Избор на телефон - 3 тема

• 20 855
  • 540
  •   2
Отговори
# 75
  • гр. София
Сега и аз търся Xiaomi, но в Амазон няма добри цени. Повечето продавачи са някакви неизвестни, Амазон само шипва. В България цените в магазините на Xiaomi са същите като в останалите магазини. По-ниски има само в онлайн магазините. На нас досега повечето ни телефони са от именно такива магазини, рядко взимаме от оператор.
Та съм в чуденка какво да правя сега.... ииии се колебая между Xiaomi 14 и Xiaomi 14T Pro. Някой ползва ли ги да сподели впечатления? Интересува ме най-вече камерата, аудио, видео, цветовете реални ли са?

# 76
  • Mediterraneo
Продавачите са неизвестни в Амазон, но действат по правилата на Амазон и си спазват всичко.
Наскоро ми се счупиха едни слушалки. Пидах на продавача, вече не оперира в А. Чрез съпорта на А. веднага ми се разреши проблемът.

# 77
Интересува ме най-вече камерата, аудио, видео, цветовете реални ли са?
Добре де, какво значи реални цветове?

# 78
  • Мадрид / София
Относително понятие различно за всеки човек 😃

# 79
А баш! Реален цвят с колориметър се определя,  не от мнение на найси потребители на форум

# 80
  • гр. София
Интересува ме най-вече камерата, аудио, видео, цветовете реални ли са?
Добре де, какво значи реални цветове?
Четох ревюта например и гледах клипче към една статия, че Xiaomi 14 прави по-светъл тона на кожата например.

Тарталета, може и така да е. Но цените не са по-добри за съжаление, иначе нямам против да взема телефон от Амазон.

# 81
по-добър е чистия Xiaomi 14. перфектен телефон няма, но ако чуденето е само между горните два модела.

# 82
  • гр. София
Да, чуденето е само между тези модели.

# 83
Естествено , че няма гаранция , че като го видиш в магазина телефона ще е окей , но пък поне го виждаш как изглежда , можеш да му видиш менюто и т.н . Като го поръчваш от сайт кво можеш да видиш ? Да не говорим , че повечето да не кажа всички сайтове са мошенници . Тъй де всеки сам си преценява .

# 84
Казах ви за bestbay: ще поръчате и ако не ви харесва до две седмици работата с телефона връщат до 70% от сумата и това им го пишело в общите условия. Отделно телефоните им доста от тях са предназначени за индийския пазар, може да са активирани по-рано.

# 85
  • гр. София
Какво значи "може да са активирани по-рано"? Взимала съм на майка ми телефон от тях - нямаше проблем. Сега си поръчах и моя от там. Доколкото ми се стори Allgsm и Bestbuy са едни и същи.

# 86
телефон със залепена от тях лепенка на кутията   и трябва да провериш в нета по сериен номер дали е ново. всеки оторизиран сервиз има информация кога е закупен и активиран даден апарат.
При проблем с устройството - по-ниската цена излиза... по-скъпа. Собственикът е един на двата сайта.
С търсачка в нета излизат много мнения за  покупки от тези фирми.
цитирам това, което са публикували на сайта им за връщане в 14 дневен срок: стоката не трябва да е отваряна, стоката не трябва да е ползвана; стоката и опаковката да са във вида, в който са получени, както и да не е нарушавана целостта на поставените (ако има такива) защитни стикери
Според така написаното потребителя не трябва да отваря кутията за да може да върне продукта. а как да го изпробва и следва интересното може да се върне, но тогава ще ви върнат САМО 60 процента от сумата пак от сайта им:
Доставчикът има право да отбие от заплатената сума до 60% и да възстанови на Ползвателя остатъчната стойност, когато стоката е в лош търговски вид /нарушена, нецялостна или липсваща опаковка/.
Ще дадете 1000 лева за телефон, ще го пробвате и няма да ви хареса (може има някакъв дефект даже), връщате го и ви връщат ... 600 лева заради отваряна кутия.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 00:00 от pirin2019

# 87
  • Мадрид / София
За техника от рода на телефони и таблети, могат да се връщат в 14 дневен срок  само ако на са отваряни и пробвани. Ако си ги отворил и пробвал вече не може да се върне по този начин. Механизма е друг - отваря се казус, изпращат се снимки, които доказват проблема и така. Ако само не ти харесва, но иначе е изправен и не дава проблеми, а си го отворил остава единствено да го продадеш ти самия и да си възвърнеш част от парите.

# 88
  • Варна
И аз се зачудих. Поръчвате телефон, отваряте кутията, активирате го, после го връщате и си искате парите, всичките. Доставчикът какво да го прави после тоя телефон? Да го продаде пак не става, хората проверяват в нета и не щат отварян и активиран. Да си понесе кротко загубите? Кое е удачно според вас?
Единственият проблем според мен е, ако отварян телефон, за който е удържана вече част от цената, се продава за нов.

# 89
А как работят големите вериги и емаг включително? те могат да си го позволят и после естествено продават и разопаковани уреди и т.н.
А малките изпращат "запечатан" наново апарат. Още повече  повечето нямат сключени договори с оторизирани сервизи и при проблем с и нужда от КЗП - телефона е отварян в нелицензиран обект и нищо не можете да направите.
Ако сте наясно с "гаранцията" от тези фирми няма проблем и особено телефона да издържи двете години.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 08:21 от pirin2019

Общи условия

Активация на акаунт