Избор на телефон - 3 тема

• 20 801
  • 538
  •   1
Отговори
# 480
  • Мадрид / София
Става дума само за разговори с телефончета дето нямат интернет. Ако е Вайбер не ми е нужна българска карта. Кой оператор е най-читав или няма значение? Нямам представа за българските оператори.
Viber Out е като VоIP, тоест ти използваш Viber да звъниш на телефонните им номера, а НЕ на Viber.
Как става това? Каква е системата?

# 481
Става дума само за разговори с телефончета дето нямат интернет. Ако е Вайбер не ми е нужна българска карта. Кой оператор е най-читав или няма значение? Нямам представа за българските оператори.
Viber Out е като VоIP, тоест ти използваш Viber да звъниш на телефонните им номера, а НЕ на Viber.
https://help.viber.com/hc/en-us/articles/9193175283741-How-to-ma … -a-Viber-Out-call
Това отговаря ли ти? Имаш 1 седмица безплатен пробен период и можеш да тестваш. Преди и Skype имаха аналогична услуга.

# 482
  • Мадрид / София
https://help.viber.com/hc/en-us/articles/9193175283741-How-to-ma … -a-Viber-Out-call
Това отговаря ли ти? Имаш 1 седмица безплатен пробен период и можеш да тестваш. Преди и Skype имаха аналогична услуга.
Ще го пробвам. Благодаря.

# 483
Здравейте и от мен!
И аз ще помоля за вашите насоки в избора на телефон. От онзи тип съм, дето предпочитат да карат с един апарат докато може. От юни 21 г. съм с едно Realme 7Pro. Ако изключим, че камерата не ми е на сърце, че малко като анимация ми изкарва снимките, съм доволна от телефона (ръчкам доста, сърфиране, филми, социалки, леки игри, няма забиване, батерията си кара ден и половина). Гугъл обаче напоследък все по-често ми напомня, че не е сигурен, защото е с андроид 12 и съответно остарели поддръжки за сигурност.
Та помагайте в избора на нов.
Бюджета ми се ще да се събера до 800-1000 лв. Камерата ми е важна, както и батерията, като при нея ми е важно и бързо зареждане (настоящия е със 64 w и за 30-40 мин е от 10-15% на 95-100%). За какво го използвам се вижда по-горе, а другото изискване е да бъде с повече актуализации на софтуера вбъдеще.
От изчетеното назад в темата сякаш към някой Хонор клоня. Xiaomi хич не са ми на сърце (всъщност дори Realme-то го взех само за да не е Xiaomi, понеже за тогавашния бюджет и това, което исках като характеристики, тези две марки бяха избора, а Рилмито беше и с 3 г. гаранция).
Моторола също не ми допадат, имам поглед от дъщеря ми и майка ми. Та в общи линии споделих бюджета, какво ми е важното и ще съм благодарна да ме насочите към модели.
За Хонора, мога да кажа, че ми предстои преподписване и дори тогава, отстъпката която дава Виваком е само за 400 про, като при плащане в брой цената е 1190 лв (това според сайта).

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 14:12 от call3

# 484
За 200 про и 400 про на Хонор мога да кажа само добри думи. От миналата зима имам 200 про, а от 3 месеца ММ има 400 про, та имам наблюдения и върху двата телефона. Имат всичко от изискванията, като 400 про ми харесва повече, че е една идея по-компактен. 200 про май все още се намира тук-там, но е около 100лв по-евтин от 400 про, което не си заслужава да се купува по-стария модел. Ако не е много на зор работата, съм почти сигурна, че след месец по черните петъци 400 про може да се намери с добри отстъпки, но едва ли ще е под 1100лв. За бързото зареждане е важно да се купи и оригинално 100W зарядно, което струва към 70лв. Аз моя от някаква промоция го бях взела за около 1100лв заедно с въпросното зарядно, та предполагам, че и 400 про може да се появи някъде там. И двата телефона ги купихме от тук и от тях очаквам добри промоции след 2-3 седмици по петъците.
https://www.citytel.bg/p/honor-400-pro-512gb-12gb-ram/

