Всичко за гел лаковете - тема 58

• 7 312
  • 122
  •   1
Отговори
# 90
Аз получих сериозна алергична реакция от Гама, те пак са украински. Писах и звънях на вносителя в България да пратят състав, защото няма на сайта - не знаели. На украинския сайт също няма обявен състав. Много съмнително и разочароващо. Гледам на украинския сайт, че гел лакът е 10лв, тук го продават за 40лв.

Допреди пазарът да се залее от нисък клас украински продукти никога не съм получавала алергична реакция, а съм с гел близо 20 години. В последните 2 години все  по-често се появяват алергии именно от украински гел лакове.

Коди имат ли обявен състав или пак е мистерия? Дали изобщо има регулатор, който прави проверки на вносителите какво продават и дали е според европейските регулации...

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 16:00 от FreesiaR

# 91
Аз пък да ви питам за тези лакове ДНКА или нещо подобно, какви са им ценити в България?
Тук се наводни с украински бежанци и сто хиляди специалистки по нокти, които все с тази марка работят. Явно са си ги донесли от Украйна, но аз съм много скептична.
Те все гледат тънко да минат, а те таксуват все едно със златни продукти работят.
В магазина, където пазарувам аз има канадски марки - Луксио, Фюжън, но продавачката вика - идват украинките, гледат и скъпо им било. Как скъпо, като един лак струва 15-18 лв, а е 15 мл.

# 92
Доста са евтини в Украйна всичките техни марки - обикновено по 5-7 лв излиза един гел лак. За DNKA изрично не съм проверявала, но надали е много по-скъп от това. В България Елена арт ги продава с огроооомна надценка.

# 93
Аз пък да ви питам за тези лакове ДНКА или нещо подобно, какви са им ценити в България?
Тук се наводни с украински бежанци и сто хиляди специалистки по нокти, които все с тази марка работят. Явно са си ги донесли от Украйна, но аз съм много скептична.
Те все гледат тънко да минат, а те таксуват все едно със златни продукти работят.
В магазина, където пазарувам аз има канадски марки - Луксио, Фюжън, но продавачката вика - идват украинките, гледат и скъпо им било. Как скъпо, като един лак струва 15-18 лв, а е 15 мл.
И аз това съм забелязала. Например Гама в украинския сайт струват 10лв цена на дребно, а украинката Наталия ги продава за 40лв. И са с ужасен състав, наблъскани с Хема и всякакви алергени, чак ги е срам да го качат на сайта си, защото уж ги позиционират като висок клас.

ДНКА са 30-40лв при ЕленаАрт, кояти им е официален вносител. Но са по-зле и от Гама.

# 94
  • Шумен
Едно синьо от мен за дъщеря ми,викам й вече е топло за такъв цвят ама такова си избра 😅

# 95
Течен акригел на днка купих за 9 долара (15лв) от украинския сайт, при еленаарт е 33лв. Иначе марката отговаря на европейските изисквания за състав, проучвала съм я. Имат и европейски официален сайт, в който същия продукт излиза около 20лв. Просто Елена като ексклузивен представител за България първо може да си слага каквато цена иска, второ трябва да продава определено количество лакове, заради което има адски агресивна реклама, което оскъпява самите продукти. Трето е супер алчна и ми е противна заради цирковете, които разигра с украинския сайт. Преди нея имаше един друг сайт, който продаваше марката, пак с голяма надценка, ама поне не забраняваха на чуждестранни сайтове да доставят до България.

# 96
Благодаря ви момичета.
ВСичко е както подозирах.

# 97

Синьото на лявата ръка е прекрасен перлен лак,който има розов отблясък....много красиво стои.На снимката естествено, изобщо не си личи.
Декорацията също е по ярка и на двете ръце...тук знаете изобщо не излиза реално,както е в действителност.
Та...това е от днес.Идеята пак беше коренно различна,ама каквото е:grinning:

