Избор на телефон - 3 тема

• 20 834
  • 538
  •   2
Отговори
# 105
  • Mediterraneo
Последно по тази тема
Скрит текст:

Не става въпрос дали ти вярвам, аз споделих моя опит, ти- твоя. Досега абсолютно никога не съм се сблъсквала с отказ да върна даден продукт, с изключение на гащи!

# 106
  • Melmak
В Испания сигурно е различно.

Тук отворена кутия със скъсани лепенки няма да ти я приемат.

Да ви кажа нещо извън темата. Писах преди 3-4 страници, че се оглеждам да купя телефон за мм.
В крайна сметка се спрях на samsung A56.
Взех графитен, защото обича такива тъмни телефони.
Мисля, че му допадна доста. Не изглежда зле телефона, като за среден клас е добре.

# 107
Аз съм с по-стар от тази серия, нямам оплаквания като че ли. Единствено ме дразни и го разнасям все със силиконов гръб това че е много гладък и ми се хлъзга в ръцете, реално дори не се вижда какъв цвят съм си избрала. Какъвто му "облека" - такъв е Grinning Но иначе вероятността да го изпусна нараства много, хич не ми харесва такъв корпус поне на мен.

# 108
Angela61 : аз споделих закона за защита на потребителите и практиката в България, повечето потребители си купуват оттук ( част поръчват от амазон или друг доставчик онлайн магазин). Закона в Испания или в някоя друга страна не го знам за да съм в грешка, а и не ме интересува ( това вълнува само живеещ и пазаруващ там) - или отворете тема пазаруване от физически магазин в Испания за да не подвеждате някой закупил стока оттук. Имате си магазин с някакви правила и общи условия, тука си имаме други - имаме теми за повечето места за пазаруване и кое, какво и как.
между другото Тарталета е права за гаранционните стикери ( е гащите не ги сменят от хигиенни съображения Wink )
До горното мнение А56 е отличен телефон, лек ъпгрейд на популярния А55. Със здраве да го ползва мъжа ви. Много добре балансиран телефон е - камери, процесор, батерия, дисплея е с добра защита. Стабилен софтуер

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 23:05 от pirin2019

# 109
  • гр. София
Аз след като вече поръчах телефон Xiaomi 14 от злополучните онлайн магазини сега чакам да го доставят. Достатъчно ли ще е при приемане на пратката да проверя през сайт IMEI на телефона? Ще ми даде ли това някаква сигурност, че телефона е оригинален, не е заключен към някой чужд оператор, ще разбера ли стартиран ли е вече и други такива подробности?
Не знаех за тези схеми на търговците, въпреки че и друг път сме взимали телефони по този начин. За пръв път обаче купувам телефон на такава стойност и се притесних....

# 110
  • Melmak
Въобще пък не се сетих да проверявам телефона.. от озон го взех, дано всичко е наред!
Благодаря! Натка, и аз моя айфон го обличам, че ми е ххлъзгав без кейс. Мм взе прозрачен кейс да се виждало какъв цвят е отдолу.

# 111
Кейсове има колкото си искаш, но е дразнещо че не е удачен да го държиш в ръка така, с кейса става по-масивен в ръката а те и без това вече не са малки. На мъж може и да не му е чак така, де.

# 112
  • Melmak
Кейсове има колкото си искаш, но е дразнещо че не е удачен да го държиш в ръка така, с кейса става по-масивен в ръката а те и без това вече не са малки. На мъж може и да не му е чак така, де.

О, мъж е, ама все мрънка, че телефоните са големи. Права си, с кейс е огромен. Обаче аз телефон и за 200 лв без кейс не пипвам, защото знам какво ще му се случи. Хлъзне се и айде..

# 113
https://www.mi.com/global/verify#/en/tab/imei

проверка на имеи.  въведете имеи от кутията. после стартирате телефона и набирате *#06#     ще ви излезе пак имеи - трябва да съвпадат този на кутията с този на екрана.
Озон винаги са били коректни. Там няма проблеми - официално внесени телефони

# 114
Тарталета и други, които не вярват отново качвам снимки на касова бележка от МедиаМаркт:
Скрит текст:

Превод:

Скрит текст:
Тълкуваш го грешно. Има се предвид неща като изброените(CD, DVD, игри, софтуер и т.н.) които след отваряне, можеш да употребиш на 100% и следващият, който го купи да не може да го ползва. Примерно купуваш диск със софтуер или игра и вътре е кода за активацията. Няма гаранция, че не е използван, затова такива неща не могат да се върнат, ако са отворени.

# 115
  • Мадрид / София
Игри или други продукти съдържащи софтуер. Смартфоните съдържат софтуер.
Не ми се обяснява повече. Ако ви приемат телефона само защото не ви харесва -хубаво, но може и да не го приемат. Въпрос на политика на даденото място.

# 116
Софтуер на носител, не софтуер в телефона.

# 117
Игри или други продукти съдържащи софтуер. Смартфоните съдържат софтуер.
Не ми се обяснява повече. Ако ви приемат телефона само защото не ви харесва -хубаво, но може и да не го приемат. Въпрос на политика на даденото място.
Софтуер се съдържа във всеки съвременен уред почти. Според твоето разбиране и смарт ТВ ли не може да се върне?

Не е политика на даденото място, ако това място е в ЕС, защото правото да върнеш стока закупена от разстояние е закон и е за всички членки на ЕС, каквато е Испания. Ето и какво пише, че може да се върне и какво не може https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarant … .htm#inline-nav-7 Едно от изключенията:
аудиозаписи, видеозаписи или компютърен софтуер (напр. на DVD) в запечатана опаковка, която сте отворили;
Каквото пише и в сайта на MediaMarkt.

# 118
Чревоугодник остави я. Няколко души и казваме кое е правилно, тя само повтаря, че сме в грешка. Може да си прочете закона за защита на потребителите - аз и цитати бях сложил.
Поне да не заблуждава другите потребители във форума.

# 119
Здравейте, включвам се с малко странно питане в темата, но знам, че форума е сила та се надявам на чудо Grinning Търся за подарък iPhone първо поколение (2G), някаква идея къде точно да го търся? Трябва ми да е здрав на външен вид, не толкова работещ….първата ми мисъл беше сайтове от рода на olx и прочие, но не намерих подходящи - или са жестоко счупени или цената  ми се вижда доста завишена. Ще съм благодарна на всякакви идеи

Общи условия

Активация на акаунт