Фраза, която мразя - 2

• 10 304
  • 429
  •   4
Отговори
# 345
Ходих да ровя в YouTube…. Кренвирши на Деликатес Житница
Житница не са титани на рекламата.

# 346
"Цена?" и "Наличен ли е?" под разни постове във ФБ за неща, които се предлагат за продажба.

# 347
  • Пловдив
Следващата може да бъде: "не сме титани на рекламата, но сме титани на кренвиршите".
(И мен "ядеш и ревеш" ме озадачава и не ми харесва.)

# 348
Следващата може да бъде: "не сме титани на рекламата, но сме титани на кренвиршите".
(И мен "ядеш и ревеш" ме озадачава и не ми харесва.)
Ставаш за бранд мениджър на Житница. 😁

# 349
Изхранване - за хотел. Това, че трябва да се поясни наличието на ядене е ясно, но точно "изхранване" никак не ми се връзва когато трябва да си представяш добър хотел. Звучи сякаш са се нагърбили с много досадна работа - не стига, че им даваме стаи, ами и да ги храним тия досадници, че иначе ще измрат от глад.

# 350
Слушам днес ТВ за фон и ми се набива все повече една "перЕспектива", казано многократно от уж интелигентни събеседници...

# 351
Подчинено изречение, започващо с "когато", използвано като цяло или като заглавие над снимка - най-често в социалните мрежи.
Преди години може и да беше оригинално, но напоследък доста се изтърка и КОГАТО се употребява за щяло и не щяло, издава беден речник.

# 352
Това ме подсеща колко ме дразни използването на 'където' вместо 'който'
"Онзи човек, където каза, че..."
"Онзи футболист, където играе за ...."

Подлудявам и често си позволявам да поправям хората, но забелязвам, че е много масово.

# 353
Определено се дразня от "това ме докосва" за някое произведение - музикално, лирично и прочее. Някой решил да се прави на оригинален и да използва неправилния превод на английското touch и после всички почнаха да го приказват за да подчертаят колко са артистични.

# 354
Това докосване ми прилича на " не е мойто ". Не ми допада особено .

# 355
ЧС, а не те ли "хване за гушата" някое произведение, хич не ми го хвали. 😎

"Когато" не се ли ползва главно за мемета? Напоследък е по-модерно "когѝ" - заради популяризирането на северозападния диалект, не че òн ми не 'аресва, напротив.

# 356
Saturday, завиждам ти, че се осмеляваш да поправяш хора за неправилно използвани думи или изрази. Стискам зъби, но не ми е удобно. Само ММ и децата и внуците поправям. И май ставам досадна. Многознайка такава!

# 357
А какво ще кажете за модерното "валидирам". Лее се отвсякъде вече. Бляк.

# 358
  • Пловдив
И "нормализирам" е от тоя тип модерност за мене. Не в смисъл изменям до влизане в нормата, а приемам за норма нещо, което преди не е било.

# 359
Помня как едно време проф. Владко Мурдаров  яростно се противеше на "входирам", представям си как му влияе новата "терминология". 😄😱

Общи условия

Активация на акаунт