Избор на телефон - 3 тема

• 20 782
  • 538
  •   4
Отговори
# 90
  • Мадрид / София
Ми на мен ми се случи от физически магазин да закупя таблет, който се оказа, че нямаше слот за сим карта и понечих да го върна същия ден, но бях го отворила. Не ми го приеха и точно тези условия  ми показаха написани на касовата бележка. Таблета си работи перфектно и до ден днешен. Бях го сложила за продажба, но ми даваха толкова малко пари за него, че предпочетох да си го задържа. Това е положението. Гледайте хубаво и си преценете сами. Ако видите, че има марка от сайта и предполагате, че е отварян предварително, просто го върнете без да го отваряте.

# 91
От физически магазини нямате право на 14 дневен период за връщане. В магазина продавачите отварят устройство, пробвате го и издават гаранция. Ако сте искали и слот за карта е трябвало в момента на продажбата да попитате къде се слага сим картата.
Т.е. в магазините се предполага , че на място сте видяли устройство и сте одобрили характеристики.

# 92
Аз още се чудя Redmi 14C или Redmi13, почти едни и същи ми изглеждат, на почти една и съща цена.

# 93
Redmi 13 има по-добър дисплей и камера. Погледнете, че някои модели имат 5G и 4G версии като процесорите са различни. И а значение и размера на паметта.
Сравнение от gsmarena
https://m.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone1=13291&idPhone2=13102#diff-

# 94
Redmi 13 има по-добър дисплей и камера. Погледнете, че някои модели имат 5G и 4G версии като процесорите са различни. И а значение и размера на паметта.
Сравнение от gsmarena
https://m.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone1=13291&idPhone2=13102#diff-

Сходните като цена са с еднаква памет и рам, и двете 4G.

# 95
Това си е често срещана политика на някои производители един и същи телефон да бъде представен като нов модел. Но мисля , че чистия  13 е малко по-добре. Дисплея го дават full HD и камерата може би снима малко по-добре

# 96
  • Мадрид / София
От физически магазини нямате право на 14 дневен период за връщане. В магазина продавачите отварят устройство, пробвате го и издават гаранция. Ако сте искали и слот за карта е трябвало в момента на продажбата да попитате къде се слага сим картата.
Т.е. в магазините се предполага , че на място сте видяли устройство и сте одобрили характеристики.
Много уверено говориш, но не си съвсем прав. Физически магазин не означава само и единствено на оператор. Физически магазин може и за техника, където не отварят кутиите и ти дават 14 дни за връщане на стоката само ако не си отварял кутията. Иначе правиш рекламация и следваш стъпките.
В моя случай просто сбърках модела. Имаше ги със и без слот и съответно с различна цена. Както и да е, не е болка за умиране. И така става като дам интернет от телефона. А операторите отварят кутията пред теб за проверка на наличност.
Прилагам касова бележка от магазина, където купих въпросния таблет:

Превод:

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 20:19 от Angela61

# 97
  • В офиса
Тинкърбел: ако е пак моторола MOTOROLA EDGE 50 FUSION, 512 GB, RAM 12 GB
Препоръчвам  в средния клас Samsung Galaxy A55 с 5 години софтуерна поддръжка. Вземете варианта с 256 GB.  И друг вариант с-по-добри камери и процесор GSM SAMSUNG GALAXY S24 FE или Honor 200.
Взех си Motorola Edge 50 Ultra 1TB + 16GB RAM. Не съм го получила още, дано да ми е на късмет.
Влюбих се в OnePlus 13 със Snapdragon 8 и батерия 6000 mAh, ама цената е безумна.

# 98
Влюбих се в OnePlus 13 със Snapdragon 8 и батерия 6000 mAh, ама цената е безумна.
Аз съм с 12 и да ти кажа, миналата година взех High-end модела на цената мид на приордърите. Няма такъв звяр между другото

# 99
Angela61 : в големите техно вериги и в операторите отварят кутията и проверяват. иначе някой малък магазин или някои магазини за дрехи дават без проблем да се заменя стока, но не са законово задължени. Ето цитат от закона:
Чл. 50.  от закон за защита на  потребителите (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) Потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55, в 14-дневен срок.
А говоря убедително, заради стажа който имам по веригите

# 100
  • Мадрид / София
Angela61 : в големите техно вериги и в операторите отварят кутията и проверяват. иначе някой малък магазин или някои магазини за дрехи дават без проблем да се заменя стока, но не са законово задължени. Ето цитат от закона:
Чл. 50.  от закон за защита на  потребителите (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) Потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55, в 14-дневен срок.
А говоря убедително, заради стажа който имам по веригите
Грешиш. Говоря от опит. Говоря за този магазин, който не е единствен, има и други подобни.:

https://www.mediamarkt.es/es/category/smartphones-263.html и те уверявам, че там никой не ти отваря кутиите за да проверява. Напротив, кутиите със стоки са добре запечатани, дори и в плексигласова кутия, която на касата отварят и ти дават запечатаната кутия със стоката (ако е висок клас телефон), а таблетите са запечатани и с допълнителни пластмасови ленти, които ти си махаш след като си платил стоката, ако искаш да видиш какво има вътре. Обаче отвориш ли я, вече не можеш да я върнеш в 14 дневния срок, който важи за неотворени стоки. Същото правило важи ако купиш такава стока по Интернет от някъде. Вярно, аз не съм в България, но тези правила са приложени и там поне ако купуваш стока от друго място и не от оператора. И моля прави разлика от каква да е стока и стока като телефони и таблети, които се третират по други правила.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 16:52 от Angela61

# 101
  • Mediterraneo
Аз не съм съгласна, познавам политиката на пазаруване в Испания. Няма как някой да ти откаже връщане под предлог, че кутията! е отворена. Точно се връща без никакви обяснения, не го искам повече и толкова. Връщала съм точно в Медиямаркт техника. Подарен телефон, заедно с фактурата. Не беше модел, който исках. Спазваш си срока за връщане и никакъв проблем. Може да си попаднала на незапознат служител. Виж в Амазон, там съвсем ясно си пише

Отделно, че под лепенки не се разбират лепенките на кутията вероятно, има си лепенки из уредите, които са там, за да доказват, че продуктът не е ръчкан физически от разбирачи. ММ се занимава да сменя платки и екрани, виждала съм такива из телефоните, защитни гаранционни лепенки.

# 102
  • Мадрид / София
Тарталета и други, които не вярват отново качвам снимки на касова бележка от МедиаМаркт:

Превод:

# 103
  • Mediterraneo
Непокътнат гаранционен печат за теб са лепенките на кутията? Добре.

# 104
  • Мадрид / София
Непокътнат гаранционен печат за теб са лепенките на кутията? Добре.
Precinto de garantia за теб какво е?

Precinto:

Precinto de alta seguridad (cable):

Омръзна ми вече. Правете каквото искате. Аз си знам през какво минах тогава реално, не какво мислите че трябва да е.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 21:40 от Angela61

Общи условия

Активация на акаунт