Сполучливи имитации на маркови парфюми - 61

• 43 667
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Аз пък точно шлейф търся , не ми е приятно да има минимално излъчване от кожата един парфюм. Така че ако знаете парфюм със сияж , няма да се разсърдя да споделите.

# 121
Ами гореспоменатия Ерба Пура например, трайност, шлейф ще те усещат през две пресечки 😂
Хората, които толкова държите парфюмът ви да оповестява за на вас не си ли давате сметка, че това което харесвате вие може да е неприятно за другите?

# 122
В никакъв случай не искам да навлизам в ничие чуждо пространство.
Не го гледам от тази страна. Искам просто парфюмът да оставя някаква следа и да се усеща.
Не обичам крайности. Не искам да оповестявам нищо.Прекалени и крайни са ми такива изказвания. Не го приемам така.
За мен парфюмите са нещо специално. Отразяват жената и нейния характер, вкусове и нея самата. И искам ако може около мен да се носи хубав аромат и поне малко да оставя следа. И да не изчезва за час.
Нищо повече.
Японците много пък фини. Ще ме прощават.
За всеки е неприятно тежки парфюми и миризми, които са брутални.
Особено аз, която съм с много префинен ние и усещам всичко.
Но чак толкова значение не отдавам. Не го мисля и за проява на лош вкус. Всеки има право да харесва нещо и да не го харесва.
Няма сега да трудна да правя забележки на колежка, че много се е напръскала я?!
Като дебело подчертавам, че не говорим да е нещо прекалено и задушаващо.
Ама поне малко да се усеща, да се носи из въздуха.
На мен не ми пречат ароматите на хората.
Кефя се, любопитно ми е кой какво харесва.

# 123
Аз харесвам парфюми с шлейф, но без да  натрапвам аромата на другите. Може би за различните хора изискванията за  ароматна следа  също са различни. За мен е важно аз да си го усещам, да има шлейф примерно до 20 см. Пръскам на шията само. Приятно ми е съпругът като се върне от работа и се доближи до мен, да ми направи комплимент. Основно арабски парфюми имам. Като трайност, повечето са трайни, но като шлейф и силаж  едва 1 от 5 са това, което търся. Повечето стоят много близо до кожата.

По повод заформилата се дискусия - Някак си, струва ми се да хвърля пари на вятъра за парфюм, който усещам само като си допра носа до кожата. Ами, това мога да го постигна и с лосион за тяло.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 10:17 от necha

# 124
На подобно мнения съм и аз като Caroline_Bingley .
Приятно е ,когато усещаш хубави,ралични аромати. Защо въобще купуваме и пръскаме парфюми ако не искаме да се усещат?
Искате да кажете,че не ви е проятно,когато получите комлимент за парфюма Laughing
Един от най-сигурните начини да не навлизаш с аромат в пространството на друг е просто да не се пръскаш, иначе момичета винаги има риск да не ви харесат парфюмите да знаете.
Един приятен шлейф въобще не определям като проява на лош вкус, напротив.

# 125
Аз като хваната от гората, да питам на кое викате шлейф и кое е "да си усещам парфюма цял ден" ?

# 126
  • BG-DE
Шлейфът е ароматна следа, която остава след теб, в общия случай е не много дълга фаза от развитието на парфюма, няма пряка връзка с трайността, защото има парфюми които имат шлейф но слаба трайност. Аз купувам парфюм за себе си, искам да го усещат само хората, които допускам близо и само на тях да се харесва, мнението на никой друг за даден мой парфюм не ме интересува. За тези които търсят шлейф и трайност би их препоръчала JPG La belle le parfum, и по двата показателя е трепач, вчера сутринта съм се пръскала с него и до момента косата ви мирише много силно, а пръснах само 3 пъти 🙂

