Отговори
# 90
Привет момичета, кажете ми това опасно ли е? Преди малко научих че и двете деца на колежката са били болни от варицела и направо умрях от ужас. С нея сме в различни стаи, но все пак малко или много си общуваме. Тя каза че са изкарали варицелата миналата седмица и вече поотшумявала, но все пак. Знам че рубеолата е много опасна, а варицелата?
Утре съм при док и ще го питам, но до утре........ Sad

# 91
Виж какво намерих от гугъл:
"Бременните, както и хора с болест или проблеми на имунната система не трябва да се приближават до болен от варицела. Ако бременна, която не е карала варицела и се зарази (особено преди 20-та седмица от бременността), плодът е изложен на риск от вродени малформации. Ако се разболее от варицела 5 дни преди или 2 дни след раждане, живота на плода е застрашен от варицелата (майката е предала вируса на бебето, но не е имала време да произведе и да му предаде антитела, които се борят с инфекцията преди раждането.
Ако майката е карала варицела в миналото (преди бременността или по всяко време преди една седмица до раждането), тогава плодът получава антитела чрез плацентата. Това означава, че имунитетът на майката преминава и в бебето чрез плацентата и кърмата и новороденото е малко вероятно да се зарази. Но антителата не дават 100% гаранция, просто е по-малко вероятно новороденото да се разболее. Или то може да се зарази, но да прекара по-леко болестта. Бременните трябва да значат, че съществува увеличен риск от усложнения от варицелата ако се разболеят за пръв път по време на бременност.  "

# 92
Привет момичета, кажете ми това опасно ли е? Преди малко научих че и двете деца на колежката са били болни от варицела и направо умрях от ужас. С нея сме в различни стаи, но все пак малко или много си общуваме. Тя каза че са изкарали варицелата миналата седмица и вече поотшумявала, но все пак. Знам че рубеолата е много опасна, а варицелата?
Утре съм при док и ще го питам, но до утре........ Sad
Ти карала ли си варицета?

# 93
Момичета. Зачудих се как нашите баби са се спасявали от гаденето? Ние сега хапваме банички, кроасани , солети...А те?Имате ли някаква идея?

# 94

[/quote]
Ти карала ли си варицета?
[/quote]

Мисля че да, но не съм сигурна. ПИтах майка ми но и тя нещо се обърка точно кое съм карала и кое не newsm78

# 95
Здравейте мами Simple Smile
Радвам се за темата. Моят термин е на 09.10. Rolling Eyes Доста далеч ми се вижда. Ама до сега леко минава, почти не ми се гади, повръщала съм само 3 пъти, но имам отвратително горчив вкус в устата Sick. Но важното е, че бебчо е добре, миналия петък бяхме на преглед и го видях как си лежи по гръб и мяна с ръце и крака, явно е доволно Laughing. Не ме тормози обще взето, но коремче вечи си имам, не е голямо, но личи Embarassed
Лека и успешна бременност на всички  bouquet

# 96
Здравейте мами! маграт чеснова искам да те попитам за дънките от Да нет и на мен ми харесват, но немоа да определя по дадените номера, кой да поръчам от 28-36 незнам какво означават newsm78. аз съм 172 - 82 кг. Ами това е засега чао и лек ден на всички!  bouquet

