Звездни Компромати- Април'25

• 292 374
  • 2 662
  •   1
Отговори
# 2 220
Според мен в България има много добри постижения в определени области, но точно поп музиката и дизайна например не са ни сила. Дори и известните ни певци имат едно шлагерно звучене, което се харесва по тези ширини, но на Запад - не особено. Та и Лили дали е щяла да стане Едит Пиаф - това никой не знае със сигурност.

# 2 221
Освен всичко друго, на мен ми се струва, че нея просто я устройва да е кралица на местно ниво тук. И в това няма нищо лошо.

# 2 222
И това, да. Всяка държава си има нейни локални изпълнители, които са голяма работа за техните си хора, но и в съседната държава дори няма да събудят чак голям интерес.

# 2 223
Ама И&А нали щяха да правят филм за Е. Димитров.
Сега пък за Лили.
Няма лошо, щом си плаща жената.
Но както сте отбелязали ще бъде захаросана история. И докато Гунди приживе го помнят по- малко хора.
Сега не знам как ще я захаросат, защото и малките знаят коя е Лили.
Успех им желая.

# 2 224
Кой ще пише сценария за този прословут филм? Много се съмнявам да е 100% обективен, като знам егото на Лили и това да мине през нейното одобрение. Тя не е човек, който може да се самоиронизира и да е над нещата. Напротив, непрекъснатото повтаряне колко неприятели и недоброжелатели има, засилват това впечатление.

# 2 225
Това, че щяла Лили Иванова да е световна звезда, ако била родена в друга държава, няма как да се твърди със сигурност. Я станала, я останала да пее по кръчмите. Не само глас се иска.
А на Христо Стоичков, според мен само характерчето му попречи да се нареди до Кройф и сие. Талантът го имаше, възможността също. И въпреки това е световна звезда.

# 2 226
И Шер ще пее докрая.
Кой както иска. Аз искам да съм пенсионерка , освободена от излишни движения, подскоци и външен интерес.
Скрит текст:

# 2 227
  • София
Е, Мария Бакалова също е родена в България и получи номинация за Оскар с първия си холивудски филм. Не е от държавата проблема.
Иначе и аз харесвам много песни на Лили Иванова. Или песните, които тя изпълнява, за да бъдем най-коректни.

# 2 228
  • София
Толкова коментираната вчерашна рожденичка с тортата. 😃

Скрит текст:

# 2 229
Не мисля, че соца е ограничил някого да става звезда - напротив, имало е доста голяма сцена в лицето на големия Източен блок - че това си е половин Европа тогава! То не са били разни музикални форуми, конкурси, фестивали. Дори слава и извън блока са имали отличителните артисти. Много хора без особен талант, само защото покриват критерия да са комунистическия аналог на западните артисти са ставали звезди за една нощ буквално.

# 2 230
Не мисля, че соца е ограничил някого да...
Това е мега оксиморон. Wink Нататък е безсмислено да се чете.

# 2 231
Ок, как соцът е ограничил Лили Иванова да стане звезда и извън пределите на Източния блок, който е бил немалък? Ако блокът е ограничение,  някой ограничил ли е пък хората извън блока да слушат нейна музика, да търсят нейни плочи и така да се превърне в световна звезда? Има един непознат в родината си САЩ Сиксто Родригез, който с плочите си е станал суперзвезда в Южна Африка и Австралия без крака му да е стъпвал там...

# 2 232
  • На морето!
Аз също мисля, че в друга държава можеше и по-малко известна да е. Любимка на партията е била и здраво са я лансирали в СССР. И днес в Русия свързват България с Ванга и Лили Иванова. От нейното поколение е имало и други талантливи, които са били ограничавани или направо заглушавани.

Към световноизвестните българи добавям диригента Емил Чакъров, истинска звезда.

# 2 233
Аааа, а Христо Стоичков къде го забравихте?

# 2 234
На мен са ми неприятни всички естрадници, любимци на комунистите. Във всяка бивша соц страна ги има, тук в Чехия богът на музиката беше Карел Гот. И той е известен основно в соц лагера, спечелил е безброй награди Златен славей. Пеел е и на немски, и на английски, и пак не мисля, че много е пробил на Запад. Копи-пейст са всичките величия от онова време, верни на режима, и затова по никакъв начин не мога да ги харесам. И музиката им, и песните им, всичко в някакъв одобрен от висшестоящите стил, никаква оригиналност...

Хората много го обичаха, за погребението му преди 5 години се събраха 50 хиляди души.

Общи условия

Активация на акаунт