Всичко за гел лаковете - тема 58

• 15 985
  • 262
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, електрическата ми пила се развали и тези дни ще си поръчвам нова от алиекспрес, най-вероятно най-евтината, която е в първия пост на темата. Заедно с нея бих искала да си купя най-после и прахоуловител, и аерограф, имате ли предложения за бюджетни опции, за да поръчам заедно и горе-долу да пристигнат заедно Simple Smile
Заповядай:
https://a.aliexpress.com/_Ey2H3h4
https://a.aliexpress.com/_Ez5r666
Имала съм ги и двете машинки, добри са.

И една добра пила на много добра оферта за 36 лева:
https://a.aliexpress.com/_EHNavN8

Страшно много благодаря за бързия отговор и линкове!

# 196
  • София
Какво е мнението ви за гел лаковете Impressive?

# 197
Малко маково настроение Simple Smile

# 198
  • Бургас
Какво е мнението ви за гел лаковете Impressive?
Аз имам импресив лакове, доста цветове. Не са нещо кой знае какво, покривни са обаче, понасят си с други бази, но са скъпи. И база и топ имам, и една каучукова, не съм възхитена.

# 199
Момичетата, аз малко импулсивно поръчах няколко неща. . Мисля, че всяка от базите ще свърши работа под гел лак или се бъркам. Вчера бях в един салон за маникюр. Значи хората уникално си свършиха работата. Ма пуста хипохондрия..

# 200
Момичета, идвам с едно питане.
От вчера съм с гела long nails и съм махнала лепкавия слой.
Днес искам да продължа маникюра с гел лак. Какви са стъпките?
Надраскване с буфер и дехидратор, а после?
Да сложа ли ултрабонд преди цвета? 🙄🙄

До сега винаги съм го правила в един ден и не съм махала лепкавия слой на гела.

# 201
При прекъсване в направата на маникюр т.е. премахнат лепкав слой стъпките са следните, без значение марката:
1. Буферирате / надрасквате повърхността на гела;
2. С тампон със спирт (или друг обезмаслител) хубаво почиствате праха от ноктите;
3. Продължавате направо със следващия слой - няма нужда от допълнителна подготовка, дехидратори, праймери и прочие - направо цвят или цветна база, каквото ще слагате.

# 202
Благодаря 🥰

# 203
  • Down south
Рядко се включвам и често с въпроси, но искам да отбележа, че това е една от най-прилятелски настроените теми.
Благодаря за отзивчивостта и съветите!

# 204
Здравейте,
Как поддържате четките, които използвате за дооформяне на маникюра или за нанасяне на гел.
Моите редовно се спичат и се чудя после как да ги върна към живота Grinning

# 205
Със спирт се почистват веднага след употреба. Щом се втвърдяват значи до тях достигат ув лъчи (или от лампата за нокти, или от слънцето) - внимавайте да не работите с четката близо до ув/лед лампа и близо до прозореца. Важи и за самите гел лакове - шишенцата в никакъв случай не се държат близо до ув лъчи, още по-малко ако са отворени и в дадения момент работите с тях.

# 206
  • Бургас
И аз съм с въпрос, въпреки, че отдавна си правя маникюра сама. Като сте правили изравняване с база и гел и след10-15 дни искате са подновите покритието, сваляте с ел.пила до база (мин. слой да остане) обаче на мен ми се получава доста неравно. Най-вероятно не се справям достатъчно добре с изпиляването, но все пак как е най-добре или вие как действате - изравняване на повърхността с обикновена пила или изравняване с нов пласт база/гел?

# 207
За да направиш ново изравняване трябва първо да изтъниш старото. В противен случай трупаш излишна дебелина на ноктите, което освен че е грозно допринася и за механични травми на нокътя.
Ако след изтъняване на стария гел с електрическа пила гела е прекалено грапав и на резки/на линии, то значи просто нямаш доссатъчно добър контрол над ръкохватката на пилата. Можеш да дозагладиш с ръчна пила. Можеш и да пилиш изцяло с ръчна, но си е мъчение. След това е ясно че си правиш ново леко изравняване с какъвто продукт ти харесва - база, гел, акригел и т.н.

# 208
  • Бургас
Благодаря, HoneyBee33! Явно и контрола ми не е много добър, а има и нещо като страх от препилване, дупки, та гледам да не приближавам много до естествения нокът. Така или иначе, през  1-2 маникюра свалям всичко.

# 209
При мен също съществува този проблем.
Седи доста неравно след премахване.  При мен проблемът е, че прилагам лек натиск, който според едно от видеата от 1 стр. не трябва да го има, но все още се уча.
Доста съм доволна и от базата на Прити, засега се държи доста добре.

Общи условия

Активация на акаунт