Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 23

• 16 088
  • 317
  •   1
Отговори
# 270
При Стоянов се запазва само през супердок. Консултацията е 150 лв. На мен за уголемяване с Ментор анатомични ми каза цена 5300 евро.

# 271
Здравейте 🙂 Днес бях на сваляне на превръзките и си видях новите гърди най-накрая 😁 Ден 11-ти е, имам оток около разреза на лявата, ама това да е. Пускам снимка, която после ще изтрия 🤗 Извинявам се, че зад мен е хаос, но още не съм много подвижна в ръцете 🤭

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 12:52 от Ngnelly

# 272
Здравейте момичета отдавна  ви следя с интерес и аз съм решила вече да си оголемя бюста.Спряла съм се на д-р.Ильо Стоянов но незмам как да си запазя час ,на посочения номер на сайта на клиниката не става. Ще съм благодарна ако някой който си е правил при него да ми каже как се е записал:hugs:

https://superdoc.bg/lekar/ilyo-stoyanov
Благодаря запазих за 14 октомври ,но сигорно после се чака за самата операция много време

# 273
Здравейте момичета отдавна  ви следя с интерес и аз съм решила вече да си оголемя бюста.Спряла съм се на д-р.Ильо Стоянов но незмам как да си запазя час ,на посочения номер на сайта на клиниката не става. Ще съм благодарна ако някой който си е правил при него да ми каже как се е записал:hugs:

https://superdoc.bg/lekar/ilyo-stoyanov
Благодаря запазих за 14 октомври
Един съвет - проверявайте регулярно в Супердок, изскачат и по-ранни часове понякога(не конкретнохза този доктор, но лично аз така си намерих много по-ранен час за моя)явно ако някой по някаква причина е възпрепятстван и за кратък период от време се освобождава час. Успех❤️

# 274
Имам още един много важен въпрос, който ме притесняа - тук конкретно, повечето дами до колкото разбирам са млади - диапазона 20-50 годишни макс. Нещото, което за момента може би най-много ме възпира, е че ако сега примерно си направя операция, след 10тина година трябва да подменям имплантите. В момента съм на 40. Съответно следващата операция ще е на 50+. и след това ще има последваща... вече отиваме на 60+. Ако доживея до тази възраст - как ще е положението с упойки и т.н....Защото по един начин се понася упойка на 30-40 примерно, по друг начин на 60+. Дето се вика може и да не се събудиш от нея на една по-зряла възраст. А операцията не е и кратка/около 2 часа/, има интубация, след оперативен период и възстановяване. Има ли дами на по-зряла възраст да споделят опит? От личния ми опит, минала съм през няколко операции по здравословни причини на различна възраст. За различни неща са, но определено има разлика в излизането от упойка и възстановяването.

Ако бях с импланти, максимум до 50 г бих искала да бъдат в тялото ми и щях да ги премахна.

Вчера две приятелки ми казаха, че са сложили импланти (25ги 35г.)
И двете в момента имат възможност да си ги поставят, ама не са сигурни че ще имат след 10-20-30 (или недай си Боже по-рано) години също толкова и се молят да не се налага да се подменят, , което за мен е малко червена лампа.

С експандер съм след мастектомия
Няма да го сменям с имплант, казаха, че мога да си го нося цял живот (на 53 съм), нямало ограничения и изисквания да се сменял редовно (Ментор е)
Не мисля, че възрастта има значение ако човек иска да изглежда добре
и на 50 една жена иска да се харесва та не го разбирам малко това максимум до 50 г бих искала да бъдат в тялото ми и щях да ги премахна.

# 275
Аз  не бих лежала на тази условност, че няма нужда да се сменят.
Но както казахте важно е човек да се чувства добре в крайна сметка.
С или без импланти; на 20 или 50,60,70.

# 276
То,ако има нужда всеки ще ги смени,въпросът е кое определя нуждата-наличие на проблем или просто защото битува такова поверие,че на 10г трябва да се сменят. Пак казвам,още преди имплантите посещавам за годишен преглед хирург-онколог,на жената това й е работата да оперира болни жени,не просто образна диагностика. Та тя категорично не поддържа тезата да се прави ре операция просто така,трябва нещо да го налага. Както също не препоръчва,че трябва мамография на всеки 2 години, това е излишно облъчване със съответния риск,правилото е преглед от хирург+ехо и мамография на 5 години.

# 277
И на мен лекарката, която ме гледа на ехаграф, няколко пъти ми каза да не сменям 12годишни импланти алерган, защото всичко си било наред. Пластичният който ме изпрати при нея, каза същото.
Аз ги смених, защото вече ми беше влязла мухата, имах леко увисване (на кожата, не на имплантите) и фиброаденом, който същата лекарка препоръча да се махне.

# 278
Ами всеки може да гугълне 15-20 годишни импланти понякога в какво състояние ги вадят от тялото, дори в случаи когато ехограф или ямр да не са показали, че има проблем. По-лошото е, че има и петгодишни, които ги вадят на пихтия.
Ако на някой финансово или в личен план не му е ок да ги подменя на някакъв период, си намира доводи да се самоуспокоява.

# 279
  • София
Това е операция все пак, с възрастта възстановителният период става по-дълъг и не толкова лесен като на по-млада възраст. Няма да легна под ножа без конкретна причина само, защото някой казал, че трябва да се сменят на 10 години. В интернет има хиляди неща, отдавна не го използвам за референция относно здравето си, а се доверявам на лекарите.

# 280
Да, разбира се. Просто има има лекари, които никога не са виждали на живо, камо ли вадили имплант, станал на каша, и може искрено да си мислят, че са вечни. Аз се сещам обаче за точно двама хирурзи в България, при които имат сериозен опит с вадене на вечни, но пък разпльокани импланти, понякога и без изгледванията да са го показали. И точно тяхното мнение е меродавно.

# 281
Здравейте 🙂 Препоръчайте крем против стрии. На повечето пише, че стягат и са против стрии, но тя кожата така ми е опъната, че не знам ако нещо със стягащ ефект се нанесе какво ще се случи 🤔😁 То и в момента имам чувството, че ще се пръсне 🤣

# 282
  • София
Първите дни ме спаси кремът от Невен на Кройтерхоф, страхотно ми успокояваше опънатата кожа.

# 283
Аз ползвам на Палмърс за бюст,много добре попива. Важното е кожата да е хидратирана. Поне два месеца след операцията беше много суха ,сигурно от това,с което дезинфекцират,отделно че е и опъната на макс.

# 284
Първите дни ме спаси кремът от Невен на Кройтерхоф, страхотно ми успокояваше опънатата кожа.
Така ли 😮, аз с него само белезите мажа и дори не съм се замислила да мажа с него целите гърди... Много благодаря 🍀

Общи условия

Активация на акаунт