# 485
За 200 про и 400 про на Хонор мога да кажа само добри думи. От миналата зима имам 200 про, а от 3 месеца ММ има 400 про, та имам наблюдения и върху двата телефона. Имат всичко от изискванията, като 400 про ми харесва повече, че е една идея по-компактен. 200 про май все още се намира тук-там, но е около 100лв по-евтин от 400 про, което не си заслужава да се купува по-стария модел. Ако не е много на зор работата, съм почти сигурна, че след месец по черните петъци 400 про може да се намери с добри отстъпки, но едва ли ще е под 1100лв. За бързото зареждане е важно да се купи и оригинално 100W зарядно, което струва към 70лв. Аз моя от някаква промоция го бях взела за около 1100лв заедно с въпросното зарядно, та предполагам, че и 400 про може да се появи някъде там. И двата телефона ги купихме от тук и от тях очаквам добри промоции след 2-3 седмици по петъците.
https://www.citytel.bg/p/honor-400-pro-512gb-12gb-ram/
Благодаря за споделения опит 🙂
Възползвам се да попитам забелязвате ли проблеми със сензора за близост, също друго важно ми е има ли добър звук при клипове, звънене и т.н., а също и при разговор чува ли се добре? Попаднах на някои мнения, че при разговор се чува слабо, а аз съм с намален слух (не използвам апарат). Със сегашния телефон си чувам добре на най-намаленото, увеличавам малко само, ако съм в по-шумна среда и съответно притеснението ми е, ако се чува лошо дали в шумна среда изобщо ще водя нормален разговор

# 486
Добре се чува, ама то това е субективно май. Доста често говорим в среда със странични шумове и нямаме проблеми. Със сензора за близост не съм забелязала проблем, то това е запазена марка на Xiaomi Wink С техния сензор съм брала доста ядове, но не и с Honor. За звука от клипове не мога да кажа какво им е качеството, защото принципно нямам навика да слушам звук директно от телефоните си, предпочитам слушалки или да ги каствам на телевизора.
Сега гледам, че в Зора 200 про се предлага за 1000лв без зарядно. 200лв под 400 про вече звучи по-добре, защото в  ежедневното ползване на двата телефона на практика не забелязвам разлика. Разликата е само в размера 6:78 инча за 200 про срещу 6.7 инча за 400 про. Видимо 400 про изглежда по-компактен
https://zora.bg/product/200-pro-51212-moonlight-white-512-gb-12-gb

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 11:40 от Smulan

# 487
Загледах го и аз 200 про, и чак тогава загледах, че и той и 400 про са с извит дисплей по външния контур (извинявам се, ако си има термин, но не го знам), а при мен стъкления протектор е задължителен, защото имам 2 малки деца, а и мен вятър ме вее на бял кон, та се случват падания. Сегашния телефон, освен със стъклен протектор, го ползвам и с флип калъф за по-сигурно и доста пъти ме опази, като съм изтървала върху каманаци. Вие успели ли сте да намерите стъклени протектори за вашите телефони. На доста места, четох, че нямало стъклени, а се предлагали само някакви подобни на фолио, но една идея твърдост имали (не запомних как се казват)

# 488
Предлагат се стъклени, да. Аз скоро купих от един мол и за двата телефона, още не сме ги сложили обаче Simple Smile Извитите дисплеи не ми харесват особено, но май това вече се налага като тенденция при по-новите модели.

