🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #7: от вторник до четвъртък, 20:00

• 122 182
  • 2 663
  •   1
Отговори
# 465
Косара трябва да се шлифова малко като Магдалена, да се отърка о по-космополитни хора. Има повечко прованс в манталитета и затова иде малко лелчеста, но има потенциал. Не я знам учила ли е нещо?

Васил да я запознае с неговия кръг в София, не само да виси по дискотеките с другите бръмчалки. И да бяга от чичаци като дявол от тамян, ама това май си го знае.

# 466
Ето и моето четиво, в оригинал го чета, тъкмо се уединих следобедно..не съмч на шезлонга, ма на дивана...Satisfied

Вие вярвате че някой от двама  там чете ли...че им и обсъждате четивата. Доообреее...не ме обидихте, щот лесно ни сЪ трогвам....Joy

# 467
Даниела не беше чувала за филма Първичен инстинкт???

# 468
  • # супернатурална #
Това говори зле за Косара-или преценката и не е добра, или няма с какво да задържи мъж, освен с паричките на татко и. Не и след като вече сам си ги вади.  Ако изобщо е истина, де.
На мен пък ми направи впечатление, че стоически е карала без ПОЧИВКИ и баш когато започва да изкарва пари и да я води по ПОЧИВКИ, той води други на ПОЧИВКИ. Много инфантилни рАзсъждения-вместо да каже - да заживеем заедно, да изградим дом

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 15:20 от Г. Краули

# 469
Я бързо да си признаем, че изчетохме всички Арлекинчета - онези малки книжлета. Joy
Нито едно не съм чела.

Нали "Отнесени от вихъра" не е в тази категория? Rolling Eyes

Със сигурност не е в този жанр и на подобно ниво.
За мен беше контрапункт на Чичо Томовата колиба с другата гледна точка в сблъсъка на Севера и Юга.
Според мен Даниела има да работи над базовата си грамотност и да прочете много книги преди самата тя да пише. Ако разбира се има намерение наистина да пише, а не да преписва, да ползва клишета и да хитрува с игра на писател, женски гуру и (психолог) консултант с комерсиална цел, без да е образована, професионално обучена и дори без добра обща култура.
Абсолютно е така! То затова, понеже не е чела много сериозна литература, има самочувствието да се нарече ''писател''. Като видиш интрото на сайта, пълно с пунктуационни грешки, ти става ясно, че е една от многото, считащи психологията от списанията за голяма работа. Въпреки това е факт, че има много жени, на които не им се занимава сериозно със себе си, ( то си е работа),  и предпочитат да гледат такива клипчета, в които някой им обяснява защо мъжът прави това или онова, или клипчета в графата ''как да ...'' , тип руската школа. За тях има такива даниели, нямам против всеки да се самоопознава, както иска, но после да не плаче, че все на едни и същи ''играчи'' попада.

# 470
И на Косара, и на Даниела им трябва яко шлайфане, но пък предполагам и вкусът им не е много претенциозен и критериите им не са особено високи, така че може би няма драма. Смисъл, трябва да има пари мъжът. И другото май няма особено значение, стига да им ги дава на тях да ги харчат. Чантичка, 2-3 клишета на думи и някоя екскурзия и са пленени.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 16:10 от Linda*kiss

# 471
  • # супернатурална #
Даниела поне е изчистила речта си. Извинявайте, но Косара хич не я виждам в други среди, освен в мутро-чалгарските. Не защото не може, а защото не иска и не полага усилия.  Добре и е да е първа на село.
А Даниела няма на къде повече да се шлайфа, за мен е постигнала всичко, което е могла-просто това и е  потенциала. Сега само остава да задържи нивото, но и това не е лесно.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 15:25 от Г. Краули

# 472
Даниела има завидно самочувствие. Много ми е чудно как си го е изградила.

Забелязала съм, че жени с голямо самочувствие, което е и непокрито, обикновено го имат, защото родителите им са им го изградили още от малки. Такива хора обикновено нямат реална самооценка и много сериозно се надценяват. По мои наблюдение такива хора са много изискващи и трудно успяват да изградят трайни връзки, а някои дори изобщо не успяват.

# 473
  • # супернатурална #
За Даниела ще направя точно обратното предположение-че не е получила почти нищо от родителите си, и малкото, което е, дължи само на себе си. Оттам и самочувствието-израстването се мери от точката, от която си тръгнал. В тази връзка, ако ги сравняваме, Мартин е израстнал по-малко от Даниела, просто защото не са с равен старт.

# 474
Колкото повече гледам, толкова повече се убеждавам, че Виктор е страшен егоцентрик и той, също така ми изглежда, че не може да изпитва емпатия. Начинът, по който се отнесе с Роси, с Елвира, коментарите, които постоянно пуска на срещите, маниерниченето му,  дори фактът, че не понася да му се правят комплименти. Вече го пусна сценичната треска и от смотано и мило момче почва да се разкрива като неориентиран, но и доста токсичен и егоцентричен човек.

# 475
Аз пък се отчайвам като чета темата, според която Мартин имал "ниво" за стигане...

# 476
На партито Даниела беше Гетсби, не Васил. Сменена самоличност, заличаване и погребване на предишните инкарнации, амбиция да се внедри сред “висшата класа” и мимикриране на характеристиките им, имитация на богатство/достъп до финанси, социално катерачество.

В онова старо интервю, в което говореше за бутика си, го играеше бизнес дама, работещо момиче, работохоличка, сериозна предприемачка, здраво стъпила на земята. Не е проработило и сега пробва нов аватар.

# 477
Я бързо да си признаем, че изчетохме всички Арлекинчета - онези малки книжлета. Joy

Чела съм, чела съм Joy Имаше и една поредица "Любовни романи с имена на жени" и "Рюбовни романи с имена на мъже". Бяха малки книжки по 100 - 150 страници. Ама бях на 20 - 22 години тогава. Бяха много актуални по онова време - всички мои приятелки ги четяха. Но все си мисля, че за по-осъзнати жени, токива книги са подходящи само, ако са били дълго време сами, без мъжки ласки. Иначе е малко странно

Даниела често замазва като изнаглее – стига дее, виж колко съм сладка. При мен това работи само с примати, не знам как очаква Марто да ѝ върже.

И това е доказателство за липсата й на реална самооценка. Защото тя е всичко друго, но не и сладка.

# 478
Аз пък се отчайвам като чета темата, според която Мартин имал "ниво" за стигане...

Има, има.. на алкохол в кръвта Smile Датчикът е свързан с десния клепач - като го притвори, работата е ясна.

# 479
  • # супернатурална #
Аз не бих нарекла стремежа за осъвършенстване и опитите за промяна непременно "смяна на самоличност". Все пак не всички имат късмета да се родят в благоприятна среда. И не е необходимо да развяват произхода си (какъвто и да е той). Разбира се, спекулирам, защото не знам нищо за средата на Даниела. Но съм почти сигурна, че на мястото на Мартин щеше да е постигнала много повече от него. А роден на нейно място, за него дори нямаше да сме чули. И аз продължавам да я смятам за "работещо момиче". И не, не е това, което си мислите Smiley Сега работи реклама на книгата си повече, отколкото кандидат-държанка/съпруга. Което не пречи да блесне някаква страст помежду им.

Общи условия

Активация на акаунт