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 14:37 от Menerva

# 127
Аз като хваната от гората, да питам на кое викате шлейф и кое е "да си усещам парфюма цял ден" ?

Шлейф е ароматната следа на парфюма,която оставя след теб, не просто да мирише на кожата и да има минимално излъчване от нея и да трябва да си докоснеш носа до кожата, за да го усетиш. А като минеш или  влезеш в стая и да оставя парфюма по теб извествно време дори и ти да не си там.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 16:28 от Angelima

# 128
Е, това да ароматизираш всичко след себе си ако не е навлизане в чуждото пространство 😂 То това беше актуално преди 20-на години сега сигурно целия флакон да излееш върху себе си едва ли ще стане, защото съвременните парфюми не са предвидени за обгазяване, поне в по-голямата си част.
Живеем извън България и много пътуваме та ми прави впечатление, че по доста неща нравите в България и в Европа същественно се различават, не само по парфюмните въпроси, за съжаление.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 15:08 от Madeleine1

# 129
За тези, които обичат да пръскат парфюм по дрехите - съсипах си любимата бяла тениска със Лалето на Заг. Стана на набръчкани петна там където бях пръснала, пробвах всичко, което намерих в интернет -  прах я с веро, обезмаслител, белина, слагах памук напоен с бял оцет, сега сложих памуци със спирт на петната. Ако и това не помогне остава  само да пробвам с Вениш и ако не, на боклука.

# 130
  • BG-DE
Ужас, нещо сигурно са сменили състава, имала съм го Лалето на Заг преди години и нямах нищо съсипано. След като си пробвала с белина и не се е махнало Вениш едва ли ще помогне, по-скоро опитай на химическо чистене.

# 131
А да ми влиза в личното пространство с воня на пот е допустимо,тъй ли? Ай,моля ви се ....🤣

# 132
Уха, от къде това търпение в мен , да чакам година за второ фъс Laughing .
Иначе да не кажа и аз голяма дума,но май май от цялата колекция парфюми,които имам оригинални, наливни, бюджетни, не толкова , арабските ми идват най--трайни. От личен опит определям дори завидна трайност сравнение с някой скъп оригинален.  
Та в тази връзка имате ли мнение за този
 https://www.fragrantica.com/perfume/Lattafa-Perfumes/Ana-Abiyedh … oudree-84590.html
Това е един от най-най-любимите ми парфюми. Изключително нежен, женствен, сладък, пудрен. В никакъв случай не бих го определила като ретро или бабешки. Но все пак различни хора, различни вкусове. Даже днес съм с него. Колегите ми винаги ми правят комплименти, когато го нося. И мъже и жени и постоянно са във врата ми хахах. Много, много е хубав. Препоръчвам го.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 18:53 от *Penny*

# 133
За мен е интересно понякога да усетя нечий парфюм например по улицата или в метрото, дори да не е мой тип. Само да не е бакарата, задушаващ и натрапчив неприятен аромат за мен.
Случвало ми се е да искам да се махна от вагон на метрото като влезе някой обилно полян с това чудо, или пък да седне до мен... дано да мине този тренд скоро. Там се получава 100% ефект на отблъскване, за хора които искат да имат лично пространство и в тълпа Grinning определено се натрапва...

# 134
До този момент /толкова години вече!/ не съм срещнала /лично или виртуално/ човек /жена или мъж/, които да харесват парфюмите, но да предпочитат слаби, бледи, нетрайни и без шлейф парфюми. Тъкмо обратното. Стига да не е болен /алергичен/ човека, естествено....Но тогава той едва ли ще е парфюмно изкушен като цяло... Японците не са ми за пример за нищо, въобще.  Вонящите на пот "натурали" - също. Толерантна съм към чуждите "шлейфови" парфюми. Дори и когато не ми харесва аромата им. Склонна съм да се съобразявам с болестите на околните единствено когато посещавам болница. При всеки друг случай си нося точно това, което обичам и което ме прави щастлива.
За да не е 100% спам:  Арабските имитации, които съм пробвала до момента, повечето са трайни върху мен, но "залепени за кожата ми" /без шлейф/. А аз обичам да усещам шлейфа на парфюма около себе си.

Общи условия

Активация на акаунт