Любители на котки - Тема 205

• 31 079
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
При мен така, докато имаше майстор вкъщи, избяга първата ми котка и така и не я намерих повече. Тогава още не се заключваше врата на входа.

# 301
Пропуснах в петък да заведа Пуфи за инжекция, а уж нямаше голям проблем в устата, после три дни не бях в къщи и днес на обяд като се прибрах ужас, подуто, лига. Грабнах я и при доктора. Честно не очаквах за три дни да стане толкова голям проблема.

Да ви покажа един котан, снимах го в кафенето, където спряхме по време на екскурзията. Много гальовен и гушлив. Бяха го прибрали вътре, защото валеше дъжд

# 302
Мила, с кортикостероиди ли я поддържате? На колко време? Има ли таблетна форма или задължително инжекционна?

# 303
Не мога точно да кажа, но мисля че не са кортикостероидни. Нещо за еозинофилите. Инжекцията на обяд веднага я облекчи. Подутото в устата спадна, а Пуфи спи цял следобед.
В петък ще я водя отново. Явно ще трябва да я боцкаме през 3-4 дни,  за да я поддържаме в добро състояние. Иначе става това, което стана.

# 304
Еозинофилите са повишени при алергична реакция. Поне при човеците е така.

# 305
И моите котки ги търсех при двата големи ремонта. На банята и кухнята. Не бих оставила котки в такава стресова ситуация с непрекъснато отваряне на врати. Трябва да не са там.

# 306
Еозинофилите са повишени при алергична реакция. Поне при човеците е така.
Да, тя е на хипоалергенни гранули. Но периодично се възпалява.

# 307
Утро, сетих се за теб и прибраната отвън черна котанка. Какво стана при твоя казус? Може да си писала пък аз да съм изтървала.

А също и за изчезналото коте на Морковелка нещо ново има ли?

# 308
Утро, сетих се за теб и прибраната отвън черна котанка. Какво стана при твоя казус? Може да си писала пък аз да съм изтървала.

Не смея да кажа.
ММ сякаш проумя, че котката е послушна. Тези дни посяга да я гали. Аз изтръпвам да не го одраска, че тя се оказа доста игрива като за 10-годишна улична котка.
Онзи ден ми напомни да й купя камъчета за тоалетната.-
Дава й купичката с храна.
Сутринта ми я пусна в спалнята и ми разказа, че като станал той по-рано и тя дошла да му се гали в краката.
Лично на мен ми е уникално на душата да се грижа за нея вкъщи вместо навън. Последните години всеки ден ми се късаше сърцето, защото тя ме преследваше навсякъде навън, не за храна, а просто, за да е с мен. И все следях времето с мисълта, че е без подслон.

# 309
  • Между гори и планини
О, свикнал е!
И моят мъж се сърдеше когато прибрах Кети. После като я видя какъв е разкош - омекна. От там вече стана коткар и половина. Биби, Памук и Точка дойдоха у дома доведени и от него 😂
Сега говори на Лео - ужасен си, ужасен! ( Малкият наистина много тормози другите), но бяса като пусне мъркането в действие и мъжът ми се разтапя.

# 310
Притесних се за Пуфи. Тази сутрин изглеждаше много по-добре от вчера. Подутото в устата е спаднало, тя вече не се крие, даже легна в мен да се гали и мърка. В един момент реши да се качи на катерушката, която е поставена до секцията, и да скочи отгоре на секцията. По принцип двете с Чучи се качват по този маршрут до горе и там лежат и гледат отвисоко. И скача тя от катерушката, но като да се закрепи на секцията политна и падна. И като че ли залиташе със задницата. Не е високо, нито от катерушката до секцията, нито падането от секцията, те даже сами са скачали от горе. Падна на килима, не се е убила или наранила. Но това залитане много ме притесни.

# 311
Заведи я на лекар. Ако е поддала задницата може да е някаква "умора" в задните крака.
Я прегледай ноктите.
Оникс си беше извадил нокът на предната лапа. Видимо нищо, но го болеше при пипане и не можеше да скача.

# 312
На доктор! Виж и около дупето. На първата ми котка се беше получило леко подуване и по същия начин стана като нескопосана, а беше топ катерач и се оказа нещо някаква анална жлеза, която изтискаха под упойка и после си беше топ. Недей да се притесняваш предварително, напълно възможно е да е нещо съвсем елементарно, но е хубаво да я види лекар все пак. Simple Smile

# 313
Мила, ако нямаш време да я заведеш веднага, може да звъннеш на някой ветеринар, с който по се познаваш, и да му обясниш по телефона. Може пък да каже нещо така на първо четене дали е за преглед или да изчакаш.

Утро, човекът е готов значи. Край, остава у вас. Мила ми е историята на тази котанка. Естествено, че ще му мърка на съпруга ти. Представяш ли си какво е след 10 години оцеляване на улицата, изведнъж да приберат някъде където е топло, сухо, спокойно, има храна. Направо съм щастлива за това развитие на нещата при вас.

А аз не смея да показвам на снимки да не стане пак нещо, но долу в онова пространство отстрани на блока ни се появи и застоя нова котанка. От месец и нещо е. Закачаха я двама мъжки приоданци от някъде. И сега, както се и очаква, май е бременна. И лежи на същото място където лежеше зимата онази котанка, на която правих къщичка, но тя умря. Надявам се тази да е добре, да се задържи. Пак ме изкушава да сложа къщичка. Ама дали няма пак да я откраднат...

# 314
  • Варна
utro77,радвам се, ще става все по-добре.Simple Smile

И моя мъж не искаше животинче у дома.... сега се лигавят двамата.

Доня Дафина Черешова, честита годишнина на патерица.
Сега погледнах видеото ти - усмихнахте ме двамата с твоя мъж, благодаря ти.
Да сте здрави!

Общи условия

Активация на акаунт