🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #8: от вторник до четвъртък, 20:00

• 127 653
  • 2 495
  •   1
Отговори
# 540
Новите девойки са ми като костенурки в лицето, едни малки брадички и леки гушки, въпреки малкото им кг. Анита се писала безработна, но пък харчела по 5 000 месечно, как става този номер? Сигурно като при Даниела, която упорито отказва да каже с какво се издържа в момента, след като няма мъж до нея.

# 541
И на мен сумите ми направи впечатление, че бяха като тези на Даниела.

# 542
  • Обран бостан ;)
И на мен сумите ми направи впечатление, че бяха като тези на Даниела.

Гледали са епизодите - какво се чудите.
Скрит текст:
п.п. Пожелавам успех на хакерчето, което от две седмици се мъчи да ми влезе в мейла. Trollface

# 543
Зависи кога е заснето и кога са влезли те

# 544
Не са гледали епизодите, защото вчерашния разговор е сниман най-рано около 20.02, а предаването го излъчват от средата на февруари.
Според мен са им разказани избрани неща от продукцитята преди да влязат, както и на Васил бяха.

# 545
Тезата на Маги беше, че жените сме отишли от крайност в крайност, а не че някога е било по-добре. Аз поне така я разбрах.

Да, това ѝ беше тезата, но е чисто и просто невярна. В каква крайност сме залитнали?

Повечето жени си учат, работят, развиват се, без да се изсилват извънредно. Която си има мъж и/или деца, си ги гледа, даже и домакинство въртят повечето, за ужас на Даниела. Последните неща са си баш женска енергия, не виждам крайности и всички да сме станали Мария Кюри или бездетни корпоративни кучки. Мнозинството работим нормални работи, повечето от които са много по-леки и благи от ежедневния изгърбващ труд на “неработещата” българка преди еманципацията и индустриализацията.

Нито пък виждам тълпи мъже, които напират да издържат себе си и нас на 100%, плюс 1-2-3 деца. Те, горките алфи, тичат след нас пари да ни дават, замерват ни с пачки, обаче ние, еманципираните, сме се запънали като магаре на мост и неее, ние сами си плащаме сметките. Глупости. В тази икономика няма такъв филм за 90% от жените и мъжете. Единици са хората, които сами могат да издържат цяло домакинство.

# 546
Вероятно Анета е имала разговор с редактор и са споменати тези суми. Това не означава, че е нагласено.
Забавна ми е, както беше и в първи епизод. Дано се позадържи.

# 547
На Ива рождения ден е бил на 5 февруари,така че в момента, това което излъчват е от 7 или 8 февруари

# 548
Според мен, както и Васил, са я подготвили Анeта къде да пусне иглички. Възможно е да е проницателна и попаденията за 50-60к, за стиснатия Мартин и въпроса дали Д. е психолог да са си лично нейни, обаче нещо ме съмнява. По същия начин Васил още с влизането си знаеше кой е лайт-мотивът на всяка кандидатка вътре.

# 549
Здравейте, някой има ли идея от къде е вчерашната рокля на Александра?

Мисля, че е на Retrofete

# 550
Новите девойки са ми като костенурки в лицето, едни малки брадички и леки гушки, въпреки малкото им кг. Анита се писала безработна, но пък харчела по 5 000 месечно, как става този номер? Сигурно като при Даниела, която упорито отказва да каже с какво се издържа в момента, след като няма мъж до нея.
И на мен това ми е интересно, същото важи и за Мартина!
Сега Даниела покрай участието си ще рекламира някакви неща и инфлуенсва в профилите си, но това пак не е някакъв сигурен месечен доход, с който да поддържа стандарта си..

# 551
Тезата на Маги беше, че жените сме отишли от крайност в крайност, а не че някога е било по-добре. Аз поне така я разбрах.

Да, това ѝ беше тезата, но е чисто и просто невярна. В каква крайност сме залитнали?

Скрит текст:
Повечето жени си учат, работят, развиват се, без да се изсилват извънредно. Която си има мъж и/или деца, си ги гледа, даже и домакинство въртят повечето, за ужас на Даниела. Последните неща са си баш женска енергия, не виждам крайности и всички да сме станали Мария Кюри или бездетни корпоративни кучки. Мнозинството работим нормални работи, повечето от които са много по-леки и благи от ежедневния изгърбващ труд на “неработещата” българка преди еманципацията и индустриализацията.

Нито пък виждам тълпи мъже, които напират да издържат себе си и нас на 100%, плюс 1-2-3 деца. Те, горките алфи, тичат след нас пари да ни дават, замерват ни с пачки, обаче ние, еманципираните, сме се запънали като магаре на мост и неее, ние сами си плащаме сметките. Глупости. В тази икономика няма такъв филм за 90% от жените и мъжете. Единици са хората, които сами могат да издържат цяло домакинство.

В крайността в едни от случаите жената да изнемогва от това да ходи на работа плюс грижите за деца, дом и т.н. Така тя няма никакво време за личен живот, забавления, хобита и развитие. В други случаи жените сякаш изобщо се отказват от това да имат мъж до себе си и предпочитат да живеят сами (с децата си) и отново се грижат за всичко. В тези други случаи са и казусите "по неволя", защото има безкрайно количество безотговорни мъже. Защо и кога станаха такива е спорен въпрос, малко като кокошката и яйцето: Жените ли станаха твърде силни и независими и това отслаби мъжете или те си бяха такива и това оправомощи жените да ги заместват? За всеки случай отново няма баланс и трудно се намира разбирателство между половете.
Не коментирам изключения, които съм сигурна, че има - жени, които успешно и някак балансират между професионално, лично и семейно щастие, в което никоя област не е за сметка на друга. Просто според мен масовия случай не е такъв. Както и взаимотоношения, в които мъжа и жената са се разбрали и всеки е доволен от отговорностите си, каквито и да са те. Но отново - наблюденията ми са, че това е рядкост.

Това, което ме дразни в Даниела е че тя сякаш не иска да се развива професионално, дори и личностно. И то не за друго, не ми пречи, но не проумявам как няма да й омръзне живота, който си представя за себе си. Опитвам се да си го представя и си мисля, че най-много на петата година вече всичко ще ми е супер досадно и ще се чудя какво по-смислено мога да направя в живота си... Но може женицата да се е трудила предостатъчно в предишните си животи и в този да е дошла да се поглези Simple Smile

# 552
А как точно 50-60 000 цитира Анета?
На интервюто с Мартин тя каза, че след нея приятелите все фалират, той я попита колко харчи., Анета каза 5-6к, а Марто  че си мислел за 50-60к и 5 не могат да го бутнат.

# 553
Не са гледали епизодите, защото вчерашния разговор е сниман най-рано около 20.02, а предаването го излъчват от средата на февруари.
Според мен са им разказани избрани неща от продукцитята преди да влязат, както и на Васил бяха.
от 9 февруари

Даниела още в началото ли ги заяви тези 50 000 – 60 000?

# 554
Когато Адриана натисна Даниела да каже, аджеба, какво правим в промеждутъка, в който сме без мъж, как точно оцеляваме, Даниела мимоходом каза, че никога не е казвала, че не трябва да се работи или че работата пречи на женската енергия. Почна да маже и да увърта, само и само да избегне надвисналия над главата й въпрос - като си без мъж в момента, как точно се издържаш?
И успя, затвори устата на Адриана, която реши да не настоява повече.

Точната сума, която Анита каза - 50-60 000, няма как да я знае. Наговорили са я от продукцията да пусне тази задявка към Даниела и да й внуши, че е стиснат, за да гледаме реакции.

Общи условия

Активация на акаунт