Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 32 416
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, послушах ви и днес си пуснах кръвен тест.. Днес ми е 8 ден от свеж трансфер на 5 дн Е и това е резултата … как мислите има ли надежда ?

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 14:23 от happy.women

# 271
Много е добър резултат за 8 ден .Честито и успех.

# 272
FB670124847BGM за нишата, така нареченото истмоцеле, мога много да говоря (не помня дали с теб или някой друг си писах по темата, извинявай ако се повтарям). Първо - това малко петно пак си е било пълно с течност, иначе не се вижда. Второ, тази течност е задържана менструална кръв. Тя от своя страна може да води до хронични възпаления на маточната лигавица (хроничен ендометрит например), както и е токсична за сперматозоиди и ембриони. Ако е симптоматично се наблюдава няколко дни кафяво зацапване след края на менструацията, защото тази течност се оттича. Ако не е симптоматично няма течение, но не е гаранция, че не е проблем.
Истмоцелето е много подценявана в световен мащаб причина за вторичен стерилитет, но в последните години започва да се обръща подобаващо внимание от научна гледна точка. За съжаление обаче много лекари още не го считат за проблем. Наистина има много жени, които забременяват и износват с такъв дефект, но има и много, които не стигат до живородено дете, докато го имат.
Аз самата имам (надявам се имаХ) истмоцеле след едно единствено секцио. Видяха го преди първия ми трансфер след раждането. Държах да получа мнение за него от оперативен гинеколог, не ми обърнаха внимание. Консултирах се и с други лекари, всички казаха че не е проблем при бременност, защото било малко, но никой не спомена, че може да е проблем за забременяване. Трансфера завърши с извънматочна бременност (много са факторите за това, но смятам, че нишата допринесе). После след цветна снимка при новия ми лекар имам 3-4 месеца подред задържани съсиреци в матката. Накрая репродуктивната каза "правим оперативна хистероскопия за корекция на истмоцелето" и едва тогава съсиреците спряха, но зацапването след цикъл продължи. Почти една година по-късно (и един неуспешен трансфер) ми направиха диагностична хистероскопия, на която се откри хроничен ендометрит. Лекувахме го уж, но лекото, продължително зацапване остана. Накрая си поисках лапароскопска корекция, убедиха ме за повторна оперативна хистероскопия. Имала съм само 2 менструации след това, но определено вече е по-добре и не се вижда на ултразвук.
В друга тема във форума имахме жена с истмоцеле, която преди да го коригира имаше 1 извънматочна и поне 5 биохимични бременности. След корекцията е бременна в 15г.с.

Пожелавам ти този трансфер да е успешен, но ако не се получи, съвета ми да потърсиш мнение от репродуктивен специалист, който се занимава и с операции и корекции специално на такъв дефект.

miki, не се получава винаги, но според източниците се получава в 30 до 80% от жените след секцио.

# 273
FB670124847BGM за нишата, така нареченото истмоцеле, мога много да говоря (не помня дали с теб или някой друг си писах по темата, извинявай ако се повтарям). Първо - това малко петно пак си е било пълно с течност, иначе не се вижда. Второ, тази течност е задържана менструална кръв. Тя от своя страна може да води до хронични възпаления на маточната лигавица (хроничен ендометрит например), както и е токсична за сперматозоиди и ембриони. Ако е симптоматично се наблюдава няколко дни кафяво зацапване след края на менструацията, защото тази течност се оттича. Ако не е симптоматично няма течение, но не е гаранция, че не е проблем.
Истмоцелето е много подценявана в световен мащаб причина за вторичен стерилитет, но в последните години започва да се обръща подобаващо внимание от научна гледна точка. За съжаление обаче много лекари още не го считат за проблем. Наистина има много жени, които забременяват и износват с такъв дефект, но има и много, които не стигат до живородено дете, докато го имат.
Аз самата имам (надявам се имаХ) истмоцеле след едно единствено секцио. Видяха го преди първия ми трансфер след раждането. Държах да получа мнение за него от оперативен гинеколог, не ми обърнаха внимание. Консултирах се и с други лекари, всички казаха че не е проблем при бременност, защото било малко, но никой не спомена, че може да е проблем за забременяване. Трансфера завърши с извънматочна бременност (много са факторите за това, но смятам, че нишата допринесе). После след цветна снимка при новия ми лекар имам 3-4 месеца подред задържани съсиреци в матката. Накрая репродуктивната каза "правим оперативна хистероскопия за корекция на истмоцелето" и едва тогава съсиреците спряха, но зацапването след цикъл продължи. Почти една година по-късно (и един неуспешен трансфер) ми направиха диагностична хистероскопия, на която се откри хроничен ендометрит. Лекувахме го уж, но лекото, продължително зацапване остана. Накрая си поисках лапароскопска корекция, убедиха ме за повторна оперативна хистероскопия. Имала съм само 2 менструации след това, но определено вече е по-добре и не се вижда на ултразвук.
В друга тема във форума имахме жена с истмоцеле, която преди да го коригира имаше 1 извънматочна и поне 5 биохимични бременности. След корекцията е бременна в 15г.с.