# 489
За снимки до 1000 лева правилно сте се ориентирали към хонор 400 про, друг вариант е обикновения S24 ( за момента s25 e над тази сума)  или FE версиите на самсунг. Обикновения ( не плюс или ултра ) S на самсунг е и компактен и с плосък екран. вече повечето телефони са с плоски дисплеи - отмина модата на извитите

# 490
А някой знае ли защо вече не се предлагат телефони Асус. Като пусна в гугъл, само в сайта на Ардес ми изкара 1-2 модела мисля Rog беше серията. Най-любимия ми телефон, който съм имала беше от първите Zen phone max. Сещам се как си мечтаех за LG G3 в далечната 2015 г. и случайно попаднах на видео ревю за Асуса. Много близо беше до LG-то, така го сравниха, а цената по-малко от половината на последния. С 5000 батерия, с Горила. След седмица имаше някакви дни с намаления в една техноверига и веднага го грабнах. Ползвах го 6 години, но приложенията вече бяха тежки за неговите скромни 32 гб с 2 рам и взех реалмито. Пак Асуса ми е единствения телефон дето не ми рзмазвше обектите при рязко движение. Носталгията ме налегна Grinning Хич не обичам да избирам техника. Искам ей тъй, като с Асуса - любов от първо видео 😂

# 491
А някой знае ли защо вече не се предлагат телефони Асус. Като пусна в гугъл, само в сайта на Ардес ми изкара 1-2 модела мисля Rog беше серията. Най-любимия ми телефон, който съм имала беше от първите Zen phone max. Сещам се как си мечтаех за LG G3 в далечната 2015 г. и случайно попаднах на видео ревю за Асуса. Много близо беше до LG-то, така го сравниха, а цената по-малко от половината на последния. С 5000 батерия, с Горила. След седмица имаше някакви дни с намаления в една техноверига и веднага го грабнах. Ползвах го 6 години, но приложенията вече бяха тежки за неговите скромни 32 гб с 2 рам и взех реалмито. Пак Асуса ми е единствения телефон дето не ми рзмазвше обектите при рязко движение. Носталгията ме налегна Grinning Хич не обичам да избирам техника. Искам ей тъй, като с Асуса - любов от първо видео 😂
Висока цена и малък интерес са достатъчен фактор, да не ги продават на много места. Същото важи и за Sony. Моделите са 2-3 всяка година. Който търси - намира.
Това са моделите от 2024 и 2025г. https://www.gsmarena.com/results.php3?nYearMin=2024&sMakers=46

Аз харесвам моделите на ZTE с камера под дисплея. Не се предлагат в България, но пък могат да се купят от официалния сайт директно, та не е драма, за който има голям мерак. ZTE са в черния списък на САЩ и не се продават там официално.
Това е най-новият модел RedMagic 11 Pro+, който вече е в продажба в Китай, но за Европа продажбите започват от 03.11.

# 492
Висока цена и малък интерес са достатъчен фактор, да не ги продават на много места. Същото важи и за Sony. Моделите са 2-3 всяка година. Който търси - намира.
Това са моделите от 2024 и 2025г. https://www.gsmarena.com/results.php3?nYearMin=2024&sMakers=46

Аз харесвам моделите на ZTE с камера под дисплея. Не се предлагат в България, но пък могат да се купят от официалния сайт директно, та не е драма, за който има голям мерак. ZTE са в черния списък на САЩ и не се продават там официално.
Това е най-новият модел RedMagic 11 Pro+, който вече е в продажба в Китай, но за Европа продажбите започват от 03.11.

Не съм гуру, но и дизайна Hands Ok Hand и характеристиките си заслужават харесването. Не бях ги заглеждала до сега. Мяркала съм марката преди, когато често ровех AliExpress, но толкова. Даже като видя някоя марка само букви и не би минало и през ум за нещо, което в моите скромни знания определям като добре оборудвано

# 493
Здравейте, обмислям смяна на самсунг а35 със хонор 400 лайт. Може ли мнения, удачен избор ли е и лесно ли се преминава и се прехвърлят нещата от едната марка към другата?

# 494
Хонора има програма Device clone.При мен лесно стана,

Общи условия

Активация на акаунт