# 97
Здравейте, мами! Поздравления за новата тема! Отново сте се справили прекрасно!
Аз се завърнах от отпуската и сега от понеделник не мога да си вдигна главата от работа и недоспиване. За тези две седмици сте изписали цяла тема и едва успях да попрочета малко. Умишлено се изолирах от компютър и шум и затова не съм се появявала толкова време, но ето ме отново.  Hug
Честито на новите ни мами и добре дошли!  Hug  bouquet
Аз също започвам по малко да се отдалечевам от  Sick, въпреки че от време на време сериозно ме напада. С мазането гледам да съм редовна, за да няма неприятни изненади после. Иначе като си гледам тумбата ми се вижда пораснала, въпреки че още е рано. Трудно си закопчавам панталоните и дори ми е некомфортно в тях. Май ще премина трайно към полите, защото с тях се чувствам най-добре. На 14 март бях на преглед и доки ни похвали, че сме добре. Пораснали и сравнително послушни, със 160 удара на сърчицето, което ми се стори много, но той каза, че на този етап е нормално. Обаче снимките са с лошо качество. Принтера ги изкарва с един странен розов цвят и като я снимам не се вижда ясно. Надявам се при следващия преглед да е по-добро качеството, за да мога да се включа и аз в албумчето.
Да ви се похваля и за това, че днес вече съобщих на работа. Вчера се записах на ЖК и ми дадоха бележка. Шефа ми реагира чудесно, дори ми спомена, че го е очаквал. Предполагам, че и колегите до утре ще знаят, като се има предвид, че си входирах и уведомлението, за да няма фалове. Поне за това вече няма да мисля.
Аз ще продължавам с работата, че не съм приключила още за днес!     

# 98
Да се разпиша и аз.
Радвам се за тези, на които вече не им е лошо. Аз така и не съм повръщала, но постоянно ми се гади и все съм на поза готова да притичам до тоалетната. Кофтито е, че в офиса се заключва и може да стане голяяяма бела Embarassed
Доста гадничко. А за киселините аз ям семки. Много ми помагат, но за съжаление на работа няма как.
Другия вариант, който ми казаха е - лъжичка захар. Но на мен не ми действа.

# 99
Здравейте и от мен мили мами,
за крема за стрии най много хвалят Мустела,продавал се в аптеките 35лв и бил комбиниран с 2но действие,ставал за цялото тяло и е специално за бременни.Мамите са много доволни от него,аз лично не се мажа с нищо против стрии ,а със лосион за тяло на Нивея за съха кожа и съм доволна засега.А болките в кръста или по то4но опашката и аз ги имам отвреме на време,не постоянно.
И да ви се похваля на мене вече не ми се гади,чуствам се отлично  Party

# 100
Neve аз си взех дънките на Некерман http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=51&products_id=1175, защото за тези на мамис нямаше таблица с размери, но ми казаха по телефона при поръчката, че са за по-крехки мамички.

На Некерман си поръчах 44 размер, но са ми мнооого големи трябвало е най-много 42 да поръчам и то с аванс за бъдещи килца. За теб 38 или най-много 40 Simple Smile Момичето каза, че могат да ги подменят, ако не е уцелен размера, но мен ме домързя да се занимавам пак с куриери и връщане.

# 101
Малко ифро отностно крем против стрии Hug http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=172256.0

# 102
Здравейте да се разпиша и аз  Mr. Green
Рали, много се радвам че се чувстваш добре и че пътуването ти е понесло. И аз се нареждам на опашка за снимки  Hug
Мирама добре дошла при нас, супер е че още се увеличаваме.Леко бременеене и зладко здраво бебче през октомври

Мерси, на теб също.)))
Аз засега нямам никакви проблеми, поне с гаденето.)
Но, лошото е, че започна да ми се появява акне и то само на едно място, от двете страни на челюстта. Тъкмо се махне една пъпка и излиза друга от другата страна. Иначе хигиената си ми е перфектна, но...това е неприятно.

# 103
Здравейте, радвам се, че на повечето от вас вече не им се гади, но за съжаление при мен още не отминава, всяка сутрин  Sick , а гадененто продължава цял ден. Разминава ми само вечер, точно когато трябва да заспивам. Относно крема против стрии аз също си взех Мустела, препоръчаха ми го и засега съм доволна.

# 104
Много благодаря - маграт чеснова, ще си помисля. И аз питах в аптеката за Мустела, но казаха, че търсенето било голямо и по всяка вероятност ще заредят в петък. Мисля и аз да си взема от него. Отивам да слагам вечерята, че ще ме изядат вече newsm64 cook   love001 на всички!

Общи условия

Активация на акаунт