Фентъзи и фантастика - 26

• 2 264
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
  • на село
Все още се наслаждавам на Хрониките на Кралеубиеца,  но исках да споделя любопитен факт, който мен ме изненада. Ако не сте почитатели на симфоник метъла, сигурно това няма да ви интересува, но за мен беше много любопитно да открия съществуването на  Едема Рух в книгите. Защото Nightwish имат такава песен (Edema Ruh).
Скрит текст:
Понеже е песен в един от любимите ми албуми, я знам много добре и четейки книгата, нещата се "наместиха" в главата и нямах съмнение, че има връзка. Попрочетох малко и разбрах, че книгите са повлияли доста на Tuomas Holopainen и някак дългите и понякога объркващи текстове на някои от песните му намериха обяснение в моята глава. Той е основател на Nightwish, композитор и в голям процент автор на текстовете. Паралелно на работата си за Найтуиш, е основал друга малка група с името... Аури. Музиката е вълшебна.

# 31
  • София
Правещица, току-що ме нави да чета Кралеубиеца. Кажи малко повече за книгата?
Аз приключих първата от вселена  Сайтовърс на Сандерсън, чета втората. Нямам хубаво предчувствие, знаейки имената на трета и четвърта книга, но първата беше добра. Личната дилема на Спенса ме докосна, в другите му книги сюжета и динамиката са основното, тук психологията на образа е супер.

# 32
  • на село
Ами, книгата е една приятна приказка, без хиляди персонажи, които ти е трудно да запомниш. И без епични битки. Което аз намирам за плюс. Много истории в историята, доста изкусно вплетени. Увлекателна, лееща се като музика ми е тази книга.

# 33
Кралеубиецът е много, много добра. Ревах тук-таме, което за фентъзи не ми се е случвало. Обаче няма изгледи да издаде развръзката авторът. По-зле е и от Мартин.

Имам нова любима група, мерси, ПраВещице.

# 34
  • София
Аз харесвам Найтуиш от времето на Таря. Аури са ми много спокойни, иначе е красива музика. Но ще ги извъртя няколко пъти... Доколко е завършена историята в Кралеубиеца към момента?
Реших да си дам малка пауза преди "Към звездите" и пробвах Дневниците на един бот убиец. Изчетох около 50-тина страници и мисля, че на голямото дете много ще се хареса. Четивна, интересничка върви и е по актуалната тема за ИИ и хибридите между машини и живи организми. Ще я дочета, преди да я дам на детето, за да няма някоя шантавия натам 😀

# 35
Чакаме последната книга за развръзката. Аз от 2012-та някъде. Отвори нови линии във втора книга. Иначе е разкошно написана историята и е интересна, и нестандартна.
Metalwings чували ли сте ги? Българска група е.

# 36
  • София
Да. Metalwings са страхотни. А Faun?

# 37
Ако помните разкопките в Царичина, вероятно може и да ви хареса тази книга:

Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“

Една дупка. Безброй въпроси. И една истина, скрита в тъмнината.
В края на 1990 година, в малкото село Царичина, започва нещо, което ще остане като едно от най-мистериозните събития в съвременната българска история. Военни и екстрасенси се обединяват около странна мисия – да разкопаят „нещо“, заровено дълбоко под земята. Какво точно търсят? Извънземен обект? Древно същество? Или ключ към минало, което не сме готови да разберем?
„Мистерията Царичина“ не е просто книга-игра – тя е пътешествие из лабиринта на човешкото любопитство, страх и надежда.
Превърни всяка страница в стъпка към неизвестното. Но внимавай – някои истини не искат да бъдат разкопавани…
Там долу нещо чака…

Аз стигнах до едно място на което откриваш нещо като извънземен кораб, но още не съм я довършила, защото я чета на сина ми преди лягане и не стига времето

Общи условия

Активация на акаунт