Сполучливи имитации на маркови парфюми - 61

• 43 690
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
Значи не съм се подвела, че усещам роза. И то от тази тежката, мускусна, типична Дамасцена.
Тя розата си е много специфична и може да бъде ужасна нотка.
А може и да е много нежна, свежа, английска роза 🤣
Аз такива обичам. Не тежко локумените ориенталски видове рози.
Една колежка сега е точно с този аналог на Делина от арабските.
Тежка роза ,ужасна, типично бабешка.
Целия коридор мирише като мине.
Цял ден се усеща.
Аз пък харесах това в нашия магазин.
Същия вайб, но малко по-приглушена е розата.

Арабските обаче ги признавам.
Силаж уникален, шлейф, излъчващи и присъстващи, та чак нахални. По цял ден се усещат, много са трайни.
Аз трайност съм споделяла, че не ми е толкова важна.
Обаче цял живот търся парфюм, който да влачи шлейф и да ме питат с какъв съм.
Е само с тях ми се случва.

# 106
Здравейте, моля някой ако знае добра и трайна  имитация на този парфюм, да сподели коя е тя.

Не че оригиналът е много скъп, но при мен трайността му е около 2 часа.

# 107
Здравейте,
От арабските някой  да знае подобен на този ?
https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Omnia-151.html

# 108
Колко време трябваше да престоят арабските след първото пръскване?
И на тъмно ли трябва да са както наливните?
Вече ще следя и аз за женски аромат от арабските,но май до момента предимно сладникави се харесват и коментират.
Като цяло както горните мнения и аз търся своето бижу което да остава след себе си шлейф.

# 109
Аз знам,че всички парфюми се съхраняват в кутията им, на тъмно място, за предпочитане шкаф. Така би могъл да издържи дълго непроменен.
Но това за почивката след първото фъс го чувам за първи път. Може ли малко повече информация?

# 110
  • BG-DE
Това е така наречената масерация, с пръсването се вкарва малко въздух в парфюма и после отлежавайки той се разкрива по-цялостно. Според някои за тази цел трябва да престои около месец, според други близо година 🙂 Моят опит обаче показа, че това не винаги има значение, имах Армаф Club de nuit white imperiale, който седя повече от година но миризмата му на бензин с роза 😂 не се подобри и отиде в кофата. От една дама в YT която живее в Дубай разбрах, че най-големият минус на арабските парфюми е, че може да има огромна разлика в качеството между различните партиди, от разлика в трайността до разлика в миризмата.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 09:43 от Menerva

# 111
Уха, от къде това търпение в мен , да чакам година за второ фъс Laughing .
Иначе да не кажа и аз голяма дума,но май май от цялата колекция парфюми,които имам оригинални, наливни, бюджетни, не толкова , арабските ми идват най--трайни. От личен опит определям дори завидна трайност сравнение с някой скъп оригинален.  
Та в тази връзка имате ли мнение за този
 https://www.fragrantica.com/perfume/Lattafa-Perfumes/Ana-Abiyedh … oudree-84590.html

# 112
Иначе да не кажа и аз голяма дума,но май май от цялата колекция парфюми,които имам оригинални, наливни, бюджетни, не толкова , арабските ми идват най--трайни.

От кои арабски сте най-доволни? Всички, които съм пробвала траят не повече от 4 часа, но може би аз не съм улучила добри.

# 113
Аз си го бях взела за мен на сляпо и приятелят ми още като го помириса върху мен, каза че този парфюм е по-възрастна жена. Дадох му после още един шанс, но на мен ми даваше същото усещане, така че го подарих на майка ми и поръчах още един за свекървата Grin
Иначе е хубав, сладък, пудрен, женствен. Според мен  е зимен аромат. Траен е, при мен и при майка ми се усещаше близо до кожата след 10+ часа, но на моята кожа поначало почти всички парфюми са трайни.

# 114
Аз има мостра, на която пише Пудре и мисля, че е точно този.
Изключително ретро, много, много бабешки.
Ама типична бабичка. Нещо като Red door на Елизабет Арден.

# 115
Иначе да не кажа и аз голяма дума,но май май от цялата колекция парфюми,които имам оригинални, наливни, бюджетни, не толкова , арабските ми идват най--трайни.

От кои арабски сте най-доволни? Всички, които съм пробвала траят не повече от 4 часа, но може би аз не съм улучила добри.

Установявам ,че аз  имам проблем с шлейфа  на парфюмите и към момемнта за толкова години и сменени парфюми не мога да си намера шлейфов парфюм.  При арабските все още не съм сигурна за  шлейф, но определено каквото съм тествала на кожата мирише по-дълго и по-наситено.

# 116
Според мен е нормално шлейфът на един парфюм да трае не повече от час, в зависимост от нанесените апликации, с 2 фъс голям шлейф трудно се постига 🙂 после всеки парфюм се "прибира" и седи по-скоро като ароматна аура около човека и тази фаза е по-трайна. Лично аз смятам, че в днешно време големият парфюмен шлейф който се носи след някой е проява на лош вкус, а в страната където живея само арабите и африканците го правят, благодарение на тях намразих трайно Ерба Пура 🙂

# 117
  • София
Споделям и моето мнение за шлейфът на парфюмите: Забелязах, че когато се напръскам в косата ( да, знам че не е правилно и не трябва ), но тогава около мен се носи облак от аромат. Когато съм с вързана коса и пак същото количество апликации,  тогава не се усеща този шлейф и сякаш не е толкова траен парфюмът..

# 118
  • BG-DE
Нормално, не че не е траен парфюмът, а просто когато съм с пусната коса от движението на косата ароматът се "раздвижва" и се носи леко около мен когато съм вързана коса няма как това стане.
Аз не обичам от мен да се носи шлейф и парфюмът ми да навлиза в чуждото пространство, харесва ми когато се размина отблизо с някого да усетя парфюма му но иначе не смятам, че е проява на добър вкус. И при мен арабите и турците обожават Ерба Пюра и го ползват като оръжие за масово поразяване, но понякога това си има и добрата страна, преди няколко дни двама такива освободиха целия втори етаж във влака 😂

# 119
И аз бих се изнесла ако някой около мен е здраво полят с Ерба Пура, добре че в самолет не ми се е случвало, че не знам 😂😂
Вчера в YT гледах за Япония от една дама, която живее там и се оказва, че за японците това да се усеща парфюм около теб не само се счита за крайно неприлично ами даже има места където е забранено да влизаш ако си парфюмиран, имаше знак на вратите със задраскан флакон 😂 Това пък вече е друга крайност, наесен мислехме да идем до Токио как ще я карам без парфюм не знам 😂

Общи условия

Активация на акаунт