Млечни продукти "Алфатар" – Традиция и качество за вашата великденска трапеза

  • 8 498
  • 435
  •   2
Отговори
  • Мнения: 6
Великденските празници са време за семейни събирания, споделени усмивки и богата трапеза, където традициите оживяват с всеки вкусен залък.

Млечните продукти на „Алфатар“ носят автентичния дух на българската кухня с неповторим вкус и безкомпромисно качество. Те ще поглезят небцето ви и ще се погрижат за здравето ви със своя чист и натурален състав.

Зарадвайте близките си с уникалния вкус на нашите най-добри продукти! 🐰🐣🌼

Краве сирене "Алфатар"
Сиренето „Алфатар“ е бяло саламурено сирене с богат и наситен млечен вкус, нежна киселинност и изразена масленост. Предлага се в практична PVC кутия от 400 г, която позволява да се съхранява в собствената си саламура, запазвайки свежестта и автентичния си вкус. То е идеално за приготвяне на традиционната великденска зелена салата, вкусни вегетариански запеканки, разядки, ароматни печива или всякакви други празнични кулинарни вдъхновения.

Кисело мляко "Алфатар"
Киселото мляко „Алфатар“ е нехомогенизирано и покрито с фин слой сметана, което му придава нежен вкус и балансирана киселинност. Предлага се в разфасовки от 400 г с масленост 3.6%. Идеално е както за приготвяне на десерти, като козуначена или бисквитена торта, така и като основа за сосове, които допълват празничните ястия.



Кашкавал от краве мляко "Алфатар"
Кашкавалът "Алфатар" е класически български кашкавал тип "Витоша", с наситен млечен вкус, формиран при 45-дневното зреене. Предлага се в удобна вакуумна опаковка от 280 г, което го прави лесен за съхранение и употреба. Подходящ е за запичане, паниране или като добавка към различни предястия на великденската трапеза.

Заквасена сметана "Алфатар"
Ще се влюбите в деликатния млечен вкус и кремообразната маслена текстура на заквасената сметана „Алфатар“. Предлага се в стъклен буркан от 500 г и е перфектна за приготвяне на ароматни сосове, богати супи, вкусни разядки и дипове с чесън, билки или зеленчуци, както и за изкусителни кремове, смутита и десерти.

Избирайки млечните продукти на „Алфатар“ за вашата великденска трапеза, вие залагате на качество и традиция, които ще обогатят празничните ястия и ще зарадват близките ви с автентичен вкус.

Включете се в празничната игра! 🐣

Какви са вашите любими великденски ястия с млечни продукти и имате ли семейни традиции, свързани с празничната трапеза?

▷ 🐣Следете темата, за да разберете кои са победителите, които ще спечелят пакет с продукти "Алфатар".
▷ 🐰Не пропускайте да разгледате вкусните кулинарни предложения на Жаки ★, която поканихме да се включи във великденската ни тема и да изпробва нашите млечни продукти.

Запознайте се с Общите условия на играта.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 14:35 от Реклама

# 1
  • Мнения: 13 715
Благодаря на „Алфатар“ за поканата да тествам селекция от млечните им продукти и за възможността да споделя с вас някои лесни кулинарни вдъхновения, които създадох с тях.

Сред продуктите, които лично мен най-силно впечатлиха, са:
Заквасената сметана – изключително гъста, с маслен вкус и нежна киселинност. Буквално се топи в устата и е идеална както за солени рецепти, така и за десерти.
Киселото мляко 5% с каймак в стъклен буркан – автентичен вкус, плътна консистенция и онзи каймак, който носи усещането за домашно и истинско.
Сиренето „Резерва“ – приятно зряло, със слаба киселинност и богата текстура.

С киселото мляко и сиренето на “Алфатар” приготвих тези апетитни сиренки – чудесен избор за лека закуска или следобеден снак. Сложих по-малко брашно от обичайното, за сметка на повече кисело мляко и сирене, което ги направи изключително сочни. Получиха се меки, златисти сиренки, които изчезнаха от масата за нула време – в компанията на чаша студен айрян бяха истинско удоволствие!