Пожелавам ти този трансфер да е успешен, но ако не се получи, съвета ми да потърсиш мнение от репродуктивен специалист, който се занимава и с операции и корекции специално на такъв дефект.

miki, не се получава винаги, но според източниците се получава в 30 до 80% от жените след секцио.
Много благодаря за отговора!
Имам 5 хистероскопии (Калчев и в Истанбул) и 2 корекции там,затова ми е странно как сега се пълни с каквото и да е. Последната хистероскопия ми беше Януари тази година. На ехограф винаги си е седяло като мъничко петно. Единствено на сегашния ми трансфер стана голямо петно. Досега течност не е имало там,нямам и зацапване след цикъл или преди това.
 Имам загуба миналата година заради хематом в следствие на завишени НК клетки,за които нямах терапия.
Забравих да спомена, че имам и поне 4 снимки. Миналата година в Истанбул даже ми отпушиха лявата тръба под високо налягане. Тази година в също правих и всичко е наред със снимката.

# 274
2402, много благодаря за изчерпателния отговор. За първи път чувам за подобна ниша, ще следя на следващия преглед дали я имам и особено преди следващия трансфер. Съжалявам за всички загуби, ако лекарите обръщаха малко повече време за детайлите, много мъка щеше да е спестена.

Ivanovalub, много съжалявам за отрицателния резултат.

Happy.women чудесен резултат, браво!

# 275
Записвам се със ЗЕТ на 5 дневен бластоцист от днес. 🍀🍀🍀

# 276
Момичета, вашите ембриончета с какъв грейд са?

# 277
Аз имам 3 замразени - 4аа, 4аб, 6аб. 2 са еуплодни, 1 мозаечно, не знам кое е мозаечното. Ще ги връщам по отделно след цветна снимка и евентуално хистероскопия.

# 278
Моите са 4BB и 5BB, не сме правили PGT Ще върнем едното, живот и здраве на следващ цикъл. Иначе съм записала час при проф. Михайлова преди трансфера, но т.к е на 12.05 мисля да пусна НК клетки предварително. Виждам, че отнемат около 10 дни да излязат и ако изчакам тя да ми назначи след прегледа, ще мине датата на трансфера. Тези от вас, които са пускали това изследване - какво точно пуснахте и в коя лаборатория?

# 279
За NK мен ме насочиха към Болница Токуда - репродуктивен имуно-фенотип. Мисля 135лв беше. Резултата беше макс след 5 работни дни.
Моите са 4BB и 5BB, не сме правили PGT Ще върнем едното, живот и здраве на следващ цикъл. Иначе съм записала час при проф. Михайлова преди трансфера, но т.к е на 12.05 мисля да пусна НК клетки предварително. Виждам, че отнемат около 10 дни да излязат и ако изчакам тя да ми назначи след прегледа, ще мине датата на трансфера. Тези от вас, които са пускали това изследване - какво точно пуснахте и в коя лаборатория?

# 280
Аз имам детенце от 5BB, балансирано след тест. В момента съм бременна с 3BB, който не тествахме. Имаме на съхранение и 2 х 1BB, които някога бихме трансферирали заедно, заради малкия им размер.

# 281
FB670124847BGM, странно е след толкова корекции въобще да се вижда на УЗ, да не говорим за това да събира течност. Ако не става с хистероскопия, вариант е лапароскопска корекция. Повтарям се, но наистина - да не ти се налага да стигаш до там, но го имай предвид. По принцип Калчев уж е много добър в такъв вид корекция, ама съм се убедила, че не е само до лекар, а и до организъм. Реално след хистероскопията трябва да стане равно/полегато и въобще не трябва да се вижда като точка. И пак казвам- от моя опит и от всичко, което съм изчела по темата, щом се вижда като петно значи има течност в него. Тя изглежда тъмна на УЗ. А има ли я, има и възпалителни процеси  (което може да се отрази и на имунологията).

Успех на всички чакащи!

# 282
Здравейте, на 8-ми ден след трансфер на 6-дневно ембрионче кръвния тест ми е отрицателен (<0,2). Докторът каза да спирам всички лекарства, но се вкарах в едни паранои - ами ако е било рано за тест и съм спряла лекарствата? Защото болките в гърдите и бодежите продължават. При предишните опити всички болки изчезваха и аз знаех, че не се е получило, а сега продължават. Та, на някоя случвало ли се е отрицателен резултат на 8 ден, а след дни да бъде положителен?

# 283
8ми ден е напълно показателен, не го мислете повече Simple Smile

# 284
Отрицателен. Няма как на 8ми ден да е под 0.2 и да се надявате на положителен. Успех следващия път

Общи условия

Активация на акаунт