Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 23

• 25 402
  • 458
  •   1
Отговори
# 390
Повдигане и намаляване на бюст - единствено котва. С раундблок могат да се понамалят ареоли, но не и да се повдигнат увиснали гърди. Лолипоп е също за намаляване на ареолите плюс малко кожа.
Зависи от степента на увисване - не винаги е необходима котва.

# 391
Зависи от степента на увисване - не винаги е необходима котва.
Може ли да разясните, при коя степен, какъв метод е препоръчителен, ефективен и траен?
Щото аз имах раундблок при гуруто доц. Тепавичарова, която всички хирурзи уважават, включително и постоянно препоръчваната от вас Хатър. Увисването беше малко, резултатът перфектен и изкара има-няма 2 години. Тя си ме предупреди де, че ще е временно, но аз не исках втора операция и се съгласих да стане в една. Та, ако може да ни обясните това което пишете, щото така просто метнато без никакви разяснения, нищо не значи.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 23:44 от Чи лу

# 392
  • София
Хатър съм виждала да прави повдигане само с раундблок и честно казано ме съмнява резултатът да е траен. Не че много разбирам де, но някак от снимките така ми изглежда.

# 393
Ми, то и аз много не разбирам, но раундблок е изрязване на един пръстен кожа около ареолата, после зашиват ареолата в тая по-голяма дупка. Освен, че не може да се махне много кожа, с времето ареолата се разпъва и пак става същото, каквото е било.
С котвата пак изрязват пръстен, може да е и много голям, но с разреза отдолу го смаляват и ареолата не се разтяга.
Ох,  ако някой хирург ми  прочете лаишкото обяснение, сигурно бая ще се посмее😆
Сега съм на точно 2г от повдигане на същата гърда с котва и изобщо няма нищо общо, възможно е с времето пак да увисне, никой не гарантира, че ще е вечно, но ще е много по-бавно.
И в двата случая не съм оставала без стегнат сутиен за повече от 1 час на ден, даже е много. Направо съм се сраснала със сутиените от 2011г насам.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 08:24 от Чи лу

# 394
Здравейте,

Моята операция беше 12/2016, Ментор, ultra high profile, 450 всяка,тъй като от тийнеджър нямах никакви гърди,буквално бях плоска.
След 5 години от операция се появи частична чувствителност. От един месец забелязвам голяма чувствителност в лявата гърда и сякаш импланта се е нагънал на места (риплинг,но отстрани към външната буза/страна на гърдата,към мишницата). Когато повдигам ръка в определена позиция нагоре и смъквам надолу, виждам как се очертава и движи импланта,а преди не е било така. Дали това означава,че е време за смяна според вас? Може би е важно да отбележа,че последната една година не спя със спортен сутиен, който да ги държи здраво и сякаш това промени лявата гърда. Първите осем години спях и ходих само със стегнати спортни сутиени и гърдите ми бяха винаги като от ден първи след операцията и нямаше изменения. Дали някоя от вас може да сподели опит? Благодаря ви.

# 395
Риплингът е по-скоро къдраво едно такова и свободно, не боли и няма напрежение. Аз имах с предните импланти, и със сегашните имах малко, но понеже в момента съм 4-5 кила+, не го виждам.
 Щом има нагъване, чувствителност и целият имплант се мести е възможно да имате капсулна контрактура.
Прочетете в гугъл и вижте снимки, може и да не е КК, но със сигурност трябва да отидете на преглед.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 14:54 от Чи лу

# 396
Искам да похваля този сутиен, за спане го ползвам и наистина е zero feel ,толкова е удобен,въобще не го усещам, а придържа добре. Има 4 закопчалки за регулиране. Има подвижни тънки подплънки,аз съм ги махнала. Поръчах размер S+ , нося сутиен 75 D .
https://www.aboutyou.bg/p/sloggi/sutien-zero-feel-24666798

Имам още едно бюстие на sloggi и ги редувам за сън. Въобще не ми е комфортно без нещо да ми придържа бюста.

# 397
Момичета, днес става 1 месец след смяна на импланти. Изключително съм доволна. Пускам снимки (последната е правена на 10тия ден-сега са още по-хубави)

Преди

След
😊

# 398
Много добър резултат. Може ли да споделиш пак при кой лекар беше и какви са имплантите?

# 399
Ето моите 😁 На снимката са на месец. Сега вече съм на два месеца, но не съм се снимала скоро 🙂, сутиена ми е малък, но не мога да си намеря подходящ все още 🤣

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 09:38 от Анонимен

# 400
Много добър резултат. Може ли да споделиш пак при кой лекар беше и какви са имплантите?
Д-р Евгени Василев (мамолог)
Работи в бившата Тина Киркова
Имплантите са: Ментор 555куб анатомични/капковидни
Модел: XTRA
В момента ги събирам със сутиен на Lipoestetic - те са най-стегнати и ги събират идеално без да стягат прекалено

# 401
Ивка, колко си висока? Изобщо не изглеждат толкова кубици😮 Предишните какви бяха?
Хубави са ви и на двете! 🙂

# 402
Здравейте! Има ли някой опериран с разрез в подмишницата? И какви са предимствата/ недостатъците на този метод.
 До сега не бях чувала някой да работи така, навсякъде коментирахме разрез под гърдата и затова сега съм малко объркана.

# 403
Аз съм с разрез в подмишниците. Предимството уж било, че не се вижда белегът, но моят е погрешно направен под подмишницата, вижда се много и образува грозна гънка. Мога да пратя снимка на лични как се вижда като съм по потник. Недостатъкът е, че не могат да се позиционират хубаво имплантите, както при разрез под гърдата. И така моите 335 кк изглеждаха като 500 при старт чашка А, от блузи номер S трябваше да мина на L, така чудно бяха позиционирани. Без да преувеличавам, откакто се видях с импланти до деня на махането им броени месеци по-късно, плачех всеки ден с часове, че съм така обезобразена. Сега съм добре, останаха само грозните белези и лошия спомен от "доктор" Стефан Комитски и собственото си необмислено решение да сложа импланти при някакъв некадърник щото "няма кво да стане, давай смело".

# 404
GreatGigInTheSky, все си мисля, че с поставяне от там са необходими много опит и знания. Мен ме спря този метод защото четях, че доста повече болки има след операцията. Сега не съжалявам, защото за два месеца са доста добре белезите и реално, ако не повдигнеш гърдата - няма да ги видиш. Лошото е, че очаквах доста по-голям бюст, а то кво станА 🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт