Ред, толкова е красив подстаментът на котките (винаги котките са № 1, а всичко друго е подчинено), че го виждам в дневна или хол до библиотека с червени Тифани. Не ти ли се търси още нещо  за банята?

# 292
Днес закусвах кисело мляко с бисквити. Мег беше доста заинтересована, за малко да събори празната купичка. Иначе от сирените въобще не се впечатлиха и двете, но у нас дограмата шумоизолира много добре и едва се чуваха.

# 293
Благодаря, Шарлот! ❤️ Стената ми е 185 см. Голям късмет е да намериш нещо малко. Едно време са имали шкаф за всяко нещо, което се сетиш и огромни стаи за тях. 😊

# 294
Идвам да си похваля котетата и да се оплача от тях...  Grinning
Първо да ги похваля - нямаше ни 4 дни, бяха на самоотглеждане, справили са се. Къщата ни си е на мястото, телевизорът също, мисля че няма нищо паднало жертва. Grinning Имаха останала храна и то доста, което ме радва, защото първия път като ги оставихме така за 2 дни бяха излапали всичко. Grinning И да се оплача, сега се опитват да срутят къщата, направо минават през мен все едно ме няма. Същото важи за маса, на която има примерно чаши....все още няма жертви, но ме стресират жестоко. Освен това гризат всичко, което им попадне включително очила и телефони. Учебниците на детето непрекъснато ги крия, че ще има - госпожо котката ми изяде домашното Grinning. Второто ми оплакване/притеснение е, че урината им мирише жестоко на амоняк. Ама толкова, че не мога да дишам, като вляза в стаята с тоалетните. Това нормално ли е ? С другите ми котки такова нещо не помня честно казано.

P.S. Днешните сирени аз съм ги проспала, детето каза, че котките не са обърнали никакво внимание. Но при нас при затворени прозорци не се чува силно.

# 295
Ние от скоро сме собственици на котка, но знам, че се сърдят, когато стопаните отсъстват с дни.
От сега мисля лятото, когато се наложи да я оставим за седмица... Разбира се, всеки ден ще ходи човек да слага вода, харана и да чисти тоалетната, но пак ще е основно сама. Успокоява ме мисълта, че 10 години е живяла сама на улицата, но пък там си е имала някаква рутина също...

За тоалетна аз много харесах силиконовите прозначни камъчета. Струва ми се, че уникално обират миризмите. Последния път не успях да намеря и взех обикновени и още на другия ден пак търсих кристалчетата.

# 296
Адинко, имали ли са котетата достатъчно вода? При хората миризмата на амоняк е показател за нитрити в урината. Ако можеш, раздели тоалетните и разбери чия урина мирише, за да дадеш за изследване. Преди това се опитай да ги накараш да пият много вода. Не знам как - аз бих пръскала в устичките и със спринцовка.

# 297
Имаха си останала вода, и попринцип пият много. То така си мирише и като сме тук, но сега ме удари жестоко, като не беше чистено и проветрявано. И това ми прави впечатление, че не е просто неприятна миризма, а конкретно амоняк. Освен да се мъча да взема за проба, ама изобщо не ми е ясно как ще стане, те стискат милите и не пишкат никъде другаде (веднъж ги бяхме затворили без достъп до WC без да искаме и бяха стискали, докато се прибрахме и отворихме). Иначе няма как да ги разделя, но ще се пробвам да ги следя като ходят да пишкат да душкам след всеки, поне да знам кой е. Grinning И за водата ще се опитам да ги следя кой колко пие, тъй като е възможно единият да пие много, а другият не...макар че често ги сварвам и двамата над купичките...но сега ще следя по-стриктно нещата.

# 298
amy_nka, ние сменихме вертикалните щрангове миналата година. Маците бяха в спалнята, сравнително отдалечена. Имаше човек при тях през цялото време и леко понесоха присъствието на чужди хора и шум. Та не е задължително да ги пренасяш другаде.
Един Ричо, пораснал, дебел, мамин глезан 😍

# 299
Когато в жилището има влизане и излизане е идеална възможност за бягство.

Сама се смея като си представя как изглеждам на инкасаторката напр., когато отварям вратата - в малък процеп, с крак на него. Логично е да се реши, че страдам от тежка психотична мания в очакване да видя човек с маска, с кървав нож между зъбите. А аз просто пазя бегълката да не се шмугне, защото не ми се тича по стълбите с въпроса - дали видя коте надолу...а, добре, тръгвам нагоре (не по-малко безумна ситуация от открехнатата врата).

Общи условия

Активация на акаунт