Със заквасената сметана и сиренето „Резерва“ на „Алфатар“ приготвих и тази свежа разядка – идеална за закуска или леко междинно хапване. Нарязах на ситно по една връзка магданоз и копър, добавих гъстата и кремообразна заквасена сметана, и натроших от сиренето. Получи се свежа, леко солена и много ароматна разядка. Страхотно се съчетава с препечени филийки, всякакви печива (мой личен фаворит – намазана върху топъл брецел), както и с варени яйца или свежи зеленчуци. В следващия ми пост ще ви покажа и какво сладко приготвих с млечните продукти на „Алфатар“. Успех на всички в играта!

# 2
  • Мнения: 1 030
Киселото мляко чудесно се връзва с великденския козунак и задължително се консумира на великденската закуска

# 3
  • Мнения: 1 584
Абсолютно всички млечни продукти са на почит у дома ! Особено от детето, което все още няма 3 години, но усеща и различава качествените продукти от всички останали !

Моята " рецепта" е простичка..... 2-3 лъжици кисело мляко върху превъзходната дроб-сърма на баба !
Не мисля,че съществува нещо по-вкусно. Yellow Heart

Просто обичам споделената с най-любимите ми хора трапеза. Tada

# 4
  • Мнения: 753
Любимите продукти🤩!
Дори вчера приготвих пробно великденски курабии с киселото мляко на Алфатар!  Друго любимо ястие ми е салатата Снежанка с цедено мляко и пресни краставички! Таратор също е неизменна част от нашата трапеза.
Традициите ни са основно свързани със събирането на цялото семейство на трапезата за празничен обяд и хапване.на курабии и козунаци до насита!

# 5
  • Мнения: 14 627
Ползвала съм няколко пъти Заквасена сметана, харесва ми и я купувам без резерви относно каеството й.
Сиренето „Резерва“ – добре зряло, с много слаба   киселинност и хубав вкус и послевкус.
Кисело мляко от марката е богато като масленост и определено много го харесваме вкъщи.

# 6
  • Washington,USA
  • Мнения: 1 922
Обичам всичките Ви продукти. Обичам да приготвям козунаци с лешници и шоколад и козуначени мъфини.

# 7
  • Мнения: 799
На Великден ядем козунак с кисело мляко, зелена салата с кисело мляко, за дробсърмата задължително и приготвяме сиренки ,като тестото е с кисело мляко ,а вътре сирене и кашкавал . Също си правим и салата от яйца ,извара и кисело мляко става много вкусна .

# 8
  • Там...
  • Мнения: 427
Любим ни е козунакът със заквасена сметана angellovescooking Heart

Разбира се, приготвяме курабийки, боядисваме яйца, ходим на пикник Heart

# 9
  • Мнения: 27 237
Е как- кисело мляко с козунак! Simple Smile
Идеалната комбинация!!!

# 10
  • Мнения: 33 994
Козунак с кисело мляко! Gift Heart

Приготвям понякога и курабии с кисело мляко.

# 11
  • София
  • Мнения: 3 248
Баничка със сирене, яйца и кисело мляко.

# 12
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 092
На мен не са ми любими алфатар, но децата ядат само от "шареното кисело мляко". Аз не съм и показател за кисело мляко, тъй като не обичам, но винаги има в нас.
От всичко най-много обичам по великден да си топя късче козунак в кисело мляко Simple Smile Така се заблуждавам че не ям тесто, и как няма да ми стане тежко, но разбира се е самоуспокоение това. Любима рецепта имам с кашкавала на алфатар, които вкъщи е на почит от всички, не само от големите.

# 13
  • При децата ми
  • Мнения: 6 945
Вкъщи много се тачи дроб сърма с кисело мляко, козунак с кисело мляко или салата с с плочка сирене! Да не говорим за баница с лопуш, спанак и сирене!

# 14
  • Мнения: 4 014
Киселото мляко със козунак, с дроб сарма, с баница.
У дома се тачат много млечните продукти и купуваме Алфатар.

Общи условия

Активация на акаунт