# 98
Момичета, препоръчайте ми лампа за изпичане, от която сте доволни.

# 99
Безкабелна, огледална отвътре и доста мощна.

Има я в сайта на Елена Арт, също и в Алиекспрес за половината от цената на Елена.
По-бюджетни и също добри варианти са повечето лампи Sun - има ги в емаг и в алиекспрес. Прочетете първия пост за насоки какво да гледате когато избирате лампа.
Скрит текст:
Лампата от снимката се продава. Имам премного лампи (и електрически пили, и какво ли не) и искам да разчистя малко.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 20:25 от HoneyBee33

# 100
Безкабелна, огледална отвътре и доста мощна.

Има я в сайта на Елена Арт, също и в Алиекспрес за половината от цената на Елена.
По-бюджетни и също добри варианти са повечето лампи Sun - има ги в емаг и в алиекспрес. Прочетете първия пост за насоки какво да гледате когато избирате лампа.
Скрит текст:
Лампата от снимката се продава. Имам премного лампи (и електрически пили, и какво ли не) и искам да разчистя малко.
Благодаря

# 101
Здравейте дами,
Идвам при вас с въпрос, изчетох почти всички теми от 2017г до сега, много полезни неща научих, за което благодаря от сърце! Но, точно на това, което исках не успах да намеря точен отговор, за това се престраших да пиша с риск да ви отегча с невежеството си, извинявам се предварително, но се надявам при вас да намеря отговор.
Искам да правя маникюра си у дома, с оглед липса на време, липса на средства, нужда от хоби и такива разни неща.
Преди време съм си правила няколко пъти и ми харесваше как се получава, обаче последния път избързах и си препилих плочките, после години почивах. Сега се уча отначало кое как се прави, но съм си навила този път да си купя и ел. пила. За Стронг или Маратон, при положение, че ще правя само себе си не ми се дават парички, за това започнах едно голямо търсене и четене за добра такава (все пак искам да ми е приятно) до 100лв. Попаднах на вашите теми и изчетох всичко, което успях за седмица, видях препоръчаните, но не мога да поръчвам от Алиекспрес. За това влизам с питане, дали някоя от тези на които съм се спряла става, наясно съм че не сте изпробвали всички пили на света, но сте доста компетентни и опитни и дано да можете да ми помогнете. Не държа да е супер малка и компактна, никъде няма да я нося, но да върши хубава плавна работа. Разбрах за обороти и ватове, обаче пазара е залят с толкова много лъжлива информация и едната от първоначално избраните я намерих тук в тези, които не се препоръчват, прочетох и коментар, че всъщност не вдига повече от 20000 оборота, нищо че пише 35 или 45,естествено отказах се от нея. Прикачвам снимки на тези, които харесах и се надявам някой да може да ми отговори. Най-много ми се иска първата да става, тя е на марка, която видях, че препоръчвате, но другия модел го намирам само в Алито. Благодаря предварително!

# 102
Първата става, да. Даже ти препоръчвам да си вземеш нея. Така като гледам има и една-две читави фрези към нея (керамична за сваляне на гел и диамантена за кожички), така че на първо време може с тях да караш. Втората също предполагам, че е добра, поне от това, което виждам на снимката. 3, 4 и 5 не бих взела, особено 5. Шестата също е добра.

# 103
Благодаря, значи ще е първата, не ми се рискува въпреки, че последната ми излиза на много добра цена с отстъпката. Иначе мислех да си взема фрезички допълнително, но ще е плюс ако тези стават и тъкмо ще компенсира цената, ако вземе по-евтината+фрезички ми излиза пак толкова, ако не и по-скъпо. Трябва ми само за сваляне на гел лак, ще потренирам отначало на изкуствени нокти, защото въпреки желанието ми да имам ел. пила много ме е страх какво мога си причиня тествайки за първи път на себе си. Кожичките не смея да пипам с пила все още, даже изобщо не ги режа, не са ми големи, ако случайно прорастнат ги омекотявам хубаво и премахвам много внимателно и не до край, иначе просто ги избутвам.

# 104
От всички посочни единствено не препоръчвам петата. Другите са напълно ок за домашен маникюр. Като първата е най-добра по мое мнение, но и другите ще ти вършат работа.

Общи условия

Активация на акаунт