Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 797
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
При мен това е написано:

Серийно хистологично изследване на биопсия от маточната шийка с койлоцитоза, сквамозна метаплазия и лекостепенна епителна дисплазия CIN I. Хроничен неспецифичен цервицит.

DYSPLASIA COLLI UTERI LEVIS CIN I.
д-р  Главашки

# 346
  • София
Всеки случай е различен, има значение и на колко години сте и мнението и подхода на лекаря, който ви следи.

# 347
На 27г. лекарката ми е др.Оручева, от екипа на др.Карагьозов, до колкото четох те цин 1 не лекуват изобщо при млади пациентки

# 348
Tinydevil, при мен имаше cin2 без hpv. Учудих се и имах съмнения в hpv изследването, но не съм повтаряла.

# 349
Ами аз в геника пуснах за чпв, а другото е правено във вита

# 350
Момичета обещах да се похваля, днес беше моя LLETZ направен от доц Карагьозов и д-р Крумов. И двамата ми обърнах внимание, бяха много мили и някак си малко се успокоих..Мина, оживях и даже се чувствам добре и утре ме изписват.
Сега само се моля хистологията да излезе добра и да остане само да лекувам ЧПВ. Моля се на всички богове..
Нали за около 10-14 дни ще излезе резултата и нали няма шанс да е нещо по-лошо, според вас? Направи мечтая да момента в който ще мога да си отдъхна малко..

# 351
  • София
Тъга, вече спокойно! Пожелавам ти чудесни резултати и никакви тревоги повече!
Tinydevil, много си млада. Често организмът на млад човек сам се справя с измененията по шийката и липсата на hpv увеличава многократно шанса това да се случи. Следи се редовно и си гледай живота!

# 352
Здравейте, да попитам за няколко съвета.
Вече съм вкъщи, но не знам постоянно ли трябва да лежа, за да не започне да кърви или може да си върша някакви задачи поне вкъщи?
Вече мога ли да си взема свободно душ след повече от 24ч след летз?
Проблем ли е ако седя продължително, защото работата ми е на компютър?
В болницата ми казаха да почивам и да не се натоварвам, но не успях да разпитам подробно и сега малко ме е страх.
Имам и едно жълтеникаво зацапване?
Нали няма какво да се обърка след летз.

# 353
  • София
Не е нужно постоянно да лежите. Аз изобщо не съм лежала целенасочено, пазих се от тежки вдигания малко време. Моята работа също е на компютър, след 2 дни си работих нормално. Няма какво да се обърка, бъди спокойна, препоръките бяха без полови контакти един месец, после контролен преглед. Не съм имала такова зацапване, може би след седмица някъде слабо кървене.

# 354
Трябва да се пазите от тежък физически труд, всякакви тежки спортове/упражнения/тежести, дори ежедневно, ако се налага да носите тежко например. Без много дълги разходки. Абе, като цяло почивка, но не строг постелен режим.
Никакви басейни, джакузита и прочие, вкл. вана или вагинални промивки. Да се избягват горещите продължителни душове.
Без сексуални контакти до следващия цикъл/контролен преглед или друго, ако лекарят е казал специално.
Всякакви течения, стига да не са изключително обилни или с лоша миризма, са напълно нормални. Следете за температура и/ли силни болки, втрисане.
При всякакви притеснения - отивате на преглед.
Като цяло процедурата е супер лека и освен лек дискомфорт и течение, друго не се очаква. Просто си дайте време да си починете и не се психясвайте, че нервите по-трудно се лекуват после…

# 355
На мен като ми махнаха ендометриозата (която беше на необичайно място де, на цикатрикса и махането беше с отворена коремна операция) препоръката беше: движение, движение и пак движение, подпомагало да не се образуват кръвни съсиреци, съответно ходех, колкото мога из квартала от първите дни.
Но все пак е различно.

# 356
Коремните операции са различно нещо.
След Летц може човрк да се движи нормално, просто малко повече пазене от нормалното, вече са написали.
Ще е добре да не се заседяваш на едно място, Тъга, гледай да се раздвижваш или ако може да работиш и полегнала.
Болничен не си ли взе?
От жълтеникаво течение до кръв, но не повече от нормален цикъл, се наблюдава след манипулацията, леки болки може да има.

# 357
Много благодаря момичета, аз просто съм си голяма паника. Значи всичко е нормално и с малко повече пазене този месец, всичко ще отмине. Не знам какво щях да правя без вас. ❤

# 358
Здравейте и от мен отново, излезе ми резултата : умерена дисплазия ЦИН 2 + ЧПВ инфекция. Във вторник съм на лекар и не знам какво ще последва.. Благодаря на всички, намерих много утеха при вас!

# 359
  • София
Умерена дисплазия с hpv - вероятно ще ви насочат за лийп/летц. Процедурата е рутинна с бързо възстановяване и обикновено с нея приключва всичко. Горните постове са описали подробно.

Общи условия

Активация на акаунт